Carpaccio salade, voor als je trek hebt in lekker vlees en Parmezaanse kaas maar ook niet al te zwaar wil lunchen. Wat is dan een beter idee dan een koolhydraatarme salade met carpaccio? Best of both worlds!

Het recept voor de klassieke carpaccio had je vast al gemaakt. Doe je het vlees op een pistolet, dan heb je een broodje carpaccio, ook heerlijk.

Maar dit is dus een recept voor carpaccio salade, een lekkere en gezonde variant met extra vitamines.

Carpaccio salade

5 from 1 vote
Recipe by Vale Berral García
Maaltijdsalade

4

Personen
Bereidingstijd

30

minutes

Wat erg belangrijk is bij dit carpaccio recept is de kwaliteit van de ossenhaas.

Je kunt zelf een stuk ossenhaas kopen bij de slager. Om er vervolgens flinterdunne plakjes van te snijden moet het vlees bevroren zijn. Doe de ossenhaas dus een paar uur van te voren in de vriezer. Haal het vlees vervolgens een half uur voordat je het gaat snijden uit de vriezer. En dat gaat dan weer het allerbeste met een snijmachine. Maar goed, wie heeft er nu zo'n ding in huis.

Het is daarom het makkelijkst om te vragen of de slager jouw carpaccio even wil snijden. Geloof me, dat is een stuk sneller en de kwaliteit is fantastisch. Voortaan laat je die smakeloze carpaccio uit de supermarkt zeker links liggen.

Ingrediënten carpaccio salade

  • 300-400 gr 300-400 gesneden carpaccio van ossenhaas

  • 100 gr 100 Parmezaanse kaas

  • 350 gr 350 little gem

  • 200 gr 200 veldsla of rucola

  • 1 bosje 1 groene asperges

  • 2 el 2 olijfolie extra vergine

  • 250 gr 250 cherrytomaatjes, doormidden gesneden.

  • 4 el 4 olijven (groene en/of zwarte zonder pit)

  • 2 el 2 kappertjes

  • 2 2 hardgekookte eieren, in kwarten

  • truffeldressing
  • 3 el 3 goede mayonaise

  • 2 tl 2 truffeltapenade

  • sap van halve citroen

  • zout en peper

Zo maak je carpaccio salade

  • Snijd de Parmezaan met een kaasschaaf of dunschiller in mooie dunne grote plakken.
  • Als de groene asperges dik zijn, schil ze dan eerst met een dunschiller. Dunne asperges kunnen ongeschild gegeten worden. Bestrijk ze licht met de olijfolie. Verhit een grillpan tot 'ie goed heet is. Leg de asperges 2 à 3 minuten op de grillpan en keer ze om met een tang om ze aan de andere kant nog eens 2 à 3 minuten te grillen.
  • Maak ondertussen je truffeldressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen. Proef even of er nog iets aangepast moet worden.
  • Meng in een grote slakom de little gem, de veldsla, de halve cherrytomaatjes en de olijven. Maak ze aan met 3/4 van de dressing.
  • Verdeel het slamengsel over de borden. Verdeel nu netjes de asperges over de borden. Net als de carpaccio, de eitjes, de kappertjes en de Parmezaan. Verdeel de laatste dressing een beetje gezellig over je carpaccio salade en verdeel er eventueel nog wat druppels mooie olie, peper en zout over.

    Eet smakelijk.

Video van het recept

Tips

  • Wil je toch meer vulling? Maak dan mooie croûtons van oud (desem)brood.
  • Altijd lekker bij carpaccio: pijnboompitten. Maar pompoenpitten zijn een stuk gezonder en goedkoper. En eigelijk net zo lekker. Lees hier hoe je zelf pompoenpitten roostert.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten