Ben je na onze klassieke tomatensoep toe aan iets anders? Voeg paprika en Spaanse peper voor een pittige tomaten-paprikasoep die je zó op tafel zet.

Geschikt voor alle huisgenoten. Wel even op de peper letten natuurlijk!

Pittige tomaten paprikasoep recept

4 from 11 votes
Recipe by Sigrid de Best Course: SoupsDifficulty: makkelijk
Porties

2

Personen
Bereidingstijd

35

minutes

Ingrediënten

  • 2 2 puntpaprika's

  • 1 grote 1 witte ui

  • 2 el 2 olijfolie

  • 1 snuf 1 zout

  • 2 teentjes 2 knoflook

  • 1 1 Spaanse peper (naar smaak)

  • 1 tl 1 gedroogde Italiaanse kruiden

  • 600 gr 600 tomaten (6 middelgrote exemplaren)

  • 250 ml 250 water

  • Ook nodig:
  • staafmixer

Bereiding

  • Laat een (grill)pan goed heet worden en snij ondertussen de paprika in grote parten. Leg direct zonder olie in de pan. Blijf bij de pan en draai af en toe de stukken om te controleren hoe ver ze zijn. Wanneer er een mooie verkleuring zichtbaar is en de velletjes een beetje losser beginnen te zitten, zijn ze goed. Zet apart.
  • Snijd de ui in kleine stukjes en bak deze in een soeppan aan in olijfolie op middelhoge temperatuur. Voeg een snuf zout toe.
  • Kneus ondertussen de knoflook door er met de platte kant van je mes stevig op te drukken. Verwijder vervolgens de velletjes (die nu makkelijk los laten) en snijd fijn.
  • Snijd de chili doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd deze vervolgens ook fijn. Doe de knoflook, de chilipeper en de gedroogde kruiden bij de uien in de pan, en bak dit een aantal minuten goed aan op laag vuur zodat het geheel een lichtbruine kleur krijgt. Zo komen de smaken goed los.
  • Snijd de tomaten in grove stukken en voeg toe aan de pan. Roer alles goed door, doe de deksel op de pan en verlaag de temperatuur iets. Kook 8-10 minuten tot de tomaten zacht zijn en hun vocht hebben losgelaten. 
  • Voeg vervolgens de gegrilde paprika en het water bij de tomaten in de pan. Kook samen nog 1 minuut op middelhoge temperatuur. Pureer de soep naar wens. Heb je graag wat meer stukjes, houd het dan kort. Ga je voor compleet gladde soep dan heb je een minuutje extra met de staafmixer nodig. Voeg wat heet water toe als de soep te dik is.

Tips

  • Voeg minder of meer chili peper naar smaak toe.
  • Ook heel lekker is om bij de ui wat chorizo mee te bakken. Dan is de soep natuurlijk niet meer vegetarisch.
  • Maak van deze soep een echte maaltijd door er een tosti bij te maken! Wat dacht je van kaas, salami en rode ui?

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten