Mihoen Singapore is een populair en ultiem comfort food gerecht dat zijn oorsprong kent in de Kantonese keuken.
Je maakt dit supersnelle mihoen goreng gerecht meestal met speklappen en garnalen, maar wij kiezen deze ene keer voor kip en garnalen. In combinatie met de kleurrijke groenten en de snelle mihoen is dit een fantastische snelle doordeweekse maaltijd die je keer op keer wilt maken! Liever de meer authentieke versie maken met spek? Ook dan kun je dit mihoen recept volgen.
Meer wok recepten vind je hier.
Maak je eigen kerriepoeder voor deze Mihoen Singapore
Wat heb je nodig?
- 4,5 tl gemalen koriander
- 2 tl gemalen kurkuma
- 1,5 tl komijnzaad
- 1/2 tl zwarte peperkorrels
- 1/2 tl chilivlokken
- 1/2 tl kardemomzaad
- stukje kaneelstok van 1 cm
- 1/2 tl kruidnagels
- 1/4 tl gemalen gember
Maal alle ingrediënten in een blender of stamp in een vijzel tot een fijn poeder. Dit is genoeg voor minimaal 3 eetlepels kerriepoeder (ruim voldoende voor bovenstaand recept), maar je kunt de hoeveelheden eenvoudig vermenigvuldigen voor een grotere portie en maximaal een maand in een luchtdicht afgesloten pot bewaren.
Mihoen Singapore uit Chinese takeaway van Kwoklyn Kwam
Kwoklyn Wan, heeft een zeer gevaarlijk boekje geschreven. Bladerend door de foto’s begint mijn maag direct te grommen. Volgens mij kan niemand door Chinese Takeaway bladeren en geen trek krijgen!
Er staan zo veel lekkere recepten in, hier ben je dagen mee zoet! Wij hebben hem al in huis en gaan voorlopig niet meer afhalen (ook even fijn voor de portemonnee)!
Dit boekje is ideaal voor de doorgewinterde afhaler, wokliefhebber of liefhebber van de Aziatische smaken. Recepten zijn niet moeilijk en meestal ook verbazingwekkend snel!
Chinese Takeaway
- Auteur | Kwoklyn Wan
- Uitgever | Good Cook B.V.
- Omvang | 160 pagina’s
- ISBN | 9789461432148
- Prijs | € 20,95