Wraps met 'smokey beans' en zoete aardappel
Course: Lunch, Avondeten, SnackCuisine: Mexicaans
Portie
4
WrapsBereidingstijd
30
minutesEen wrap met Mexicaanse invloeden. De smokey beans en geroosterde zoete aardappel zorgen voor een verrassende smaak. Hier ga je zeker mee scoren.
Ingrediënten
- Voor de Smokey beans
1 blikje zwarte bonen (of kikkererwten)
1 teentje knoflook (fijngehakt)
1 el olijfolie
60 ml water
1/2 tl korianderpoeder
1/2 tl komijn
1/4 tl paprikapoeder
Zout
- Voor de geroosterde zoete aardappel
1 grote zoete aardappel (geschild en in plakken gesneden van 1 cm)
1 el olijfolie
1 tl korianderpoeder
Zout en peper
- Voor de afwerking van de wraps
125 gram guacamole
4 wraps
300 gram verse jonge spinazie
Geroosterde zoete aardappel
Smokey beans
1 grote tomaat (in dunne plakken)
1 ui (in dunne plakken)
Bereiding
- Je begint met de smokey beans
Doe alle ingrediënten voor de smokey beans (ook het vocht uit het blikje) in een pan en laat alles 5-8 minuten sudderen. Giet de bonen af, maar spoel ze niet af. - Nu ga je de geroosterde zoete aardappel maken.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de zoete aardappelplakken met de olijfolie, korianderpoeder, olijfolie, zout en peper. Leg ze op bakpapier in een ovenschaal. - Rooster de zoete aardappel 10 minuten in de hete oven. Draai ze om en rooster ze nog eens 10-15 minuten tot ze mooi bruin en krokant zijn.
- Bestrijk de wraps met de guacamole. Laat aan de rand wat ruimte vrij. Leg hierop de spinazie. Verdeel de smokey beans, geroosterde zoete aardappel, tomaat en ui over de wraps. Rol ze strak op en snijd ze door de helft.
Heb je dit recept gemaakt?
Tag @wijnspijs op Instagram.