Mihoen Singapore| Dit ultieme take out gerecht maak je zelf beter! [recept]

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Is Chinees voor jou ook het ultieme comfort food? Dan moet je dit supersnelle recept proberen! Een fijne Mihoen Singapore en dan deze keer niet afgehaald. Ik denk vaak al snel dat ik die echte Chinese smaken niet in huis kan halen, maar niets is minder waar! 

Onderstaand Mihoen Singapore recept komt namelijk uit Kwoklyn Wan’s nieuwe kookboek: Chinese Takeaway. Daarin staan super veel favoriete Chinese gerechten, en hij laat precies zien hoe je ze kunt maken.

En spoiler, eigenlijk is Mihoen Singapore officieel helemaal geen Chinees recept. Voor ons geen probleem, we gaan aan de slag! 

Mihoen singapour

Zo maak je Mihoen Singapore met kip en garnalen 

Ingrediënten

  • 250 g gedroogde mihoen
  • 2 el arachideolie
  • 1 el fijngehakte verse gemberwortel
  • 1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
  • 2 el zelfgemaakt kerriepoeder 
  • 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
  • een handvol taugé
  • 100 g gegaarde kipfilet, in reepjes
  • 100 g gekookte, gepelde garnalen
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 el lichte sojasaus
  • 2 el oestersaus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 ei, losgeklopt
  • ½ tl sesamolie
  • 2 lente-uitjes, in de lengte in dunne reepjes
Maak je eigen kerriepoeder
  • 4½ tl gemalen koriander
  • 2 tl gemalen kurkuma
  • 1½ tl komijnzaad
  • ½ tl zwarte peperkorrels
  • ½ tl chilivlokken
  • ½ tl kardemomzaad
  • stukje kaneelstok van 1 cm
  • ¼ tl kruidnagels
  • ¼ tl gemalen gember

 

Maal alle ingrediënten in een blender of stamp in een vijzel tot een fijn poeder. Dit is genoeg voor minimaal 3 eetlepels kerriepoeder (ruim voldoende voor bovenstaand recept), maar je kunt de hoeveelheden eenvoudig vermenigvuldigen voor een grotere portie en maximaal een maand in een luchtdicht afgesloten pot bewaren.

Mihoen Singapore met kip & garnalen | recept

Schenk in een grote kom kokend water over de mihoen en laat 10 minuten staan. Giet de mihoen af en laat afkoelen.

Verhit de arachideolie in een wok. Voeg de gember, de chilipeper en het kerriepoeder toe en roerbak een paar seconden. Meng de paprika, de wortel en de taugé erdoor en bak nog 1 minuut. Voeg dan de kip en garnalen toe en roer goed door elkaar.

Voeg de mihoen toe, meng alles door elkaar en roerbak 2 minuten. Breng op smaak met de chilivlokken, sojasaus, de oestersaus en de rijstazijn en roer door elkaar.

Maak in het midden van de wok een kuiltje door de mihoen naar de zijkanten te schuiven, schenk het geklutste ei in het kuiltje en roer voorzichtig tot het ei is gestold. Meng dan het ei met de rest van de ingrediënten. Haal de wok van het vuur, besprenkel de mihoen met de sesamolie en roer door elkaar.

Schep het gerecht in een serveerschaal, bestrooi met de lente-ui en serveer direct.

 

 

'Chinese Take Way' zelf maken?

Chinese takeaway - bookcover

Dit is echt een gevaarlijk boekje, Kwoklyn Wan. Bladerend door de foto’s begint mijn maag direct te grommen. Volgens mij kan niemand door Chinese Takeaway bladeren en geen trek krijgen! 

Er staan zo veel lekkere recepten in, hier ben je dagen mee zoet! Wij hebben hem al in huis en gaan voorlopig niet meer afhalen (ook even fijn voor de portemonnee)!

 

Nieuwsgierig? Koop ‘Chinese Takeaway’ hier op bol.com. Dit boekje is ideaal voor de doorgewinterde afhaler, wokliefhebber of liefhebber van de Aziatische smaken. Recepten zijn niet moeilijk en meestal ook verbazingwekkend snel! 

Chinese Takeaway

Auteur | Kwoklyn Wan
Uitgever | Good Cook B.V.
Omvang | 160 pagina’s
ISBN | 9789461432148
Prijs | € 20,95

Geef je mening!
recipe image
Recept
Mihoen singapore
Geschreven door
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Koken
Totaal
Beoordeling
3.51star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

    DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

    souvlaki

    Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

    LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

    100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

    Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

    Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

    TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?