Klassieke Hollandse garnalencocktail [recept]

De garnalencocktail. Een stokoud, superfijn en populair voorgerecht. Bij veel families maakt dit gerechtje al jaren traditiegetrouw uit van een feestelijk diner. Vooral tijdens kerst komt hij regelmatig op tafel! 

Een van de redenen waarom dit gerechtje zo fijn is om tijdens feestdagen te serveren, is omdat hij ontzettend makkelijk en snel te bereiden is. Ook voor grote groepen. Wanneer je de beste kwaliteit Hollandse garnalen koopt heb je met de garnalencocktail altijd een succes in handen! 

garnalencocktail

Klassieke Hollandse garnalencocktail

Deze garnalencocktail is een heerlijke voorgerecht, elegant en simpel tegelijk. Een beetje zoals het design van Chanel. Met dit recept voor de garnalencocktail verschijnen blije gezichtjes zodra je hem op tafel zet. 

Voorgerecht | 4 personen

Ingrediënten:
  • 250 gr (Hollandse) garnalen
  • 65 ml slagroom
  • snuf cayennepeper
  • snuf zout
  • 2 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 1 el whisky
  • 1 citroen
  • 4 handjes rucola
  • peterselie
  1. Pak een kom en klop hierin de slagroom, samen met wat zout en cayennepeper halfstijf op.
     
  2. Voeg de mayonaise, ketchup, whisky en citroensap toe aan de slagroom. Meng de ingrediënten goed door elkaar en proef de saus. Is hij goed? Zet hem dan in de koelkast. 

    Meer pit nodig? Voeg dan een scheutje whisky toe. Maar onthoud dat de whisky en cayennepeper elkaar in smaak versterken, dus wees voorzichtig. Wil je de saus iets zachter hebben en romiger hebben, experimenteer dan met een beetje extra mayonaise.
  3. Hak de peterselie fijn. Verdeel de rucola en peterselie over de glazen.
  4. Verdeel de garnaaltjes over de cocktailglazen.
  5. Schep tenslotte de saus over de glazen. Ongeveer 2 tot 3 eetlepels per glas. Maak eventueel af met een snufje paprika poeder.


feestelijke tafel

Maak van dit mooie voorgerecht een kerst voorgerecht

De garnalencocktail is op zich al een feestje om naar te kijken, maar het kan natuurlijk altijd leuker! Met deze tips maak je van de Hollandse garnalencocktail een echte kerstklassieker!

  • Granaatappelpitjes
    Voeg op het eind wat granaatappelpitjes toe aan de cocktailglazen. Dit voegt ook een lekker zoetje toe aan je gerecht, en staat helemaal kerst!
  • Dille, peterselie of rozemarijn
    Om je kerstgerecht af te maken, garneer hem dan met een takje groen, zoals dille, peterselie of rozemarijn. Dit takje leg je bovenop de cocktail. 
  • Limoen
    En tot slot: s​​nijdt een dun plakje limoen en maak hierin een sneetje tot de kern. Schuif deze om de rand van het glas, en voilà! Het kerstdiner kan worden afgetrapt!


Wijn bij garnalencocktail 

Deze riesling is echt een aanrader bij de Hollandse garnalen cocktail. De zilte smaak van de garnalen cocktail, valt heel goed samen met de rinse zuren van deze wijn. Ook deze chardonnay​​​ past goed bij de romige garnalencocktail. 

Speciaal voor jou.

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email