Een gerecht dat er naast lekker, ook super gezellig uitziet? Maak deze overheerlijke gevulde portobello's met geitenkaas en spinazie. Dit gerecht geeft je hét ultieme najaarsgevoel en heb je in minder dan een uur op tafel.

In haar nieuwste kookboek laat Janneke Philippi zien dat vegetarisch koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Janneke's boek Vega zit vol met de lekkerste gerechten voor die wekelijkse vegetarische dagen.

Gevulde portobello's met geitenkaas

0 from 0 votes
Recipe by Janneke Philippi Course: HoofdgerechtDifficulty: Makkelijk
Porties

4

porties
Oventijd

20

minutes
Totale tijd

50

minutes

Ook al zijn portobello's in Nederland het hele jaar beschikbaar, is het najaar dé tijd om ze te eten. Het is een variant van de kastanjechampignon en heeft zijn naam te danken aan een weg in Engeland genaamd Portobello Road. Deze leidde ooit naar een boerderij met dezelfde naam.

Omdat de portobello zo groot is, kun je hem goed vullen. Bijvoorbeeld met spinazie en geitenkaas. Lekker, gezond en het perfecte gerecht om in het najaar op tafel te hebben staan.

Ingrediënten

  • 3 uien

  • 3 el olijfolie

  • 150 ml rode port

  • 75 gram halfzoete geleisuiker

  • 100 gram halfgedroogde tomaatjes

  • 4 portobello's

  • 2 tenen knoflook

  • 300 gram spinazie

  • 125 gram geitenkaas

Bereiding GEVULDE POrtobello's met geitenkaas

  • Snijd de uien in halve ringen. Verhit in een sauspan 1 eetlepel olijfolie. Bak de uiringen in 6-8 minuten zacht. Voeg de port en de geleisuiker toe en breng aan de kook. Laat de jam goed borrelend 2 minuten koken.
  • Neem de pan van het vuur. Schep de jam in een schoon potje en laat afkoelen. Sluit af en bewaar de jam in de koelkast.
  • Pureer met de staafmixer de tomaatjes fijn, of iets grover als je dat lekkerder vindt.
  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Veeg de portobello’s schoon en leg ze op de bolle kant in de ovenschaal. Vul ze met de tomatenpuree.
  • Hak de knoflook fijn. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de spinazie in 2 of 3 porties toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
  • Verkruimel de geitenkaas grof en schep door de spinazie. Breng op smaak met peper.
  • Verdeel het spinaziemengsel over de portobello’s. Bak de paddenstoelen in de voorverwarmde oven in 20 minuten bruin en gaar.
  • Schep een lepeltje uienjam op elke portobello en serveer.

Tips

  • Zin in een andere kaas? Vervang dan de geitenkaas in deze gevulde portobello met gorgonzola of camembert!
  • Je kunt de gevulde portobello's serveren met witte & wilde rijst!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Gevulde portobello's uit Vega van Janneke Philippi

  • Auteur | Janneke Philippi
  • Fotograaf | Serge Philippi
  • Uitgever | Nijgh & van Ditmar
  • Release | 14 juni 2022
  • Bekijk de prijs hier op Bol.com
Kaft kookboek Vega Janneke Philippi

Naast het schrijven van recepten voor verschillende tijdschriften, maakte Janneke Philippi samen met haar man Serge meerdere kookboeken.

Of je nou vegetariër bent of niet, Janneke Philippi schreef 'Vega' om je te inspireren. Met dit boek is het nog nooit zo makkelijk geweest om voor elke gelegenheid een vegetarisch gerecht op tafel te zetten. Per groentesoort neemt ze je mee door de lekkerste vegetarische en vooral diverse gerechten.

Eerder verschenen in het magazine al recepten van Janneke. Zoals dit prachtige rabarbertaartje, wentelteefjes met kaneelsuiker en witte chocolademousse carré.

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten