Is Chinees voor jou ook het ultieme comfort food? Dan moet je dit supersnelle recept proberen! EenΒ fijne Mihoen Singapore en dan deze keer niet afgehaald. Ik denk vaak al snel dat ik die echte Chinese smaken niet in huis kan halen, maar niets is minder waar!Β
Onderstaand Mihoen Singapore recept komt namelijk uit Kwoklyn Wan’s nieuwe kookboek: Chinese Takeaway. Daarin staan super veel favoriete Chinese gerechten, en hij laat precies zien hoe je ze kunt maken.
En spoiler, eigenlijk is Mihoen Singapore officieel helemaal geen Chinees recept. Voor ons geen probleem, we gaan aan de slag!Β

Zo maak je Mihoen Singapore met kip en garnalenΒ
IngrediΓ«nten
- 250 g gedroogde mihoen
- 2 el arachideolie
- 1 el fijngehakte verse gemberwortel
- 1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
- 2 el zelfgemaakt kerriepoederΒ
- 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
- een handvol taugΓ©
- 100 g gegaarde kipfilet, in reepjes
- 100 g gekookte, gepelde garnalen
- 1 tl chilivlokken
- 2 el lichte sojasaus
- 2 el oestersaus
- 1 el rijstazijn
- 1 ei, losgeklopt
- Β½Β tl sesamolie
- 2 lente-uitjes, in de lengte in dunne reepjes
Maak je eigen kerriepoeder
- 4Β½ tl gemalen koriander
- 2 tl gemalen kurkuma
- 1Β½ tl komijnzaad
- Β½ tl zwarte peperkorrels
- Β½ tl chilivlokken
- Β½ tl kardemomzaad
- stukje kaneelstok van 1 cm
- ΒΌ tl kruidnagels
- ΒΌ tl gemalen gember
Β
Maal alle ingrediΓ«nten in een blender of stamp in een vijzel tot een fijn poeder. Dit is genoeg voor minimaal 3 eetlepels kerriepoeder (ruim voldoende voor bovenstaand recept), maar je kunt de hoeveelheden eenvoudig vermenigvuldigen voor een grotere portie en maximaal een maand in een luchtdicht afgesloten pot bewaren.
Mihoen Singapore met kip & garnalen | recept
Schenk in een grote kom kokend water over de mihoen en laat 10 minuten staan. Giet de mihoen af en laat afkoelen.
Verhit de arachideolie in een wok. Voeg de gember, de chilipeper en het kerriepoeder toe en roerbak een paar seconden. Meng de paprika, de wortel en de taugΓ© erdoor en bak nog 1 minuut. Voeg dan de kip en garnalen toe en roer goed door elkaar.
Voeg de mihoen toe, meng alles door elkaar en roerbak 2 minuten. Breng op smaak met de chilivlokken, sojasaus, de oestersaus en de rijstazijn en roer door elkaar.
Maak in het midden van de wok een kuiltje door de mihoen naar de zijkanten te schuiven, schenk het geklutste ei in het kuiltje en roer voorzichtig tot het ei is gestold. Meng dan het ei met de rest van de ingrediΓ«nten. Haal de wok van het vuur, besprenkel de mihoen met de sesamolie en roer door elkaar.
Schep het gerecht in een serveerschaal, bestrooi met de lente-ui en serveer direct.
Β
Β
'Chinese Take Way' zelf maken?

Dit is echt een gevaarlijk boekje, Kwoklyn Wan. Bladerend door de foto’s begint mijn maag direct te grommen. Volgens mij kan niemand door Chinese Takeaway bladeren en geen trek krijgen!Β
Er staan zo veel lekkere recepten in, hier ben je dagen mee zoet! Wij hebben hem al in huis en gaan voorlopig niet meer afhalen (ook even fijn voor de portemonnee)!
Β
Nieuwsgierig? KoopΒ ‘Chinese Takeaway’ hierΒ op bol.com. Dit boekje is ideaal voor de doorgewinterde afhaler, wokliefhebber of liefhebber van de Aziatische smaken. Recepten zijn niet moeilijk en meestal ook verbazingwekkend snel!Β
Chinese Takeaway
Auteur | Kwoklyn Wan
Uitgever | Good Cook B.V.
Omvang | 160 pagina’s
ISBN | 9789461432148
Prijs | β¬ 20,95





