We hebben weer een fijn Jamie Oliver recept voor jullie: vegetarische pad thai. Ook deze komt uit zijn nieuwe boek VEG. Net als zijn vega chili en de vegetarische stroganoff een topkeuze voor op het weekmenu. Ben je klaar voor deze fantastische vegetarische pad thai?

Liever ‘gewone’ pad thai met garnalen? 
Hier is ons favoriete recept.

Vegetarische pad thai van Jamie Oliver

5 van 1 Beoordeling
Gerecht: HoofdgerechtKeuken: Thais
Portie

2

Personen
Bereidingstijd

30

minuten

Ik ben een echte pad thai fan. Maar ik had het nog nooit vegetarisch gegeten. Dit vegetarische pad thai recept heeft een wereld voor me geopend. Hij is zo ontzettend lekker! Er zitten wel wat meer ingrediënten in (dus lekker veel smaak) maar hij is nog steeds heel makkelijk te maken. 

Als je dit gerecht veganistisch wilt maken, moet je de eieren weglaten en er wat extra blokjes, in sojasaus en limoensap gemarineerde tofu bij geven.

© Jamie Oliver Enterprises Ltd (2019 VEG) Photographer: David Loftus

Ingrediënten

  • 150 gram platte rijstnoedels

  • Sesamolie

  • 20 gram ongezouten pinda’s

  • 2 tenen knoflook

  • 80 gram zijdetofu

  • Zoutarme sojasaus

  • 2 tl tamarindepasta

  • 2 tl zoete chilisaus

  • 2 limoenen

  • 1 sjalotje

  • 320 gram knapperige groenten, zoals asperges, bimi (aspergebroccoli), paksoi, babymais

  • 80 gram taugé

  • 2 grote eieren

  • Olijfolie

  • Chilivlokken

  • 1/2 kropje romaine sla (bindsla)

  • 1/2 bos gemengde vers basilicum, munt en koriander (15 g)

Bereiding

  • Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat ze uitlekken, spoel ze onder de koude kraan af en hussel ze met 1 theelepel sesamolie door elkaar.
  • Rooster de pinda’s in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur tot ze goudbruin zijn, kneus ze in een vijzel en doe ze in een kommetje.
  • Pel de tenen knoflook, maal ze met de tofu tot een pasta, voeg 1 theelepel sesamolie, 1 eetlepel sojasaus, de tamarindepasta en de chilisaus toe, pers het sap van een van de limoenen erbij en roer alles door elkaar.
  • Pel het sjalotje, snijd hem in dunne ringetjes en bak ze in een droge koekenpan op hoog vuur. Was en snijd de knapperige groenten en bak ze 4 minuten met de sjalotjes mee, of tot ze licht geschroeid zijn (om ze lekker nootachtig en smoky te maken).
  • Voeg de noedels, tamarinde-tofusaus, taugé en een flinke scheut water toe, hussel alles 1 minuut op het vuur door elkaar en verdeel het over twee grote kommen.
  • Veeg de pan schoon, bak de eieren in een beetje olijfolie tot ze naar wens zijn en strooi er een snufje chilivlokken op.
  • Was de romaine sla, trek de blaadjes los en leg er een paar in elke kom. Leg de eitjes op de pad thai en strooi er de geplukte kruiden en de pinda’s over.

    Serveer met partjes limoen, en extra sojasaus naar smaak.

Voedingswaarden

  • Energie | 539 kcal    Vet | 19 g    Verz. vet | 3,8 g    Eiwit | 26,4 g   Koolhyd. | 83,5 g   
    Suiker | 10,7 g  Zout | 1,3 g    Vezels | 8,3 g

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

VEG van Jamie Oliver

Als je ook zo vaak naar Jamie Oliver kijkt, weet je inmiddels dat gezond eten zijn prioriteit is. Maar vooral met veel smaken koken. En dat is precies wat hij in ‘Veg’ laat zien. 

Al zijn recepten zijn inclusief voedingswaardes, zo weet je precies wat je binnen krijgt. Ze zijn allemaal vega (vaak ook veganistisch) en bevatten lekker veel groente. En zoals we van Jamie gewend zijn: allemaal makkelijke gerechten om te maken. Precies wat je nodig hebt als je weinig energie hebt. Makkelijk te maken gerechten, bommetje vol groentes! 

Heb jij een duwtje in de goede, gezonde richting nodig? Of ben je nieuwsgierig naar goeie vegetarisch recepten? Dan is dit boek een echte aanrader!

Kookboek Veg jamie Oliver

VEG

  • Auteur | Jamie Oliver
  • Uitgever | Kosmos Uitgevers
  • Omvang | 309 pagina’s
  • ISBN | 9789021573397
  • Prijs | € 29,99

© Jamie Oliver Enterprises Ltd (2019 Veg) Photography: David Loftus, Paul Stuart

🍴Gang

🍾 Gelegenheid

 •  •  •

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten

 •  •  •  •  •