Spinaziestamppot maken is altijd lekker. Zelfs als het ‘stamppottenseizoen’ officieel nog moet beginnen. Deze heerlijke romige stamppot is namelijk het allerlekkerst met verse spinazie en dat is in de winter wat moeilijker te krijgen.

We nemen alvast een voorschotje op de komende winter met deze supergezonde en lekkere spinazie stamppot. De funky groene kleur is mooi meegenomen. Laten we snel beginnen!

Spinaziestamppot

0 van 0 Beoordelingen
Gerecht: HoofdgerechtKeuken: Hollands
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

35

minuten

Je hoeft de spinazie natuurlijk niet te pureren. Als je heel jonge spinazie hebt, kun je deze zelfs rauw door de spinazie stamppot doen. Het is dan wel raadzaam om de spinazie even heel grof te hakken. Je kunt ook eventueel de crème fraiche vervangen door een lepel Boursin of andere kruidenkaas.

Ingrediënten

  • 750 gram bloemige aardappelen

  • 200 amgr verse spinazie

  • 1 scheutje melk

  • 1 el  boter

  • 1 el crème fraiche

  • Snufje nootmuskaat

  • Zout en peper

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van ongeveer 2 cm breed. Kook ze in ruim water met een beetje zout. Ondertussen was je de spinazie en laat je ze goed uitlekken.
  • Als de aardappelen gaar zijn, giet je ze af en laat je ze even uitdampen. Ondertussen bak je de spinazie in een hapjespan tot ze mooi donkergroen is. Pureer de spinazie in een keukenmachine.
  • Stamp de aardappelen met een pureestamper. Doe de spinaziepuree en de rest van de ingrediënten erbij. Zorg dat de spinaziestamppot goed op smaak is.

Tips

  • Spinazie stamppot leent zich heel goed om met een lekker stukje gebakken vis te eten. Denk hierbij voornamelijk aan witvis, zoals: kabeljauw
  • Een lekker stukje gebakken vlees, een flink stuk rookworst of blokjes ham gaan natuurlijk ook prima met deze romig stamppot.
  • Spinaziestamppot is heerlijk als ovenschotel met gegratineerde kaas. Verdeel de puree over een ovenschotel en bestrooi de bovenkant met geraspte kaas. Zet de schotel 35-40 minuten in een oven 180 graden. Andere ovenschotels vind je hier. 
  • Voeg voor een lekkere bite wat geroosterde pijnboompitten toe aan de spinaziestamppot.
  • Heb je in de winter zin in deze stamppot? Gebruik dan gewoon spinazie uit de diepvries.
  • Ontdek hier meer stamppot recepten!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍾 Gelegenheid

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten