Nachochips als avondmaaltijd? Jazeker! Dit leuke recept is helemaal geschikt om als hoofdmaaltijd op tafel te zetten. Maar je kunt het dus ook als borrelhap serveren, net als deze leuke nacho's uit de oven.

Het grootste verschil tussen de twee is dat we bij dit recept meer de nadruk leggen op de vitamines en vezels. Maar zoals gezegd, eet 'm als diner óf bij de borrel 🙂

Nacho ovenschotel met gehakt, bonen en kaas

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: Mexicaans
Portie

6

Personen
Bereidingstijd

25

minutes

Maak de nacho's in een ruime ovenschaal en zet deze met schaal en al op tafel. Serveer de guacamole, pico de gallo en crème fraĉhe ernaast. In principe is deze nacho ovenschotel een compleet maaltijd, maar wat betreft koolhydraten en proteïnen kunnen er ook nog gekookte witte rijst en een groene salade bij.

Ingrediënten

  • 1 grote zak 1 tortilla chips naturel

  • 400 gr 400 rundergehakt

  • 3 el 3 olijfolie

  • 400 gr 400 chili bonen/zwarte bonen/bruine bonen

  • 1 1 rode paprika, in kleine stukjes

  • 1 1 groene paprika, in kleine stukjes

  • 3 tenen 3 knoflook, fijngehakt

  • 1 el 1 tomatenpuree

  • 100 ml 100 groentenbouillon

  • 1 tl 1 komijnpoeder

  • 1 tl 1 cayennepeper

  • 1 blik 1 maïs

  • 200 gr 200 geraspte Cheddar of belegen Goudse kaas

  • 2 el 2 jalapeño-ringen uit blik

  • 2 stengels 2 bosui

  • 0,5 bos 0,5 koriander, alleen de blaadjes


  • Toppings voor ernaast
  • 125 gr 125 crème fraîche

  • 1 x 1 recept voor Pico de Gallo (tomatensalsa)

  • 1 x 1 recept voor guacamole

  • 2 2 limoenen, in kwarten

Bereiding

  • Neem de grootste ovenschaal die je hebt en bekleed 'm met bakpapier. Laat aan de zijkanten een rechtopstaande rand zodat je een mooie berg nacho's kan maken.
    Vul de ovenschaal met de tortillachips en verwarm de oven voor op 190 graden.

    Als jouw ovenschaal niet al te groot is kun je beter meerdere lagen maken van de chips, kaas en gehaktvulling. nacho-mengsel-ovenschotelgehakt-nacho-ovensschotel
  • Verhit de olie in een koekenpan of hapjespan. Bak de knoflook en de paprika's even aan. Doe het komijn- en cayennepoeder erbij en dan de tomatenpuree. Bak het gehakt 5 minuten en breng goed op smaak met zout en peper. Voeg de helft van de groentenbouillon toe en laat het geheel zachtjes pruttelen. Als het te droog wordt kun je nog een beetje bouillon bijvoegen.
  • Doe het gehaktmengsel over de tortillachips. Verdeel de bonen en de maïs over het gehakt. Bestrooi met de cheddar en tenslotte met de jalapeños.nacho-ovenschotel-uit-oven
  • Bak 10 minuten op 190 graden, totdat de kaas begint smelten en te gratineren.
    Doe als laatste de bosui en koriander erover en serveer direct met alle toppings ernaast.nacho-ovenschotelnacho-ovenschotel-toppings

Tips

  • Maak je Mexicaanse avond helemaal af met zelfgemaakte (frozen) margarita's!
  • Voor extra spicy nachos, bak chorizo mee met het gehakt. Deze pittige Spaanse worst past er goed bij.
  • Vervang het gehakt eens met langgesmoorde kippendijen. Oftewel 'pulled chicken'. Ook heerlijk.
  • Heb je gehakt vulling over? Maak er morgen quesadilla's mee.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.


🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten