Ottolenghi's recepten en boeken zijn niet meer weg te denken uit de culinaire wereld. Zijn spannende recepten worden wereldwijd gemaakt en zijn niet voor niets razend populair.
En ja, ook wij zijn fan. Want Ottolenghi recepten hebben altijd die extra spannende smaakdimensie, waardoor je meteen denkt: 'Wat zit hier in!?'
Het zijn spraakmakende vrolijke gerechten vol kleur en smaak.
Je hebt inderdaad nogal wat bijzondere exotische ingrediënten nodig zoals za'atar en sumak. Gelukkig tegenwoordig - dankzij Yotam zelf - goed verkrijgbaar bij je lokale supermarkt.
Ottolenghi's recepten hieronder komen uit zijn verschillende kookboeken. Zeker boeken die je in huis wilt hebben en waar je keer op keer uit zult koken.
Het team van Ottolenghi duikt de test keuken in om simpele ingrediënten om te toveren in fantastische gerechten. Denk hierbij aan de erwten uit de voorraadkast of de mais uit de diepvries. De recepten in Test Kitchen - Shelf Love zijn doorgaans makkelijk om te maken.
Koop het boek hier op bol.com! |
Sweet is een zoete samenwerking tussen Yotam Ottolenghi en Helen Goh. Samen hebben zij de mooiste recepten gebundeld in dit kookboek met fantastische smaakexplosies! Ottolenghi's achtergrond in de patisserie spat er vanaf. Een must-have voor elke zoetekauw!
Koop het boek hier op bol.com! |
Simpel is precies waar het voor staat. Ottolenghi heeft in dit kookboek een formule bedacht om alle recepten zou eenvoudig mogelijk te maken. Dit boek is perfect voor de (beginnende) koks die een vleugje Ottolenghi in huis willen halen!
Koop het boek hier op bol.com! |
Flavour staat in het teken van groente. Ottolenghi weet als geen ander hoe je die kan omtoveren tot ware parels! Kruiden en specerijen combineert hij met zijn Midden-Oosterse roots en je keuken ruikt gegarandeerd fantastisch. Dit boek is voor de (ietwat) gevorderde thuischef!
Koop het boek hier op bol.com! |
In kookboek Jeruzalem gaat Ottolenghi samen met Sami terug naar zijn roots. Liefde voor hun thuisstad spat er vanaf! Dit duo weet hun waanzinnige kennis en passie voor eten te bundelen in een boek vol smaken en geuren uit, jawel, Jeruzalem. Dit is niet voor niets één van Ottolenghi's bestsellers!
Koop het boek hier op bol.com! |
En als laatste één Ottolenghi's klassieker, Plenty. Dit is een compleet vegetarisch kookboek waarin hij de wereldberoemde aubergine met granaatappel pitten voor het eerst aan de wereld toonde.
Plenty staat op plek nummer 40 van de top 50 beste kookboeken aller tijden van The Guardian.
Koop het boek hier op bol.com! |