Recept | Verrukkelijke Salade Met Voorjaarsgroenten

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Deze salade met voorjaarsgroenten is onderdeel van ons makkelijke menu voor 10 personen.

Het Grote-Gezellige-De-Oven-Is-Je-Beste-Vriend-Diner

Het idee achter dit makkelijk menu – met 3 gangen die je totaal van te voren kunt voorbereiden – is dat je nooit meer uren in de keuken staat te zwoegen terwijl je gasten gezellig zitten te keuvelen zonder gastvrouw/heer. Natuurlijk kost het nog steeds tijd om dit makkelijke menu te maken. Maar dit kun je enkele dagen van te voren klaar zetten, zodat je op de avond zelf nog een paar kleine dingen hoeft te doen. Hoe fijn! 

Natuurlijk kun je deze salade met voorjaarsgroenten ook zonder de rest van het menu maken. Krijg je minder gasten dan onze 10 personen? Je kunt alle ingrediënten makkelijk delen door 2 of meer.

Bekijk ook andere salade recepten!

kruiden

Verrukkelijke Salade Van Voorjaarsgroenten

Salade | 10 personen

Ingrediënten:

  • 2 bossen groene asperges
  • olijfolie
  • 750 gram sugarsnaps
  • 600 gram babyspinazie
  • 500 gram edamamebonen
  • 2 rijpe avocado’s
  • 100 gram geroosterd sesamzaad (het liefst een mix van wit en zwart)

Dressing:

  • 1 rijpe avocado
  • 8 eetlepels kokosmelk
  • 2 scheutjes honing
  • 2 groene chili pepers
  • 1 bos koriander
  • 1 bos basilicum
  • 4 eetlepels lichte sojasaus
  • 8 eetlepels rijstazijn

“Ook lekker: Griekse Salade met Gemarineerde Limabonen van Hemsley + Hemsley. Klik hier voor het recept! “

groene asperges

Dit kun je al 2 dagen van te voren maken

Maak eerst de dressing. Dit kun je doen in de blender of gebruik een kom en de staafmixer. Bewaar de helft van de basilicum en koriander voor later. Voeg voor de rest alle ingrediënten bij elkaar en mix tot een gladde groene saus. Proef en voeg naar smaak meer soja, azijn of honing toe. Zet weg in een afgedichte pot en wikkel die in met aluminium folie om de avocado te beschermen tegen kleurverlies. Voor gebruik even goed doorroeren.

Verder is deze salade niet meer zoveel werk, maar je kunt eventueel al de asperges in 1 cm dikke schijfjes haken – laat de kopje heel – en met een klein beetje olijfolie even kort aanbakken op middelhoog vuur. Voeg peper en zout toe en zet weg tot gebruik.

Op de dag zelf, 20 minuten vooraf

Zet de waterkoker aan met 2 liter water. Doe de sugersnaps en de edamame in een grote kom en overgiet met het kokende water. Zet apart.Verdeel de spinazie over twee grote salade schalen. Snij de avocado’s in stukjes. Giet de bonen af. Verdeel alle ingrediënten over de 2 schalen – vergeet de asperges, basilicum en koriander niet! Maak af met de sesamzaadjes. Verdeel de dressing over de salades of serveer apart.

voorjaarssalade

Wijntip!

Serveer bij de salade deze prachtige Provence rose. Maak je naast deze verrukkelijke salade met voorjaarsgroenten, ook de rest van ons hele Grote-Gezellige-De-Oven-Is-Je-Beste-Vriend-Diner? Neem dan wat vollere ICARE Chardonnay. (Grapedistrict bezorgt al je wijn voor een feestje thuis eventueel met glazen! En bovendien kun je wat je over hebt terugsturen! Easy!)

Maak het hele Grote-Gezellige-De-Oven-Is-Je-Beste-Vriend-Diner helemaal!

Vooraf:
Hoofdgerecht:
Desserts:
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

    DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

    souvlaki

    Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

    LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

    100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

    Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

    Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

    TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?