Risotto cacio e pepe combineert al het goede van een mooie risotto met de onweerstaanbare smaken van de klassieker spaghetti cacio e pepe.
Met dit eenvoudige recept van Alice Zaslavsky tover je het ook binnen no time op tafel.
Alice Zaslavasky liet dit gerecht zelf beoordelen door Gualitiero Marchesi - de grondlegger van de nieuwe Italiaanse keuken - tijdens haar deelname aan Masterchef.
Dit recept komt uit het boek "Het plezier van echt goed koken." Het kookboek dat niet alleen recepten geeft om blindelings op te volgen maar het kookboek waarmee je leert inspiratie en ideeën op te doen voor gerechten met ingrediënten die je al in huis hebt.
Als risotto jouw hart ook sneller doet kloppen maak dan zeker ook het recept voor tomatenrisotto met romige mozzarella en basilicum of deze paddenstoelenrisotto met parmezaan en tijm.
Welke wijn bij risotto cacio e pepe?
Als het gaat om het combineren van wijn met een Risotto Cacio e Pepe, is het belangrijk om te zoeken naar wijnen die passen bij de romige, zoute en peperige smaken van het gerecht. Een goede keuze zou een witte wijn zijn met medium body en een rijke textuur, zoals een Chardonnay uit Bourgondië of een Viognier uit de Rhône-vallei.
Als je liever rode wijn drinkt, dan kan je het best gaan voor een wijn met een hoge zuurgraad en zachte tannines, zoals een Barbera d'Alba uit Piemonte. De hoge zuurgraad van deze wijn snijdt door de romige saus van de Risotto Cacio e Pepe, terwijl de zachte tannines de pittige peper opvangen.
Een andere optie is om te kiezen voor een mousserende wijn, zoals een brut champagne of een Franciacorta uit Lombardije. Deze wijnen hebben een verfrissende zuurgraad en bruisende bubbels die perfect passen bij de textuur van de risotto.
Onthoud dat het combineren van wijn met eten vooral persoonlijk is, dus voel je vrij om te experimenteren en te ontdekken welke combinatie jou het beste bevalt. Proost!
Risotto cacio e pepe recept uit Het plezier van écht goed koken van Alice Zaslavsky
Dit recept komt uit het nieuwe kookboek van Alice Zaslavsky.
Alice Zaslavsky is een voormalig middelbareschooldocente die deelnam aan de vierde editie van Masterchef Australië. Tegenwoordig heeft ze haar passie voor koken en leren gecombineerd en heeft ze verschillende kookboeken geschreven. Daarnaast is ze presentatrice van het kinderkookprogramma "Kitchen Whiz".
In haar kookboek "Het plezier van écht goed koken" deelt ze haar kennis op een bijna kinderlijke manier, waardoor je zelfverzekerd en intuïtief kunt koken met ingrediënten die je al in huis hebt. Dit maakt het kookproces zo makkelijk dat iedereen kan leren om heerlijke gerechten te maken.
- Titel Het plezier van écht goed koken
- Auteur Alice Zaslavsky
- Uitgever Good Cook
- 2023
- Bekijk de prijs hier op Bol.com