Souq, tafels vol mezze!
Dit recept voor halloumi uit de oven met brood, dadels en za’atar komt uit het kookboek van Nadia en Merijn; Souq, tafels vol mezze. Halloumi is onder bloggers al enige tijd populair. Niet voor niks, deze zoutige kaas is een perfect ingredient voor de tofste recepten! De zoute smaken van kaas en brood gaan perfect samen met de zoete dadels. Het lekkerst is om deze ‘Arabische nacho’s’ op de bank met je handen te eten. Met je favoriete serie aan.
Maak Halloumi uit de oven met brood, dadels en za’atar!

- 225 g halloumi
- 2 flatbreads
- frisgroene olijfolie
- 20 ontpitte dadels
- 4 eetl. Libanese za’atar (soort Arabische oregano)
”De echte fan denkt nu: hé, die ken ik. Want deze bedachten we een keer toen we voor ons blog (dat we trouwens geregeld slecht bijhouden) lekkere dingen uitprobeerden. Perfect om met je handen te eten, en het leuke is dat het superzoete van de dadels echt te gek werkt met het zoute van de kaas en het kruidige van de za’atar. Je blijft ervan doorsmikkelen. Het heeft alles: zoet, zout, kruidig, vet, romig, nootachtig, knapperig, zacht. Een umamibom ten voeten uit. En plakjes in olijfolie gebakken halloumi puur natuur horen eigenlijk ook niet te ontbreken op de mezzetafel!” Aldus Nadia en Merijn, schrijfsters van dit heerlijke kookboek!
Lees ook: Dé Ultieme Zondagse Nacho’s [Recept]
Let’s go!
- Verhit de oven tot 200 °C.
- Snijd de halloumi in plakjes.
- Scheur het brood in stukjes en verdeel ze samen met de kaas over een bakplaat. Meng er een flinke scheut olie door.
- Verdeel de dadels erover en bestrooi rijkelijk met de za’atar.
- Laat het brood en de kaas in het midden van de hete oven in circa 15 minuten goudbruin worden en de dadels ‘karamelliseren’.
- Serveer warm, maar pas op: de dadels blijven lang echt nog loeiheet.
- Eet dit op met je handen! Dan zijn deze ‘Arabische nacho’s’ het lekkerst!
Foto: Shyama in Boekenland
Ook uitproberen?
Benieuwd naar de andere recepten uit het kookboek Souq, tafels vol mezze? Wij delen vast wat recepten uit Souq met je!