Gado Gado is een van mijn favoriete gerechten (of is het een salade?) afkomstig van het Aziatische eiland Indonesië. Het is fris, pittig, zoet en knapperig tegelijk. En.. je kunt er je hele koelkast mee leeg koken.
In Nederland is Gado Gado vooral bekend als een vegetarische salade met gebakken tofoe en pikante pindasaus. Een populaire gerecht bij de afhaalchinees. Nu het ene na het andere Indonesische restaurant de deuren opent, prijkt het ook steeds vaker op menukaarten.
Maar dit is juist zo’n gerecht wat je makkelijk thuis in elkaar draait op een doordeweekse avond. Lees het hier!
Wat is gado gado?
In Indonesië is Gado Gado een volwaardige hoofdgerecht. Het is geen bijgerecht of salade, en er hoort volgens de Indonesiërs dan ook geen rijst bij. Kroepoek mag wel. De term ‘Gado Gado’ komt van het werkwoord menggado, wat “knabbelen aan de bijgerechten zonder rijst” betekent. Natuurlijk kun je jouw Gado Gado maken en eten zoals je wilt. Laat het je vooral smaken!