Aardappelgratin is een van de meest verrukkelijke ovengerechten die je kunt maken.
Iedereen kent de klassieke gratin dauphinois: een decadente ovenschotel van romige aardappelplakjes, dat niet voor niets een prinselijke titel draagt.
Zo’n prachtige schotel is altijd een succes, en een goed recept voor gratin is goud waard voor iedere thuiskok.
De klassieke gratin dauphinois, hier moet je op letten!
Een goede gratin dauphinois is de aardappelgratin waar je van droomt: zacht, romig en zwaar, maar ook elegant. Een succesvolle aardappelgratin is niet moeilijk om zelf te maken, ondanks de chique naam. Het begint bij de keuze voor het goede soort aardappelen. Die horen vastkokend te zijn, en niet kruimig!
De juiste verhouding van room en melk en kaas zorgt voor de perfecte textuur; een beetje knoflook en nootmuskaat geven het precies dat beetje pit. Deze klassieke schotel is heerlijk met een goed stukje vlees en een frisse groene salade.
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
🥧 Gemak