Venkelsalade is caloriearm en enorm gezond. Het zit namelijk boordevol goede vitaminen, mineralen en antioxidanten.
Dit recept voor een heerlijke venkelsalade serveer je op een heerlijke zwoele zomeravond. Maar kan net zo makkelijk bij een wat zwaarder hoofdgerecht als frisse 'side'. Het seizoen voor venkel loopt van juni tot eind oktober. Als zijn venkels tegenwoordig het hele jaar verkrijgbaar, groenten in het seizoen is toch smaakvoller en goedkoper.
Het recept voor deze venkelsalade komt uit het kookboek ''No waste Groenten'' van Sophie Gordon. Benieuwd naar andere salades met venkel? Bekijk ook deze venkelsalade met sinaasappel.
No waste groenten van Sophie Gordon
- Titel | No waste groenten
- Auteur | Sophie Gordon
- Uitgever | Good Cook B.V.
- Release | 7 oktober 2022
- Bekijk de prijs hier op Bol.com
Dit boek van Sophie Gordon is geschreven met het doel om voedselverspilling tegen te gaan. De auteur vindt dat er nog steeds veel te veel voedsel wordt verspild.
Met dit kookboek wil zij de lezer kennis laten maken met recepten waarin verschillende soorten groenten centraal staan. Bewustwording creëren is belangrijk voor Sophie en met haar boek wil zij ook laten zien welke producten (groenten, fruit en ook kruiden) passend zijn in welk seizoen.
Wil je ook meer in de seizoenen eten?
Klik hier voor onze selectie seizoensrecepten: