Mais op de barbecue | Speedy Cornzales [BBQ recept]

WijnSpijs
WijnSpijs

Speedy Cornzales: Maïskolf op BBQ

Tussengerecht | 4 personen

Het wordt weer mooier weer, dus het is tijd om de BBQ uit de schuur te halen! Een lekkere maïskolf op de BBQ mag dan uiteraard niet ontbreken. In Mexico noemen ze deze favoriete streetfood ‘elote’. Maar hoe moet je een maïskolf bereiden en wat is het lekkerste recept voor maïs op de BBQ? Jeroen Wesselink weet daar wel raad mee!

Mais maiskolf bbq

Mais op de barbecue, waar moet je opletten? 

  1. Het ideale moment om mais te eten is zo vers mogelijk. Haal ze een het einde van de zomer bij de groentenboer. 
  2. Zo vers mogelijk dus. De suikers veranderen in de loop van de tijd in zetmeel en dat zorgt voor een minder zoete maiskolf. Vers en snel eten dus. 
  3. De lekkerste mais van de BBQ komt volgens ons van schone maiskolfen die je direct op de barbecue legt. Geen folie. En zonder het lint en blad van de mais zelf. Dat geeft een bittere smaak.

maiskolf

Wat heb je nodig?

  • 60 ml mayonaise
  • 60 ml zure room
  • 1/2 tl gerookt-paprikapoeder of chilipoeder + extra ter garnering
  • 1/2 teentje knoflook, geperst
  • 40 g verse koriander, fijngesneden
  • 4 maïskolven, ongekookt en schoongemaakt
  • 110 gr feta, verkruimeld
  • Sap van 1 citroen
  • Peterselie, ter garnering
[tcb-script type=”text/javascript” id=”ah-online-widget” src=”https://www.ah.nl/widgets/buy-button/assets/script-v3.js”][/tcb-script] Zet alles op je lijstkruiden maiskolf bbq

Fire it up!

  • Zet de barbecue aan en zorg dat deze 180 °C is
  • Meng de mayonaise, zure room, gerooktpaprika- of chilipoeder, knoflook en koriander in een grote kom
  • Plaats de maïskolf, als The Basterd goed heet is, direct boven de kolen op het rooster. Blijf de maïskolf goed ronddraaien (hij mag best een klein beetje zwart worden). Dit duurt ongeveer 8 minuten
  • Smeer de gare maïskolf rondom in met het mayonaisemengsel, strooi er de feta over en wat gerooktpaprika- of chilipoeder voor een mooi kleurtje. Besprenkel met wat citroensap en gehakte peterselie.

TIP – Prik een satéprikker in de mais. Dit eet net wat makkelijker.

Let’s Make BBQ Great Again

Let's make bbq great again

Auteur | Jeroen WesselinkUitgever | 200° FahrenheitTechnische gegevens |Omvang: 256 pagina’sEAN 978 9082 882 803Prijs: € 24,95

Het maïskolf recept komt uit Let’s make BBQ great again. Jeroen Wesselink geeft naast praktische informatie over de barbecue (The Basterd), ook 90 recepten die passen bij verrassende momenten die er echt toe doen. Let’s make BBQ Great Again!

Interesse? Koop Let’s make BBQ great again.

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!