Dol op shakshuka? Maak dan in plaats van de klassieke versie - eieren gegaard in een goed gekruide tomatensaus, getopt met veel groene kruiden en verse kaas- eens deze snelle groene shakshuka. Het is een perfect gerecht voor wie meer (groene) groenten wil eten. Low carb en ook perfect om de restjes uit je groentelade in op te koken.
Had ik al gezegd dat dit recept binnen 30 minuten op tafel staat? Echt een toppertje dus.
Liever de klassieke shakshuka? Hier staan de luxe rode shakshuka van Sergio Herman en hier een versie van Ottolenghi met zoete aardappel.
Groene shakshuka, wat is dat eigenlijk?
Shakshuka is een Noord Afrikaans eenpansgerecht dat oorspronkelijk wordt gegeten als ontbijt, maar ook ideaal is voor een gezonde brunch, of snel doordeweeks diner. Het zijn eieren gegaard in een soort saus van verschillende soorten groenten en wordt geserveerd met heel veel kruiden. Wat voor verse en gedroogde kruiden, dat wil nog weleens variëren. De bekendste versie is een rode versie op basis van een pittig gekruide tomatensaus.
Het is dus een heel lekker, gezond en voedzaam gerecht dat je redelijk snel op tafel hebt. Deze groene shakshuka is de snelste versie. En ik denk eigenlijk ook wel de gezondste. Gewoon een keer proberen dus!
Eet smakelijk.