Na de Mihoen Singapore en Chow Mein Now hebben we nog een laatste Chinese topper voor jullie: foe yong hai met gamba’s! En eigenlijk geldt ook voor deze, hij is zo veel lekkerder als je het zelf maakt. Bovendien heb je dit foe yang hai recept al gemaakt tegen de tijd dat je zou afhalen. Binnen 10 minuten kun je al smullen van dit gerechtje!

Chinese foe yong hai met gamba's [芙蓉蛋]​​

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: Chinees
Portie

2

Personen
Bereidingstijd

10

minutes

Ook dit foe yong hai recept is van Kwoklyn Wan, dus dat belooft veel lekkers. Hij vertelt ook dat foe yong hai vaak verkeerd gemaakt wordt in westerse landen, als opgerolde omelet. Maar op z’n Chinees serveer je het als grove roerei. Zo gaan wij hem maken!

Ook toepasbaar op dit recept: foe yang hai met kip! Ruil dan de gamba’s in voor kippendijen, of doe lekker allebei. We gaan aan de slag!

Ingrediënten

  • 1 el 1 arachideolie

  • 1 1 kleine ui, in reepjes

  • 1 1 wortel, in dunne plakjes

  • 30 gram 30 champignons, in plakjes

  • 12 12 rauwe gamba’s, gepeld en darmkanaal verwijderd

  • 1/2 tl 1/2 zout

  • 1/4 tl 1/4 witte peper

  • 4 4 eieren, losgeklopt

  • 30 gram 30 erwten

  • 1 tl 1 sesamolie

aan de slag!

  • Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Voeg de ui, de wortel en de champignons toe zodra de wok goed heet is en roerbak 1 minuut.
  • Schep de gamba’s erdoor en roerbak nog 40 seconden. Voeg dan het zout en peper toe en hussel alles door elkaar. Zet het vuur lager en roer de eieren en de erwten erdoor. Blijf rustig roeren zodat het ei kan stollen.
  • Zet het vuur uit, voeg de sesamolie toe, roer door en serveer direct.

Tips

  • Rauwe groenten zoals (bloem)kool, broccoli, bamboescheuten, paksoi en wortel zijn een welkome aanvulling. Ook paddenstoelen, rode uitjes, paprika’s, courgettes, aubergines en pastinaak werken goed met foe yang hai. Maak dus lekker de koelkast leeg voor het lekkerste resultaat! 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Chinese Takeaway van Kwowklyn Wan

Geniet jij ook zo van de Chinese keuken? Neem dan een kijkje in Chinese Takeaway! Of probeer alvast de Mihoen Singapore, ook van Kwowklyn Wan. Hij weet precies uit te leggen hoe je die Chinese klassiekers op tafel zet, en het is verbazingwekkend makkelijk.

Dit is een heerlijk boekje om door te bladeren. Vol kleurrijke pagina’s verleid hij je met de mooiste gerechtjes. Chinees is niet alleen om te bestellen. Wij maken het voorlopig zelf! Doe je mee?

Chinese take away kookboek

Chinese Takeaway

  • Auteur | Kwoklyn Wan
  • Uitgever | Good Cook B.V.
  • Omvang | 160 pagina’s
  • ISBN | 9789461432148
  • Prijs | € 20,95

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten