Ben jij de grillmaster van jouw vriendengroep? Dan moet je zeker dit recept voor mosselen van de BBQ uitproberen, want het is weer eens wat anders op de barbecue. En het is super lekker!!
Het recept komt uit het boek ‘Grillmasters’ van Seppe Nobels en Peter de Clercq. Dit boek is in verschillende keukens ingedeeld en dit recept komt uit de Thaise keuken.
Liever gekookte mosselen? Bekijk dan onze speciale gids bomvol recepten.
Aan de slag!
Duur – Minder dan 30 minuten | Aantal personen – 4
Ingrediënten
- 3 el rijstolie
- 1 ui (fijngehakt)
- 3 tenen knoflook (fijngehakt)
- 3 stengels limoengras (waarvan 2 fijngehakt)
- 3 cm galanga (geraspt)
- 2 rode chilipepers (fijngehakt)
- sap van 2 limoenen
- 1 el vissaus
- 1 bos basilicum
- 1 bos koriander
- 1 kg mosselen
Tip van Peter: “Galanga is een variant van gember, maar smaakt iets verfijnder. Het is een typisch ingrediënt uit de Thaise keuken en wordt soms zelfs Thaise gember genoemd. Vind je geen galanga? Gebruik dan gerust gember in de plaats.”
Bereiding
Stap 1
- Doe de rijstolie in een gietijzeren wok en zet op het rooster van je barbecue.
- Voeg de ui en de knoflook toe en stoof aan tot de ui glazig is.
- Voeg het fijngehakte limoengras, galanga, chilipepers, limoensap en de vissaus toe.
Stap 2
- Leg de basilicum en de koriander op een grillplaat met gaatjes of een fijn rooster.
- Schik er de mosselen op
- Leg de overblijvende limoenstengel in de houtskool. Plaats het rooster met de mosselen op je barbecue en laat de mosselen garen tot ze opengaan.
Stap 3
- Doe de mosselen bij de saus en schud om te mengen.
- Serveer in een grote schaal om te delen
Grillen met dé Grillmasters
Het recept uit dit artikel komt uit het boek: Grillmasters. In dit boek staan zeventig creatieve, gevarieerde en soms rebelse barbecuerecepten met topingrediënten. Deze zijn samengesteld door Seppe Nobels en Peter de Clercq. Het is een culinaire wereldreis door negen verschillende landen. Ga jij mee op reis?
Auteurs | Seppe Nobels & Peter de ClercqUitgever | LannooOmvang | 192 pagina’sISBN | 9789401458597Prijs | €29,99