Deze tomatenplaattaart is geïnspireerd op een van mijn favoriete manieren om een rijpe tomaat te eten: in plakjes gesneden op een geroosterde bagel met 'everything' en roomkaas.
Met die smaakcombinatie in gedachten heb ik deze tomatenplaattaart ontwikkeld: een mix van verse en geroosterde tomatenplakjes met veel olijfolie en geroosterde specerijen, op een laag bestaande uit een smeersel van kruidige feta en mayonaise op een vlakke taartbodem zonder randen.
Plaattaart van tevoren maken?
De taart is, losjes afgedekt, maximaal 1 dag houdbaar op kamertemperatuur en in de koelkast maximaal 3 dagen (de bodem wordt na verloop van tijd zacht en de verse tomatenplakjes kunnen in de koelkast melig worden). De gebakken bodem en het geroosterde tomatenmengsel kunnen, afgedekt en afzonderlijk bewaard, 1 dag van tevoren worden gemaakt. Het fetamengsel kan, afgedekt en in de koelkast bewaard, ook 1 dag van tevoren worden gemaakt. Zet de taart vlak voor het serveren in elkaar.
Banketbakker van Claire Saffitz
Claire Saffitz herken je waarschijnlijk al van Bon Apétit op Youtube. Daar wordt ze niet voor niets 'Dessert Person' genoemd! Claire maakt de mooiste creaties en weet je in detail te vertellen hoe je de lekkerste baksels maakt. Banketbakker is haar nieuwste kookboek waarin ze haar lekkerste geheimen heeft gestopt.
In Banketbakker deelt Claire eigen recepten (ook mooie variaties op klassiekers) en komen veel technieken aan bod. Een echt must voor alle bakkers! Deze tomatenplaattaart met feta was daar alvast een voorproefje van.
Ben je nieuwsgierig naar meer? Probeer Claire's recept voor deze pigs in a blanket of zie hier haar recept voor banketbakkersroom. Ook uit Banketbakker.
Banketbakker
- auteur Claire Saffitz
- uitgever Good Cook
- ISBN 9789461432599
- Prijs € 35,-
- Omvang 368 pagina's
Koop Banketbakker hier op Bol.com.
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
🥧 Gemak
🍉 Ingredienten