Couscous met feta en gestoofde aubergine is het ideale recept voor een gemakkelijke maaltijd die zo op tafel staat. En het is nog gezond ook!

Dit vegetarische recept is in een handomdraai te maken en dus een uitkomst om na een lange werkdag. Couscous recepten zijn enorm populair door de snelle bereidingstijd en de mogelijkheid om dit te combineren met veel verschillende smaken en ingrediënten.

In het kookboek ''So Simple'' van Rens Kroes staat een heerlijk recept met couscous en die deel ik graag met je.

Fris recept voor couscous met feta en gestoofde aubergine

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtDifficulty: makkelijk
servings

4

personen
Cooking time

35

minutes

Oh, deze móet je maken. Echt een heerlijk comfortreceptje voor doordeweeks. De sumak en citroen maakt ‘m heerlijk fris!

Een ''So Simple'' gerecht waarbij je toch de juiste voedingsstoffen binnen krijgt en niet lang voor in de keuken hoeft te staan.

Ingrediënten

  • 2 middelgrote 2 aubergines

  • 2 teentjes 2 knoflook

  • 80 g 80 dadels

  • 1 tl 1 komijnpoeder

  • 1 tl 1 sumak

  • 700 g 700 passata

  • 300 g 300 volkoren (spelt)couscous

  • ½ ½ citroen

  • 120 g 120 feta

  • Ook nodig
  • zeezout en zwarte peper

  • olie om in te bakken

Bereiding Couscous met feta en gestoofde aubergine

  • Snijd de aubergines in reepjes en hak de knoflook fijn. Ontpit de dadels en snijd ze in stukjes.
  • Doe twee scheuten olie in een grote pan en bak de aubergines en knoflook samen met de komijn en sumak een paar minuten totdat de aubergine zacht is.
  • Doe de passata en dadels erbij en laat het 20 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Roer af en toe door.
  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Knijp de citroen uit boven de auberginestoof en breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Serveer de couscous erbij en verkruimel de feta over je bord.

Tips

  • Couscous over? Maak van je leftovers een heerlijke salade voor de volgende dag. Voeg daarbij zelf gekozen groente (of fruit) toe, net wat je in de koelkast hebt liggen.
  • Bewaartip: Couscous kun je twee dagen in de koelkast bewaren.
  • Nog meer ''So Simple'' recepten? Wij delen er nog meer met je! Wat dacht je van Soba noedels met bimi en tempeh of Romige Orzo met zeekraal?
  • Wijntip: kies bij deze couscous met feta voor een witte wijn met een stevige zuurgraad. Denk bijvoorbeeld aan deze Sauvignon Blanc.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Couscous met feta uit So Simple van Rens Kroes

  • Titel |  So Simple
  • Auteur |  Rens Kroes
  • Uitgever | New Earth Publishers
  • Release | 03 november 2022
  • Bekijk de prijs hier op Bol.com
so-simple-rens-kroes

Het Nieuwe kookboek ''So Simple'' van Rens Kroes is een echte inspiratiebron voor iedereen die van lekker maar simpel eten houdt. Rens Kroes laat in dit boek zien dat gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn en dat er genoeg lekkere vegetarische recepten bestaan.

Eenvoud staat centraal in haar boek en dat laat zij zien door 88 eenvoudige recepten van salades tot ovenschotels te delen met haar lezers. Als je behoefte hebt aan gemak in jouw drukke leven, maar toch gezond en lekker wil blijven eten, dan is dit kookboek zeker aan te raden.

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten