Is Chinees voor jou ook het ultieme comfort food? Dan moet je dit supersnelle recept proberen! Een fijne Mihoen Singapore en dan deze keer niet afgehaald. Ik denk vaak al snel dat ik die echte Chinese smaken niet in huis kan halen, maar niets is minder waar! 

En spoiler, eigenlijk is Mihoen Singapore officieel helemaal geen Chinees recept. Voor ons geen probleem, we gaan aan de slag! 

Mihoen Singapore met kip en garnalen 

5 van 1 Beoordeling
Gerecht: HoofdgerechtKeuken: Chinese
Portie

2

Personen
Bereidingstijd

20

minuten

Onderstaand Mihoen Singapore recept komt uit Kwoklyn Wan’s nieuwe kookboek: Chinese Takeaway. Daarin staan super veel favoriete Chinese gerechten, en hij laat precies zien hoe je ze kunt maken.

Ingrediënten

  • 250 g gedroogde mihoen

  • 2 el arachideolie

  • 1 el fijngehakte verse gemberwortel

  • 1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt

  • 2 el (zelfgemaakte) kerriepoeder

  • 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in reepjes

  • een handvol taugé

  • 100 g gegaarde kipfilet, in reepjes

  • 100 g gekookte, gepelde garnalen

  • 1 tl chilivlokken

  • 2 el lichte sojasaus

  • 2 el oestersaus

  • 1 el rijstazijn

  • 1 ei, losgeklop

  • 1/2 tl sesamolie

  • 2 lente-uitjes, in de lengte in dunne reepjes

  • Maak je eigen kerriepoeder
  • 4 1/2 tl gemalen koriander

  • 2 tl gemalen kurkuma

  • 1 1/2 tl  komijnzaad

  • 1/2 tl zwarte peperkorrels

  • 1/2 tl chilivlokken

  • 1/2 tl kardemomzaad

  • stukje kaneelstok van 1 cm

  • 1/2 tl kruidnagels

  • 1/4 tl gemalen gember

Bereiding

  • Schenk in een grote kom kokend water over de mihoen en laat 10 minuten staan. Giet de mihoen af en laat afkoelen.
  • Verhit de arachideolie in een wok. Voeg de gember, de chilipeper en het kerriepoeder toe en roerbak een paar seconden. Meng de paprika, de wortel en de taugé erdoor en bak nog 1 minuut. Voeg dan de kip en garnalen toe en roer goed door elkaar.
  • Voeg de mihoen toe, meng alles door elkaar en roerbak 2 minuten. Breng op smaak met de chilivlokken, sojasaus, de oestersaus en de rijstazijn en roer door elkaar.
  • Maak in het midden van de wok een kuiltje door de mihoen naar de zijkanten te schuiven, schenk het geklutste ei in het kuiltje en roer voorzichtig tot het ei is gestold. Meng dan het ei met de rest van de ingrediënten. Haal de wok van het vuur, besprenkel de mihoen met de sesamolie en roer door elkaar.
  • Schep het gerecht in een serveerschaal, bestrooi met de lente-ui en serveer direct.
  • Zelf kerriepoeder maken
  • Maal alle ingrediënten in een blender of stamp in een vijzel tot een fijn poeder. Dit is genoeg voor minimaal 3 eetlepels kerriepoeder (ruim voldoende voor bovenstaand recept), maar je kunt de hoeveelheden eenvoudig vermenigvuldigen voor een grotere portie en maximaal een maand in een luchtdicht afgesloten pot bewaren

Vegetarisch kan ook!

  • Ben je vegetariër? Laat de kip en de garnalen dan gewoon weg, en vervang ze met een andere proteïne zoals tofu, tempeh of vleesvervangers. Net zo lekker!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Chinese takeaway van Kwoklyn Kwam

Dit is echt een gevaarlijk boekje, Kwoklyn WanBladerend door de foto’s begint mijn maag direct te grommen. Volgens mij kan niemand door Chinese Takeaway bladeren en geen trek krijgen! 

Er staan zo veel lekkere recepten in, hier ben je dagen mee zoet! Wij hebben hem al in huis en gaan voorlopig niet meer afhalen (ook even fijn voor de portemonnee)!

Dit boekje is ideaal voor de doorgewinterde afhaler, wokliefhebber of liefhebber van de Aziatische smaken. Recepten zijn niet moeilijk en meestal ook verbazingwekkend snel! 

kookboek Chinese take away

Chinese Takeaway

  • Auteur | Kwoklyn Wan
  • Uitgever | Good Cook B.V.
  • Omvang | 160 pagina’s
  • ISBN | 9789461432148
  • Prijs | € 20,95

🍾 Gelegenheid

 •  •  •

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten

 •  •  •