Tomatensalade is een eenvoudig maar super smaakvol gerecht dat perfect is voor de warmere maanden, wanneer de tomaten op z'n rijpst zijn. Met een Italiaanse twist, wordt deze salade een echte smaaksensatie.

Rijpe tomaten, zoute olijven, romige mozzarella en verse basilicum komen samen voor een heerlijke combinatie van smaken en texturen. Of je nu op zoek bent naar een lichte lunch, een bijgerecht voor een zomerse barbecue, of gewoon iets anders dan de standaard salades, deze tomatensalade is een geweldige keuze. Laten we beginnen!

Tomatensalade met een Italiaanse twist

0 from 0 votes
Course: Salade
Salade

2

porties
Bereiding

25

minutes

Ingrediënten Tomatensalade

  • 500 g 500 rijpe tomaten, in plakjes gesneden

  • 100 g 100 zwarte olijven, in stukjes gesneden

  • 1 1 bolletje mozzarella, in blokjes gesneden

  • 1 1 rode ui, in dunne ringen gesneden

  • handvol verse basilicumblaadjes, gehakt

  • 3 3 el olijfolie

  • 2 2 el balsamicoazijn

  • zout en peper

Bereiding Tomatensalade

  • Meng de tomaten, olijven, mozzarella en rode ui in een grote kom.
  • Voeg de gehakte basilicumblaadjes toe en meng goed.
  • Meng in een aparte kom de olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper.
  • Giet het olijfolie-mengsel over de tomatensalade en meng goed.
  • Serveer de salade met zelfgebakken stokbrood of focaccia.

Tips

  • Je kunt deze salade aanpassen naar wat je nog in de koelkast hebt. Rijpe tomaten en deze dressing zijn een perfecte basis om mee te experimenteren. Laat de olijven en mozzarella weg. Voeg feta toe, of peterselie in plaats van basilicum.
  • Ook een lekkere versie van tomatensalade is deze Panzanella met stukken crouton.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten