Zomerse Thaise mosselen van de BBQ | recept uit Grillmasters

WijnSpijs
WijnSpijs

Ben jij de grillmaster van jouw vriendengroep? Dan moet je zeker dit recept uitproberen, want het is weer eens wat anders op de barbecue. En het is super lekker!!

Het recept komt uit het boek ‘Grillmasters’ van Seppe Nobels en Peter de Clercq. Dit boek is in verschillende keukens ingedeeld en dit recept komt uit de Thaise keuken.

mosselen

Aan de slag!

Duur – Minder dan 30 minuten | Aantal personen – 4

Ingrediënten

  • 3 el rijstolie
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 3 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 3 stengels limoengras (waarvan 2 fijngehakt)
  • 3 cm galanga (geraspt)
  • 2 rode chilipepers (fijngehakt)
  • sap van 2 limoenen
  • 1 el vissaus
  • 1 bos basilicum
  • 1 bos koriander
  • 1 kg mosselen

Tip van Peter: “Galanga is een variant van gember, maar smaakt iets verfijnder. Het is een typisch ingrediënt uit de Thaise keuken en wordt soms zelfs Thaise gember genoemd. Vind je geen galanga? Gebruik dan gerust gember in de plaats.”

Bereiding

Stap 1

  • Doe de rijstolie in een gietijzeren wok en zet op het rooster van je barbecue.
  • Voeg de ui en de knoflook toe en stoof aan tot de ui glazig is.
  • Voeg het fijngehakte limoengras, galanga, chilipepers, limoensap en de vissaus toe.

mosselen grillmaster

Stap 2

  • Leg de basilicum en de koriander op een grillplaat met gaatjes of een fijn rooster.
  • Schik er de mosselen op
  • Leg de overblijvende limoenstengel in de houtskool. Plaats het rooster met de mosselen op je barbecue en laat de mosselen garen tot ze opengaan.

Stap 3

  • Doe de mosselen bij de saus en schud om te mengen.
  • Serveer in een grote schaal om te delen

Grillen met dé Grillmasters

Het recept uit dit artikel komt uit het boek: Grillmasters. In dit boek staan zeventig creatieve, gevarieerde en soms rebelse barbecuerecepten met topingrediënten. Deze zijn samengesteld door Seppe Nobels en Peter de Clercq. Het is een culinaire wereldreis door negen verschillende landen. Ga jij mee op reis?

grillmasters

Grillmasters

Auteurs | Seppe Nobels & Peter de ClercqUitgever | LannooOmvang | 192 pagina’sISBN | 9789401458597Prijs | €29,99

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!