Perfect comfort food: quesadillas met kip en kaas! [recept]

WijnSpijs
WijnSpijs

Quesadillas: Mexicaanse tosti's

Ah, de quesadilla.

Wanneer er iets Mexicaans op tafel moet komen, dan grijp je al snel naar kant-en-klare sauzen- en muffe pakjes met kruiden. Dat is nergens voor nodig, want de meeste Mexicaanse gerechten zijn eenvoudig om helemaal zelf te maken!

De quesadilla is daar een perfect voorbeeld van. Met dit gemakkelijke quesadilla recept tover je zo een smaakvolle Mexicaanse quesadilla in elkaar. Eet je geen vlees? Probeer dan deze vegetarische quesadillas. 

quesadilla met kaas en kip

Recept | quesadillas met kip en kaas

Hoofdgerecht | 2 personen
Ingrediënten
  • 1 liter bouillon (kip of groente);
  • 150 gram kippendij, in grove stukken;
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes;
  • 1 rode ui, fijngesneden;
  • 100 gram zwarte bonen uit blik, uitgespoeld;
  • Een halve tl komijn;
  • Een halve tl gedroogde oregano;
  • 1 rode peper, of jalapeño, gesneden (evt. zonder zaadlijsten);
  • 4 grote bloemtortilla’s;
  • 150 gram cheddar, geraspt;
  • Zout en peper naar smaak.

🥑 Welke dip moet je serveren bij quesadillas?🥑

Deze quesadillas met kip komen eigenlijk pas echt tot hun recht als je ze serveert met een dip van verse guacamole. Verse, zelfgemaakte guacamole is niet alleen superlekker, maar ook nog eens hartstikke gezond. Klik hieronder voor het recept!

Hoe maak je quesadillas met kip en kaas?

Stap 1. 

Breng de bouillon aan de kook in een ruime pan. Snijd de kippendij in grote stukken en laat ze 5 minuten meekoken. Zet het vuur daarna uit, en laat de kip nog 15 minuten garen met de deksel op de pan. Giet de kip af en laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur.

Stap 2

Trek de gare kippendij met twee vorken uit elkaar, en voeg de paprika, de ui en de bonen toe. Voeg een halve theelepel komijn, een halve theelepel oregano en de gesneden peper toe. Meng het geheel goed met je handen, en plet de bonen daarbij een beetje.

Stap 3

Pak twee tortilla’s, en verdeel het mengsel over de twee. Houd 1 centimeter langs de rand vrij. Strooi de geraspte kaas erover, pak de andere twee tortilla’s en druk die er stevig op. Je hebt nu dus twee  dubbele tortilla’s.

Stap 4

Verhit in een grote koekenpan die groot genoeg is voor een tortilla. Leg een dubbele tortilla in de pan en laat hem 3 à 4 minuten bakken aan één zijde of tot de kaas is gesmolten. Draai hem daarna voorzichtig om met twee spatels, en bak ook de andere kant aan. Hij moet goudbruin kleuren. Herhaal dit met de ander quesadilla. Serveer de quesadillas direct in zes punten. 

Wanneer je veel quesadilla’s wilt maken, kun je ze goed warm houden in een voorverwarmde oven. 

quesadilla

Walking Dinner van WijnSpijs: ontdek toprestaurants- en wijnen

Zelf kiezen uit ons grote aanbod aan restaurants, in een stad en op een tijdstip naar keuze!

Dat is een Walking Dinner. 

Elke dag te boeken, overal in Nederland. 

Ook in Amsterdam! Kijk hier welke restaurants er allemaal mee doen. 

Walking dinner

6 tips voor de perfecte quesadillas

Met het bovenstaande recept zet je snel en eenvoudig een heerlijke quesadilla op tafel. Hier zijn nog een paar tips die het bakken van je quesadilla nog makkelijker maken. Waar moet je op letten om ervoor te zorgen dat je quesadilla perfect bakt? En wat kan je doen om de smaak nog beter te maken?

quesadilla

Tip 1 

In het bovenstaande recept bak je de quesadilla in de pan op laag vuur. Kijk uit dat je het vuur niet te hoog zet, want een bloemtortilla verbrand snel!

Tip 2 

Je kunt een quesadilla ook in de oven bakken. Zet de oven dan niet te hoog (160 graden Celsius), maak de tortilla een beetje nat met water, en leg ze er 10 minuten in.  

Tip 3 

Het lastigste moment in dit recept is het omdraaien van de quesadilla. Lukt dat niet goed met twee spatels, zonder dat de vulling eruit loopt? Gebruik dan een groot bord. ’t Is misschien wat meer afwas, maar zo ben je wel zeker dat het lukt.

Tip 4

Vind je twee tortilla’s op elkaar teveel, of onhandig? Je kunt ook een enkele tortilla dubbelvouwen voor een meer bescheiden (en makkelijker om te draaien) quesadilla.

Tip 5

Je kunt een quesadilla prima van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Je kunt ze zelfs invriezen! Het is dan het makkelijkst om op te warmen in de oven, in plaats van in de pan.

Tip 6

Als je zelf maïstortilla’s maakt wordt het nóg lekkerder. Dat kost even tijd, maar moeilijk is het niet. Je quesadilla’s worden dan waarschijnlijk wel een stukje kleiner.

Geef je mening!
recipe image
Recept
quesadillas met kip en kaas
Geschreven door
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Koken
Totaal
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?