Deze vegetarische gevulde paprika's met romige mais en ingelegde jalapeñopepers zijn erg makkelijk te maken, maar zijn ontzettend lekker. Ottolenghi weet weer een recept te creëren met simpele ingrediënten en een fantastisch resultaat!

Gevulde paprika met romige maïs en jalapeños

Recipe by Yotam Ottolenghi
3.6 from 16 votes
Course: Lunch, DinerDifficulty: Makkelijk
Porties

4

personen
Voorbereidingstijd

20

minutes
Bereidingstijd

75

minuten

Deze indrukwekkend uitziende gevulde paprika’s zijn bedrieglijk gemakkelijk te maken, en een heerlijke manier om die zak met diepvriesmaïs op een goede manier te gebruiken. Eet ze voor een complete maaltijd met de salade van tuinbonen met kruiden of wat  geroosterde aardappels.

Ingrediënten

  • 1 groene jalapeñopeper, met zaadlijsten en al, in dunne ringetjes gesneden (15 g)

  • 2 el appelcider azijn

  • 1 tl fijne kristalsuiker

  • 250 gram diepvriesmaïs korrels, ontdooid

  • 100 ml slagroom

  • 50 gram snelkook polenta

  • 3 tenen knoflook, fijngehakt

  • 1 ei

  • 105 ml olijfolie

  • 75 gram vochtarme mozzarella, grofgeraspt

  • 75 gram cheddar, grofgeraspt

  • 4 middelgrote rode puntpaprika's

  • 2 uien, in ringen van 5 x 1 cm

  • 5 gram takjes tijm

  • 10 gram verse koriander, fijngesneden

  • zout en zwarte peper

Bereiding

  • Verhit de oven tot 180 °C.
  • Doe de jalapeñopeper met azijn  en suiker in een kleine schaal en meng alles. Zet hem opzij om de peper te marineren.
  • Doe de maiskorrels met de room, polenta, twee derde van de knoflook, het ei, 1 eetlepel olie, ¾ theelepel zout en royaal versgemalen peper in een keukenmachine en mix alles tot een zeer grove puree. Schep hem in een schaal en roer de mozzarella en de cheddar erdoor.
  • Maak met een klein scherp mes een inkeping over de lengte van elke paprika (let goed op dat u ze niet helemaal doorsnijdt), laat het steeltje zitten. Verwijder met uw vingertoppen voorzichtig de zaadjes en vul elke paprika met het maismengsel
  • Giet 1 eetlepel olie over de bodem van een grote, gietijzeren pan of een sauteerpan en bedek hem met de uienringen en takjes tijm, bestrooi licht met zout en peper. Leg de paprika’s met de inkeping boven op de uien en besprenkel ze met 1 eetlepel olie. Kruid alles licht met zout en peper en giet 200 ml water in de pan, zorg ervoor dat je het niet in de paprika’s giet. Bak ze 30 minuten in de oven, schakel de temperatuur naar 200 °C en bak ze nog 20 minuten in de oven tot de paprika’s gaar en mooi van kleur zijn.
  • Roer intussen in een kleine schaal de overgebleven 4 eetlepels olie, met koriander, overgebleven knoflook, 1/8 theelepel zout en  royaal versgemalen peper door elkaar.
  • Schep de korianderolie en gemarineerde jalapeño’s over de paprika’s en serveer ze warm.

Tips

  • Gebruik gewone paprika's als je geen puntpaprika's kan krijgen
  • Varieer met de kazen - elke zachte, goed smeltende soort is hiervoor geschikt!
  • Bekijk hier alle recepten van Ottolenghi. Of maak meer en andere gevulde paprika's!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Test Kitchen - Shelf Love van Ottolenghi

Het team van Ottolenghi duikt de test keuken in om simpele ingrediënten om te toveren in fantastische gerechten. Denk hierbij aan de erwten uit de voorraadkast of de mais uit de diepvries. De recepten in Test Kitchen - Shelf Love zijn doorgaans makkelijk om te maken.

Ottolenghi Test Kitchen - Shelf Love

Test Kitchen - Shelf Love

  • Auteur | Yotam Ottolenghi
  • Fotografie | Elena Heatherwick
  • Uitgever | Fontaine Uitgevers
  • Omvang | 256 pagina's
  • ISBN | 9789464040883
  • Prijs | €24,99

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten