Breddos Taco’s

Dit recept komt uit het Breddos Taco’s. Een heerlijk boek van twee taco-broers uit Londen. Samen eigenaar van achtereenvolgens een ‘tacokeet’, dit taco boek en daarna volgde de ook een ‘echt’ restaurant. Nud en Chris zijn drukke én succesvolle baasjes! Niet alleen door de fijne no-nonsense taal en vrolijke beschrijving van de recepten, maar ook omdat ze zich nergens door gebonden lijken te voelen. De recepten lijken op het eerste oog misschien een ratjetoe aan ingrediënten, maar elke combinatie werkt als een gek. Echt een tof boek!

 Breddos Taco's recept zondagse nacho's

De ultieme nacho’s volgens Breddos Taco’s

Hoofdgerecht voor 2 personen | snack voor 4
Ingrediënten
  • 200 g gesmoord vlees (shortrib bijvoorbeeld)
  • 200 g gezouten maïstortillachips
  • 100 ml zure room
  • 250 g belegen cheddar of goudse, geraspt
  • 100 g Mexicaanse bonenpuree
  • 100 g guacamole
  • 100 ml pico de gallo
  • sap van 1 limoen
  • koriander, ter garnering

Dit is het ideale zondagse comfortfood en een geweldige manier om wat overgebleven shortrib of barbacoa te gebruiken. Het recept hieronder is een richtlijn, gebruik gewoon wat je in je koelkast hebt. Ik maakte vaak de beste zondagse nacho’s door maar van alles bij elkaar te stoppen. In dit recept gaat het om laagjes maken. In tegenstelling tot de meeste andere nacho’s, bouwen wij die van ons graag op als een lasagne waarbij we de chips gebruiken als lasagnebladen, het vlees en de bonen als de saus en de kaas als de bechamelsaus. Het resultaat is precies waar je zin in hebt op een luie zondagavond.

Let’s go!

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bedek de bodem van een grote ovenbestendige pan of schaal met een deel van het vleesmengsel, leg er een laagje chips op, voeg dan wat zure room en kaas toe. Herhaal de verschillende lagen tot aan de rand van de pan of schaal (bewaar een beetje zure room en kaas). Voeg een laag Mexicaanse bonenpuree toe en nog meer kaas.
  • Zet 20 minuten in de oven, haal eruit en voeg nog een laag guacamole toe, gevolgd door de pico de gallo en nog wat zure room.
  • Knijp de limoen uit over het gerecht en garneer met koriander. Serveer met een lepel.

Breddos-tacco's-taco