Deze traybake met zalm en broccoli is zeker iets voor jou wanneer je op zoek bent naar een gemakkelijk, snel en smaakvol gerecht om te maken voor het hele gezin.

Het is een echte smaakbom en perfect voor de liefhebbers van Aziatische gerechten. De teriyaki saus geeft de zalm een heerlijke, zoete smaak, terwijl de groenten voor een frisse en gezonde bite zorgen.

Het fijne aan traybake recepten is dat je alle ingrediënten klaar maakt op één en dezelfde bakplaat. Dan alleen nog in de oven schuiven en relaxen maar. Niet alleen kosten ze dus weinig tijd om klaar te maken, maar met een traybake heb je ook nog eens heel weinig afwas.

Serveer deze traybake zalm met rijst of noodles, of voeg wat blokjes zoete aardappels toe als je nog makkelijker wilt koken.

Traybake zalm teriyaki met broccoli

Traybake zalm teriyaki met broccoli

Recipe by Laura Lemmers
4.5 from 2 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: Aziatisch
Hoofdgerecht

4

Personen
Bereidingstijd

40

minutes

Deze traybake met zalm kun je gerust vaker op tafel zetten. Zalm is een gezonde vissoort die rijk is aan eiwitten, omega-3 vetzuren en verschillende vitamines en mineralen. Omega-3 vetzuren zijn onverzadigde vetzuren die belangrijk zijn voor de gezondheid van het hart en de hersenen. De broccoli mag er ook zijn:

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets zonder vel

  • 1 broccoli, in stronkjes en de steel geschild en in plakjes

  • 1 bosje groene asperges, harde houtachtige stukken verwijderd

  • 2 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes van 2 x 2 cm

  • 200 g shiitake, in plakjes

  • 4 tenen knoflook, in dunne plakjes

  • 1 el sesamolie

  • 4 el teriyaki saus

  • 1 cm geraspte gember

  • 2 el sojasaus

  • 1 1 limoen, sap

  • 2 el sesamzaadjes

  • zout en peper naar smaak

  • 1 bosje verse koriander, fijngehakt

  • 2 stengels bosui in ringen

zo maak je deze traybake zalm

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Maak in een grote kom de marinade van de knoflook, sesamolie, teriyaki saus, gember, sojasaus, limoen, verse peper en een snufje zout.
  • Kwast de zalmfilets in met wat marinade. Verdeel over de sesamzaadjes over de zalmfilets.
  • Voeg de broccoli, groene asperge, shiitake en zoete aardappel toe aan de overgebleven marinade. Meng goed en verdeel de groenten over de bakplaat. Zorg dat je er een enkele laag van maakt en de groenten en zalm elkaar niet overlappen.

    *Als je nog marinade over hebt kun je de zalm tussendoor nog een keertje in kwasten om hem nog lekkerder te maken.
  • Zet de traybake met zalm in de voorverwarmde oven en bak gedurende 20-25 minuten totdat de zalm net gaar is en de zoete aardappels gaar zijn.
  • Garneer met fijngehakte bosui en koriander. Serveer zalm eventueel met rijst of noodles.
  • Eet smakelijk!

Tips

  • Maak je koelkast leeg! In dit soort gerechten kun je gemakkelijk die halve paprika of wat fijngesneden Chinese kool verwerken.
  • Maak deze teriyaki traybake ook een keer met kip in plaats van zalm! Of maak deze Spaanse traybake met kip.
  • Dol op zalm uit de oven? Maak dan ook een keer déze zalm uit de oven.
  • Teriyaki fan? Maak deze saus een keertje zelf! En dan maak je morgen kip teriyaki en overmorgen beef teriyaki. 🙂

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten