Recept | Halloumi uit de oven met brood, dadels en za’atar, uit Souq, tafels vol mezze

WijnSpijs
WijnSpijs

Souq, tafels vol mezze!

Dit recept voor halloumi uit de oven met brood, dadels en za’atar komt uit het kookboek van Nadia en Merijn; Souq, tafels vol mezze. Halloumi is onder bloggers al enige tijd populair. Niet voor niks, deze zoutige kaas is een perfect ingredient voor de tofste recepten! De zoute smaken van kaas en brood gaan perfect samen met de zoete dadels. Het lekkerst is om deze ‘Arabische nacho’s’ op de bank met je handen te eten. Met je favoriete serie aan.

Maak Halloumi uit de oven met brood, dadels en za’atar!

Souq, tafels vol mezze -halloumi - oven -
Ingrediënten voor 4-6 personen:

  • 225 g halloumi
  • 2 flatbreads
  • frisgroene olijfolie
  • 20 ontpitte dadels
  • 4 eetl. Libanese za’atar (soort Arabische oregano)

”De echte fan denkt nu: hé, die ken ik. Want deze bedachten we een keer toen we voor ons blog (dat we trouwens geregeld slecht bijhouden) lekkere dingen uitprobeerden. Perfect om met je handen te eten, en het leuke is dat het superzoete van de dadels echt te gek werkt met het zoute van de kaas en het kruidige van de za’atar. Je blijft ervan doorsmikkelen. Het heeft alles: zoet, zout, kruidig, vet, romig, nootachtig, knapperig, zacht. Een umamibom ten voeten uit. En plakjes in olijfolie gebakken halloumi puur natuur horen eigenlijk ook niet te ontbreken op de mezzetafel!” Aldus Nadia en Merijn, schrijfsters van dit heerlijke kookboek!

Lees ook: Dé Ultieme Zondagse Nacho’s [Recept]

Let’s go!

  • Verhit de oven tot 200 °C.
  • Snijd de halloumi in plakjes.
  • Scheur het brood in stukjes en verdeel ze samen met de kaas over een bakplaat. Meng er een flinke scheut olie door.
  • Verdeel de dadels erover en bestrooi rijkelijk met de za’atar.
  • Laat het brood en de kaas in het midden van de hete oven in circa 15 minuten goudbruin worden en de dadels ‘karamelliseren’.
  • Serveer warm, maar pas op: de dadels blijven lang echt nog loeiheet.
  • Eet dit op met je handen! Dan zijn deze ‘Arabische nacho’s’ het lekkerst!

Souq, tafels vol mezze, Souq, tafels vol mezze -halloumi - oven -uit de oven
Foto: Shyama in Boekenland

Ook uitproberen?

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

    DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

    souvlaki

    Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

    LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

    100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

    Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

    Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

    TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?