Geniet, terwijl de oven het werk doet

WAT ETEN WE VANDAAG?

Ovenschotels

Ovenschotels, ik ben er echt dol op. 

Niet alleen doet de oven het werk, en heb jij je handen vrij. Maar ovenschotels kun je ook makkelijk voorbereiden, bijvoorbeeld als je een dinertje geeft, of als je nog moet sporten. Je kunt ze zelfs voorbereiden en invriezen. Zo kun je altijd een heerlijk gerecht uit je mouw schudden. 

Ovenschotels (behalve met vis) zijn in de koelkast trouwens ook goed te bewaren. Maak dus gerust een dubbele hoeveelheid, dan heb je voor overmorgen vast gekookt. Goed af laten koelen en afdekken, kind kan de was doen. 

Elk restje pasta is geschikt om onder een laagje broodkruim en parmezaan te transformeren in een snelle ovenschotel. En alhoewel het bouwen en maken van een échte lasagne of cannelloni veel tijd kost, is het wel een van mijn en jullie favoriete recepten op deze pagina. 

Tip | Wil je snel en altijd naar deze pagina kunnen terug grijpen? Maak er dan een bladwijzer van. 

venkelgratin
Bijgerecht recept

Recept | Favoriete Venkelgratin

Dit gerecht komt uit een kookboek van de Italianen Antonio Carlucci & Gennaro Contaldo en is een van mijn favoriete gerechten. Probeer maar eens uit, je gaat het zeker vaker maken. (+ Wijntip!)

lees verder >>

DEEL JE CREATIES!

En? Weet je wat je welk makkelijk recept je gaat maken vandaag? Deel je gerecht met ons en alle andere foodies! Post je creatie op Instagram met de hashtag #wijnspijsrecept en tag ons @wijnspijs! 

Nog geen keuze gemaakt? Klik op wat eten we vandaag, om alle recepten op het WijnSpijs Magazine te bekijken. Er zit zeker ook iets voor jou bij!