Breddos Taco’s

Dit recept komt uit het Breddos Taco’s. Een heerlijk boek van twee taco-broers uit Londen. Samen eigenaar van achtereenvolgens een ‘tacokeet’, dit taco boek en daarna volgde de ook een ‘echt’ restaurant. Nud en Chris zijn drukke én succesvolle baasjes! Niet alleen door de fijne no-nonsense taal en vrolijke beschrijving van de recepten, maar ook omdat ze zich nergens door gebonden lijken te voelen. De recepten lijken misschien een ratjetoe aan ingrediënten, maar elke combinatie werkt als een gek. Leuk! En enorm verfrissend om te zien dat je met de taco en consorten écht alle kanten op kunt.

Gesmoorde rundershortribs met porter & crema met geroosterde lente-ui

Awesome luxe taco vulling | 4 personen
Note. Dit recept is ideaal voor food preppers. Het moet maar liefst 6-8 uur in de oven! Begin dus ruim van te voren aan deze coole shortribs.
Ingrediënten
  • 2 kg rundershortribs (klapstuk met been)
  • 1½ el zeezout
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 prei, grofgehakt
  • 7 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 70 ml sojasaus
  • 70 ml ketchup
  • 130 g bruine suiker
  • 3 stuks steranijs
  • 1 el cayennepeper
  • 2 el chile de árbolpoeder
  • 4 gedroogde chipotles
  • 5 gedroogde porcini’s
  • 440 ml porter of ander donker bier
Om erbij te serveren:
  • 8 maïstortilla’s
  • 100 ml crema met geroosterde lente-ui
  • 4 el fijngehakte koriander
  • chilivlokken, om te bestrooien
  • 2 limoenen, in partjes
  • 4 el pico de gallo (een soort mexicaanse tomatensalsa)

recept GESMOORDE RUNDERSHORTRIBS MET PORTER & CREMA MET GEROOSTERDE LENTE-UI

Aan de slag -> begin minimaal 8 uur van te voren..

  • Bestrooi de shortribs met het zout en laat 2 uur rusten.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de shortribs toe. Schroei het vlees aan alle kanten dicht tot het een donkerbruine karamelkleur heeft. Deze stap is heel belangrijk voor de umamismaak, sla hem dus niet over. Neem het aangebraden vlees van het vuur.
  • Verhit de andere eetlepel olie in een ovenbestendige braadpan op middelhoog vuur en voeg de ui en prei toe. Bak 5 minuten en voeg dan de knoflook toe. Voeg na 3 minuten de sojasaus, ketchup, bruine suiker, steranijs, cayennepeper, het chile de árbolpoeder, de chipotle, porcini en het bier toe. Bak het geheel 30 minuten op laag vuur, zonder deksel, voeg dan de shortribs toe. Als er te weinig vocht is om de ribstukken helemaal te bedekken, voeg dan wat water toe.
  • Verwarm de oven voor tot 130 °C. Doe, zodra de oven op temperatuur is, een deksel op de pan en zet hem 6 tot 8 uur in de oven. De shortribs zijn klaar wanneer je er met een theelepel wat vlees af kunt scheppen. Haal de pan uit de oven en laat afkoelen. Haal de ribstukken uit de pan en leg ze op een schaal. Zet de pan weer op middelhoog vuur en laat de saus ongeveer 20 minuten inkoken, de saus moet zo dik zijn dat hij aan een lepel blijft kleven, dit wordt je glacé.

Doe dit vlak voor je aan tafel gaat

  • Verwarm vlak voor het serveren een koekenpan op middelhoog vuur, leg de ribstukken er met de ribben naar beneden in. Bestrijk het vlees met de glacé, draai ze om en bak ze met de vleeskant naar beneden nog 5 minuten. Draai om en bestrijk opnieuw.
  • Verwarm de tortilla’s in een droge pan. Leg er twee op elk bord en bestrijk ze met een dun laagje crema met lente-ui. Schraap met een vork en lepel het vlees van de botten en leg ze op de taco’s. Bestrooi het geheel met koriander en wat chilivlokken. Serveer met de limoen en pico de gallo.

Breddos-tacco's-taco