Deze salade met voorjaarsgroenten is onderdeel van ons makkelijke menu voor 10 personen.

Het Grote-Gezellige-De-Oven-Is-Je-Beste-Vriend-Diner!

Verrukkelijke salade van voorjaarsgroenten

0 from 0 votes
Course: SaladeCuisine: Hollands
Portie

10

Personen
Bereidingstijd

35

minutes

Het idee achter dit makkelijke menu – met 3 gangen die je totaal van te voren kunt voorbereiden – is dat je nooit meer uren in de keuken staat te zwoegen terwijl je gasten gezellig zitten te keuvelen zonder gastvrouw/heer. Natuurlijk kost het nog steeds tijd om dit makkelijke menu te maken. Maar dit kun je enkele dagen van te voren klaar zetten, zodat je op de avond zelf nog een paar kleine dingen hoeft te doen. Hoe fijn!

Natuurlijk kun je deze salade met voorjaarsgroenten ook zonder de rest van het menu maken. Krijg je minder gasten dan onze 10 personen? Je kunt alle ingrediënten makkelijk delen door 2 of meer.

Ingrediënten

  • 2 2 bossen groene asperges

  • Olijfolie

  • 750 gram 750 sugarsnaps

  • 600 gram 600 babyspinazie

  • 500 gram 500 edamame bonen

  • 2 2 rijpe avocado’s

  • 100 gram 100 geroosterd sesamzaad (het liefst een mix van wit en zwart)

  • Dressing
  • 1 1 rijpe avocado

  • 8 el 8 kokosmelk

  • 2 2 scheutjes honing

  • 2 2 groene chili pepers

  • 1 bos 1 koriander

  • 1 bos 1 basilicum

  • 4 el 4 lichte sojasaus

  • 8 el 8 rijstazijn

Bereiding

  • Dit kun je al 2 dagen van te voren maken:
  • Maak eerst de dressing. Dit kun je doen in de blender of gebruik een kom en de staafmixer. Bewaar de helft van de basilicum en koriander voor later. 
  • Voeg voor de rest alle ingrediënten bij elkaar en mix tot een gladde groene saus. Proef en voeg naar smaak meer soja, azijn of honing toe.
  • Zet weg in een afgedichte pot en wikkel die in met aluminium folie om de avocado te beschermen tegen kleurverlies. Voor gebruik even goed doorroeren.
  • Verder is deze salade niet meer zoveel werk, maar je kunt eventueel al de asperges in 1 cm dikke schijfjes haken – laat het kopje heel – en met een klein beetje olijfolie even kort aanbakken op middelhoog vuur. Voeg peper en zout toe en zet weg tot gebruik.
  • Op de dag zelf, 20 minuten vooraf:
  • Zet de waterkoker aan met 2 liter water. Doe de sugersnaps en de edamame in een grote kom en overgiet met het kokende water. Zet apart.
  • Verdeel de spinazie over twee grote salade schalen. Snij de avocado’s in stukjes. Giet de bonen af. Verdeel alle ingrediënten over de 2 schalen – vergeet de asperges, basilicum en koriander niet!
  • Maak af met de sesamzaadjes. Verdeel de dressing over de salades of serveer apart.

Tips

  • Ook lekker: Griekse Salade met Gemarineerde Limabonen van Hemsley + Hemsley!
  • Wijntip | Serveer bij de salade een prachtige Provence rose. Maak je naast deze verrukkelijke salade met voorjaarsgroenten, ook de rest van ons hele Grote-Gezellige-De-Oven-Is-Je-Beste-Vriend-Diner? Neem dan deze wat vollere ICARE Chardonnay. (Grapedistrict bezorgt al je wijn voor een feestje thuis eventueel met glazen! En bovendien kun je wat je over hebt terugsturen! Easy!)
  • Heb je de smaak te pakken? Bekijk hier onze andere salade recepten!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Salade maken

Maak het hele Grote-Gezellige-De-Oven-Is-Je-Beste-Vriend-Diner helemaal!

Vooraf

Doperwtensoep met Kokos

Hoofdgerecht

Verrukkelijke Salade van Voorjaarsgroenten
Bakplaat Bieten, Raddichio en Gremolata van Anna Jones
Wilde Zeebaars
Favoriete Venkelgratin

Dessert

Creme Brûlée met Sereh en Kokossorbet van Yvette van Boven

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten