Carpaccio? Ja, graag! Bonbon? Kom maar op! Deze twee woorden in één zin, dat belooft wat lekkers.

Een carpaccio bonbon heeft eigenlijk niets te maken met een bonbon, behalve dan zijn vorm. Het is een bolletje van mals vlees met een heerlijk romige vulling. Benieuwd naar de details? Lees maar mee 😉

We hebben een bijzonder recept voor je: carpaccio bonbon met roomkaas. Lees snel verder wat je nodig hebt.

Carpaccio bonbon

4 from 4 votes
Recipe by Vale Berral García Course: VoorgerechtCuisine: Italiaans
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

2

hours 

30

minutes

Voor deze bolvormige carpaccio bonbon gebruiken we ditmaal parmaham in plaats van ossenhaas, al mag je dat laatste natuurlijk ook gebruiken. De vulling is heerlijk romig en combineert goed met het dungesneden vlees.

Het recept is trouwens zo klaar, zeg 20 minuten, alleen moet de vulling tussendoor wel even opstijven in de koelkast.

Ingrediënten

  • 8 plakken 8 Parmaham, of andere dungesneden vleeswaren

  • 2 2 grote uien of 3 middelgrote, in dunne halve ringen

  • 2 el 2 olijfolie

  • 2 el 2 suiker

  • 2 el 2 balsamico-azijn

  • zout en peper

  • 1 tl 1 cayennepeper

  • 200 gr 200 roomkaas

  • 100 gr 100 Parmezaanse kaas, in schilfers

  • 150 gr 150 gemengde bladsla

Zo maak je carpaccio bonbons met zoete uien vulling

  • We beginnen met het maken van de vulling. Fruit op laag vuur de uien aan in de olie totdat ze lichtbruin kleuren en zacht beginnen te worden.
  • Voeg hier de azijn, suiker en cayennepoeder aan toe en bak nog een paar minuten langer. Breng de zacht-gestoofde uien op smaak met zout. Zet het vuur uit en laat de uien nog in de warme pan.
  • Doe de roomkaas bij de nog warme uien en roer alles goed door met een houten lepel. Proef nog eens en breng weer op smaak met zout en peper.
  • Doe het roomkaas-uienmengsel in een kom en zet deze minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Leg wat gemengde sla op een bord. Schep nu met een ijstang - of als je die niet hebt, een eetlepel - een bolletje van het inmiddels steviger geworden roomkaas-uienmengsel. Leg dat op een plakje vlees en drapeer een tweede plak eromheen. Maak er een bolletje van en leg deze op het bord.
  • Strooi de Parmezaan over je carpaccio bonbon en als je wilt nog wat olijfolie. Maak af met grof gemalen zwarte peper.

Tips bij het maken van deze carpaccio bonbon

  • Maak het roomkaas-uienmengsel een dag van tevoren en laat het goed opstijven in de koelkast. Op de dag zelf hoef je alleen nog maar de bonbons te vormen en kun je gezellig een glaasje meedrinken met je gasten.
  • Dit recept werkt ook goed met klassieke ossenhaas of runderlende. Bekijk hier hoe je dat maakt. Ook serranoham of Spaanse iberico-ham zijn heerlijke alternatieven.
  • Wil je strakke bolletjes vormen? Gebruik ronde siliconen vormpjes om het vlees in te leggen, schep er wat van het roomkaas-uienmengsel in en vouw het overhangende vlees dicht. Draai de vormpjes om.
  • Wil je nog een lekkere saus maken? Probeer deze truffelmayonaise.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.


🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten