Kippenragout in een pasteitje van bladerdeeg is een makkelijk en kindvriendelijk recept. Maar ook BN'er chef Estée Strooker geef toe dat dit een van haar favoriete gerechten is.
Het liefste maak je zelf de kippenbouillon en dan gebruik je de geplukte soepkip later voor de vulling. Maar als je dat teveel gedoe vindt kun je ook hele mooie kippenbouillon kopen bij de traiteur of ambachtelijke poelier.
Kippenragout uit Estée Kookt van Estée Strooker
Estée Kookt de nieuwe Nederlandse Keuken. Want van Estée mogen we wel wat trotser zijn op onze tradities en culinaire cultuur. In vier seizoenen maakt ze ons enthousiast en leert ze ons veel over ‘boerenkennis’ van voedsel, iets wat haar met de paplepel is ingegoten door haar familie van dierenartsen en restaurateurs.
De chef grijpt terug naar haar wortels en kookt traditionele familiegerechten met oer-Hollandse ingrediënten. En soms wat minder traditioneel want ‘binnen de lijntjes kleuren is supersaai’. Ze hoopt vooral dat je het boek gaat gebruiken als inspiratiebron.
Estée Kookt
- Auteur | Estée Strooker
- Uitgever | Spectrum
- Omvang | 224 pagina's
- ISBN | 9789000361496
- Prijs | € 22,99
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
🥧 Gemak
🍉 Ingredienten