Supergezonde spinaziestamppot maak je zo [Recept]

David
David

Spinaziestamppot is altijd lekker. Zelfs als het ‘stamppottenseizoen’ officieel nog moet beginnen. Deze heerlijke romige stamppot is namelijk het allerlekkerst met verse spinazie en dat is in de winter wat moeilijker te krijgen.

We nemen alvast een voorschotje op de komende winter met deze supergezonde en lekkere spinazie stamppot. De funky groene kleur is mooi meegenomen.

Laten we snel beginnen.

Dol op stamppot in de winter? Ontdek hier meer stamppot recepten!

spinaziestamppot

Recept | Spinaziestamppot

Hoofdgerecht | 4 personen
Ingrediënten
  • 750 gram bloemige aardappelen
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 scheutje melk
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel crème fraiche
  • Snufje nootmuskaat
  • Zout en peper

Zo maak je spinaziestamppot

Stap 1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van ongeveer 2 cm breed. Kook ze in ruim water met een beetje zout. Ondertussen was je de spinazie en laat je ze goed uitlekken.

Stap 2

Als de aardappelen gaar zijn, giet je ze af en laat je ze even uitdampen. Ondertussen bak je de spinazie in een hapjespan tot ze mooi donkergroen is. Pureer de spinazie in een keukenmachine.

Stap 3

Stamp de aardappelen met een pureestamper. Doe de spinaziepuree en de rest van de ingrediënten erbij. Zorg dat de spinaziestamppot goed op smaak is.

Variatietips:

  • Spinazie stamppot leent zich heel goed om met een lekker stukje gebakken vis te eten. Denk hierbij voornamelijk aan witvis, zoals: kabeljauw
  • Een lekker stukje gebakken vlees, een flink stuk rookworst of blokjes ham gaan natuurlijk ook prima met deze romig stamppot.
  • Je hoeft de spinazie natuurlijk niet te pureren. Als je heel jonge spinazie hebt, kun je deze zelfs rauw door de stamppot doen. Het is dan wel raadzaam om de spinazie even heel grof te hakken.
  • Spinaziestamppot is heerlijk als ovenschotel met gegratineerde kaas. Verdeel de puree over een ovenschotel en bestrooi de bovenkant met geraspte kaas. Zet de schotel 35-40 minuten in een oven 180 graden. Andere ovenschotels vind je hier. 
  • Je kunt te crème fraiche vervangen door een lepel Boursin of andere kruidenkaas.
  • Voeg voor een lekkere bite wat geroosterde pijnboompitten toe aan de spinaziestamppot.
  • Heb je in de winter zin in deze stamppot? Gebruik dan gewoon spinazie uit de diepvries.
Geef je mening!
recipe image
Recept
Supergezonde spinaziestamppot maak je zo [Recept]
Geschreven door
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Koken
Totaal
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

    DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

    souvlaki

    Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

    LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

    100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

    Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

    Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

    TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?