Ah, de quesadilla. Wanneer er iets Mexicaans op tafel moet komen, dan grijp je al snel naar kant-en-klare sauzen- en muffe pakjes met kruiden. Dat is nergens voor nodig, want de meeste Mexicaanse gerechten zijn eenvoudig om helemaal zelf te maken!

De quesadilla is daar een perfect voorbeeld van. Met dit gemakkelijke quesadilla recept tover je zo een smaakvolle Mexicaanse quesadilla in elkaar. Eet je geen vlees? Probeer dan deze vegetarische quesadillas. 

Quesadillas met kip en kaas

0 van 0 Beoordelingen
Gerecht: HoofdgerechtKeuken: Mexicaans
Portie

2

Personen
Bereidingstijd

35

minuten

Deze quesadillas met kip komen eigenlijk pas echt tot hun recht als je ze serveert met een dip van verse guacamole. Verse, zelfgemaakte guacamole is niet alleen superlekker, maar ook nog eens hartstikke gezond. Klik hieronder voor het recept!

Met dit recept zet je snel en eenvoudig een heerlijke quesadilla op tafel. Onderaan zijn nog een paar tips die het bakken van je quesadilla nog makkelijker maken.

In het recept bak je de quesadilla in de pan op laag vuur. Kijk uit dat je het vuur niet te hoog zet, want een bloemtortilla verbrand snel!

Ingrediënten

  • 1 liter bouillon (kip of groente);

  • 150 gram kippendij, in grove stukken;

  • 1 rode paprika, in kleine blokjes;

  • 1 rode ui, fijngesneden;

  • 100 gram gram zwarte bonen uit blik, uitgespoeld;

  • 1/2 tl komijn

  • 1/2 tl gedroogde oregano

  • 1 rode peper, of jalapeño, gesneden (evt. zonder zaadlijsten)

  • 4 grote bloemtortilla’s

  • 150 gram cheddar, gerasp

  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  • Breng de bouillon aan de kook in een ruime pan. Snijd de kippendij in grote stukken en laat ze 5 minuten meekoken. Zet het vuur daarna uit, en laat de kip nog 15 minuten garen met de deksel op de pan. Giet de kip af en laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Trek de gare kippendij met twee vorken uit elkaar, en voeg de paprika, de ui en de bonen toe. Voeg een halve theelepel komijn, een halve theelepel oregano en de gesneden peper toe. Meng het geheel goed met je handen, en plet de bonen daarbij een beetje.
  • Pak twee tortilla’s, en verdeel het mengsel over de twee. Houd 1 centimeter langs de rand vrij. Strooi de geraspte kaas erover, pak de andere twee tortilla’s en druk die er stevig op. Je hebt nu dus twee  dubbele tortilla’s.
  • Verhit in een grote koekenpan die groot genoeg is voor een tortilla. Leg een dubbele tortilla in de pan en laat hem 3 à 4 minuten bakken aan één zijde of tot de kaas is gesmolten. Draai hem daarna voorzichtig om met twee spatels, en bak ook de andere kant aan. Hij moet goudbruin kleuren. Herhaal dit met de ander quesadilla. Serveer de quesadillas direct in zes punten. 

    Wanneer je veel quesadilla’s wilt maken, kun je ze goed warm houden in een voorverwarmde oven. 

Tips

  • Je kunt een quesadilla ook in de oven bakken. Zet de oven dan niet te hoog (160 graden Celsius), maak de tortilla een beetje nat met water, en leg ze er 10 minuten in.  
  • Het lastigste moment in dit recept is het omdraaien van de quesadilla. Lukt dat niet goed met twee spatels, zonder dat de vulling eruit loopt? Gebruik dan een groot bord. ’t Is misschien wat meer afwas, maar zo ben je wel zeker dat het lukt.
  • Vind je twee tortilla’s op elkaar teveel, of onhandig? Je kunt ook een enkele tortilla dubbelvouwen voor een meer bescheiden (en makkelijker om te draaien) quesadilla.
  • Je kunt een quesadilla prima van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Je kunt ze zelfs invriezen! Het is dan het makkelijkst om op te warmen in de oven, in plaats van in de pan.
  • Als je zelf maïstortilla’s maakt wordt het nóg lekkerder. Dat kost even tijd, maar moeilijk is het niet. Je quesadilla’s worden dan waarschijnlijk wel een stukje kleiner.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid

 •  •  •

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten

 •  •