Foe Yong Hai maak je zelf met dit snelle recept uit het kookboek: Chinese Takeaway

Na de Mihoen Singapore en Chow Mein Now hebben we nog een laatste Chinese topper voor jullie: foe yong hai met gamba’s! En eigenlijk geldt ook voor deze, hij is zo veel lekkerder als je het zelf maakt. Bovendien heb je dit foe yang hai recept al gemaakt tegen de tijd dat je zou afhalen. Binnen 10 minuten kun je al smullen van dit gerechtje!

Foe yong hai recept

Ook dit recept is van Kwoklyn Wan, dus dat belooft veel lekkers. Hij vertelt ook dat foe yong hai vaak verkeerd gemaakt wordt in westerse landen, als opgerolde omelet. Maar op z’n Chinees serveer je het als grove roerei. Zo gaan wij hem maken!

Ook toepasbaar op dit recept: foe yong hai met kip! Ruil dan de gamba's in voor kippendijen, of doe lekker allebei. We gaan aan de slag!

Chinese Foe Yong Hai [芙蓉蛋]

2 personen | 10 minuten

  • 1 el arachideolie
  • 1 kleine ui, in reepjes
  • 1 wortel, in dunne plakjes
  • 30 g champignons, in plakjes
  • 12 rauwe gamba’s, gepeld, en darmkanaal verwijderd
  • ½ tl zout
  • ¼ tl witte peper
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 30 g erwten
  • 1 tl sesamolie

Aan de slag!

Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Voeg de ui, de wortel en de champignons toe zodra de wok goed heet is en roerbak 1 minuut.

Schep de gamba’s erdoor en roerbak nog 40 seconden. Voeg dan het zout en peper toe en hussel alles door elkaar. Zet het vuur lager en roer de eieren en de erwten erdoor. Blijf rustig roeren zodat het ei kan stollen. 

Zet het vuur uit, voeg de sesamolie toe, roer door en serveer jouw Foe yong hai direct. Eet smakelijk! 

TIP 

Rauwe groenten zoals (bloem)kool, broccoli, bamboescheuten, paksoi en wortel zijn een welkome aanvulling. Ook paddenstoelen, rode uitjes, paprika’s, courgettes, aubergines en pastinaak werken goed met foe yang hai. Maak dus lekker de koelkast leeg voor het lekkerste resultaat! 

Chinese Takeaway | de beste Chinese klassiekers

Chinese takeaway - bookcover

Geniet jij ook zo van de Chinese keuken? Neem dan een kijkje in Chinese Takeaway! Of probeer alvast de Mihoen Singapore, ook van Kwowklyn Wan. Hij weet precies uit te leggen hoe je die Chinese klassiekers op tafel zet, en het is verbazingwekkend makkelijk.

Dit is een heerlijk boekje om door te bladeren. Vol kleurrijke pagina’s verleid hij je met de mooiste gerechtjes. Chinees is niet alleen om te bestellen. Wij maken het voorlopig zelf! Doe je mee?

Koop 'Chinese Takeaway' hier op bol.com

Chinese Takeaway

Auteur | Kwoklyn Wan
Uitgever | Good Cook B.V.
Omvang | 160 pagina’s
ISBN | 9789461432148
Prijs | € 20,95

Summary
recipe image
Recipe Name
Foe yong hai
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Speciaal voor jou.

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Simple Share Buttons