De lekkerste vega pad thai van Jamie Olvier | VEG

Laura Lemmers
Laura Lemmers

We hebben weer een fijn Jamie Oliver recept voor jullie. Ook deze komt uit zijn nieuwe boek VEG. Net als zijn vega chili en de vegetarische stroganoff een topkeuze voor op het weekmenu. Ben je klaar voor deze fantastische vega pad thai? 

➡️  Liever ‘gewone’ pad thai met garnalen? 

Vega pad thai
© Jamie Oliver Enterprises Ltd (2019 VEG) Photographer: David Loftus

Ik ben een echte pad thai fan. Maar ik had het nog nooit vegetarisch gegeten. Dit vegetarische pad thai recept heeft een wereld voor me geopend. Hij is zo ontzettend lekker! Er zitten wel wat meer ingrediënten in (dus lekker veel smaak) maar hij is nog steeds heel makkelijk te maken. 

Voor 2 personen | 30 minuten

Ingrediënten

  • 150 g platte rijstnoedels
  • sesamolie
  • 20 g ongezouten pinda’s
  • 2 tenen knoflook
  • 80 g zijdetofu
  • zoutarme sojasaus
  • 2 tl tamarindepasta
  • 2 tl zoete chilisaus
  • 2 limoenen
  • 1 sjalotje
  • 320 g knapperige groenten, zoals asperges, bimi (aspergebroccoli), paksoi, babymais
  • 80 g taugé
  • 2 grote eieren
  • olijfolie
  • chilivlokken
  • ½ kropje romaine sla (bindsla)
  • ½ bos gemengde vers basilicum, munt en koriander (15 g)

Aan de slag!

Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat ze uitlekken, spoel ze onder de koude kraan af en hussel ze met 1 theelepel sesamolie door elkaar. Rooster de pinda’s in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur tot ze goudbruin zijn, kneus ze in een vijzel en doe ze in een kommetje. Pel de tenen knoflook, maal ze met de tofu tot een pasta, voeg 1 theelepel sesamolie, 1 eetlepel sojasaus, de tamarindepasta en de chilisaus toe, pers het sap van een van de limoenen erbij en roer alles door elkaar.

Pel het sjalotje, snijd hem in dunne ringetjes en bak ze in een droge koekenpan op hoog vuur. Was en snijd de knapperige groenten en bak ze 4 minuten met de sjalotjes mee, of tot ze licht geschroeid zijn (om ze lekker nootachtig en smoky te maken). Voeg de noedels, tamarinde-tofusaus, taugé en een flinke scheut water toe, hussel alles 1 minuut op het vuur door elkaar en verdeel het over twee grote kommen.

Veeg de pan schoon, bak de eieren in een beetje olijfolie tot ze naar wens zijn en strooi er een snufje chilivlokken op. Was de romaine sla, trek de blaadjes los en leg er een paar in elke kom. Leg de eitjes op de pad thai en strooi er de geplukte kruiden en de pinda’s over. Serveer met partjes limoen, en extra sojasaus naar smaak.

Als je dit gerecht veganistisch wilt maken, moet je de eieren weglaten en er wat extra blokjes, in sojasaus en limoensap gemarineerde tofu bij geven.

Energie | 539 kcal    Vet | 19 g    Verz. vet | 3,8 g    Eiwit | 26,4 g  Koolhyd. | 83,5 g   Suiker | 10,7 g    Zout | 1,3 g    Vezels | 8,3 g

Jamie's gids voor de lekkerste vega gerechten

Jamie's Veg - cover
© Jamie Oliver Enterprises Ltd (2019 Veg) Photography: David Loftus, Paul Stuart

Als je ook zo vaak naar Jamie Oliver kijkt, weet je inmiddels dat gezond eten zijn prioriteit is. Maar vooral met veel smaken koken. En dat is precies wat hij in ‘Veg’ laat zien. 

Al zijn recepten zijn inclusief voedingswaardes, zo weet je precies wat je binnen krijgt. Ze zijn allemaal vega (vaak ook veganistisch) en bevatten lekker veel groente. En zoals we van Jamie gewend zijn: allemaal makkelijke gerechten om te maken. 

Precies wat je nodig hebt als je weinig energie hebt. Makkelijk te maken gerechten, bommetje vol groentes! 

Heb jij een duwtje in de goede, gezonde richting nodig? Of ben je nieuwsgierig naar goeie vegetarisch recepten? Dan is dit boek een echte aanrader!

Koop Jamie Oliver’s ‘Veg’ hier op bol.com

VEG

Auteur | Jamie Oliver
Uitgever | Kosmos Uitgevers
Omvang | 309 pagina’s
ISBN | 9789021573397
Prijs | € 29,99

Interessant?
WIl je nog

9 snelle en makkelijke doordeweekse maaltijden?

Download ons allernieuwste e[kook]boek

Geef je mening!
recipe image
Recept
Vega pad thai
Geschreven door
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Koken
Totaal
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

- drop a line, get in touch

PRAAT JE MEE?