Quesadilla's met kip zijn een mega populaire Mexicaanse snack. Het is makkelijk te begrijpen waarom ze zo lekker zijn. De combinatie van gesmolten kaas, kip en koriander in een krokant deegjasje is onweerstaanbaar lekker. Zeker in combinatie met zelfgemaakte guacamole of salsa.

Wanneer je trek hebt in een warme, spannende snack staat niets je in de weg. Want deze quesadilla's zet je zo op tafel.

Quesadilla's met kip en gesmolten kaas

3 from 4 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: Mexicaans
Portie

2

Personen
Bereidingstijd

30

minutes

Dit recept voor quesadilla's met kip en kaas kun je zien als een eerste stap in de goede richting. Maak vooral je eigen favoriet. Quesadilla betekent zoiets als 'kaas dingetje' en is het Mexicaanse antwoord op tosti's. Net zoals bij een good old tosti zijn de mogelijkheden eindeloos.

Lees onder het recept nog een paar van mijn favoriete variaties die je zeker een keer wilt proberen.

Wat heb je nodig voor quesadilla's met kip en kaas?

  • 150 gr 150 gepocheerde of gebakken kipfilet

  • 1 1 rode paprika, in kleine blokjes;

  • 1 1 rode ui, fijngesneden;

  • 1/2 tl 1/2 komijn

  • 2 el 2 mayonaise

  • 1/2 tl 1/2 gedroogde oregano

  • koriander naar smaak

  • Zout en peper naar smaak

  • 1 1 rode peper, of jalapeño, gesneden (evt. zonder zaadlijsten)

  • 4 4 grote bloemtortilla’s

  • 200 gram 200 Cheddar of belegen kaas, geraspt

  • 2 el 2 zonnebloemolie

quesadilla met kip en kaas

  • Maak in een grote mengkom met twee vorken van de kip een hoopje 'pulled chicken'.
  • Meng met de rest van de ingrediënten, behalve de tortilla en de kaas natuurlijk. Breng op smaak met koriander, peper en zout.
  • Zet een koekenpan op het vuur. Neem een tortilla’s en verdeel 1/4 van het mengsel over de helft van de tortilla. Verdeel ook een kwart van de kaas op het kipmengsel. Vouw de tortilla dubbel.

    Doe een beetje olie in de pan en bak de quesadilla aan beide kanten een beetje bruin tot de kaas is gesmolten. Maak ondertussen vast de andere quesadilla's klaar.

    Je kunt de quesadilla eventueel warm houden in de oven, tot je klaar bent met de laatste quesadilla. Serveer met salsa verde en guacamole. quesadilla kip en kaas

Tips

  • Je kunt een quesadilla ook in de oven bakken. Zet de oven dan niet te hoog (160 graden Celsius), maak de tortilla een beetje nat met water, en leg ze er 10 minuten in.  
  • Je kunt een quesadilla prima van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Het is dan het makkelijkst om op te warmen in de oven, in plaats van in de pan.
  • Als je zelf maïstortilla’s maakt wordt het nóg lekkerder. Dat kost even tijd, maar moeilijk is het niet. Je quesadilla’s worden dan waarschijnlijk wel een stukje kleiner.
  • Ook lekker in of bij een quesadilla; gehakt, chorizo, feta, peterselie, salami, zwarte bonen, mais, tomaten, salsa, limoen, knoflook, plakjes avocado.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten