Beef teriyaki bowl. Omdat je soms iets 'lichts' eten. Maar geen koude salade of soep. Een complete maaltijd hartige, maar niet een waarna je op de bank moet neerploffen omdat je een vol gevoel hebt. Deze beef teriyake bowl is dan perfect.

Biefstuk of ossenhaas in beef teriyaki marinade met groente en noedels. Perfect voor als je straks nog de deur uit moet en energie nodig hebt.

Of wanneer je gewoon zin hebt in heel erg lekker avondeten.
Wel even zelf de teriyaki saus maken, want dat maakt alle verschil.

De beste 'Beef Teriyaki Bowl'

0 from 0 votes
Recipe by Vale Garcia Course: HoofdgerechtCuisine: Japans
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

40

minutes

Zorg dat je goed rundvlees hebt van de slager, dan is de kans veel groter dat je straks zachte beef teriyaki eet. Vraag om biefstuk of, nog zachter, ossenhaas.

De miso-pasta kun je in elke Aziatische toko kopen.

Ingrediënten

  • 500 gr 500 biefstuk of ossenhaas

  • 300 ml 300 teriyaki saus

  • 1 el 1 miso pasta

  • 400 ml 400 kookwater

  • 4 4 baby paksoi in kwarten of 1 paksoi in stukken

  • 200 gr 200 sugar snaps

  • 150 gr 150 taugé

  • 200 gr 200 mie, mihoen of andere dunne noedels

  • 1 1 rode peper zonder zaadjes in dunne ringetjes

  • 2 el 2 bosui in dunne ringetjes

  • 2 el 2 licht geroosterde sesamzaadjes

  • evt. zout en peper

Bereiding

  • Maak eerst dit recept voor teriyaki saus.
  • Snijd het vlees in dunne reepjes. Marineer het vlees met de teriyakisaus en zet even apart.
  • Zet een ruime pan met licht gezouten water op en breng aan de kook. Zet ook een kom met ijskoud water ernaast.
  • Blancheer de paksoi en sugarsnaps door ze (kan tegelijk) 2 minuten in kokend water te doen en dan meteen in het ijswater te scheppen. Als de groenten goed zijn afgekoeld, giet je ze af en zet je ze even opzij.
  • Meng in een aparte kom 400 ml van het kookwater met de miso-pasta en zet opzij.
  • Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking tot beetgaar. Spoel ze meteen af onder koud stromend water en zet ook deze even opzij.
  • Bak de reepjes vlees kort, maximaal 2 minuten op hoog vuur. Haal ze met een tang uit de pan en zet het vuur zacht.
  • Blus de pan af met het miso mengsel en de rest van de teriyakisaus.
  • Leg in elk diep bord of kom eerst wat noedels, dan de geblancheerde groente en taugé. Giet de nog hete miso/teriyaki bouillon in de kom tot de helft of iets meer. Leg daarop de beef teriyaki reepjes.

    Strooi er sesamzaadjes, bosui en de rode peper overheen.

Tips

  • Marineer kipreepjes van kippendij en volg het recept op dezelfde manier voor een lekkere kipvariant.
  • Maak het recept zonder de noedels en serveer het met witte rijst.
  • Eet je vegan? Vervang het vlees dan door in teriyaki saus gemarineerde blokjes tofoe of tempé.
  • Strooi er een paar pinda's of cashews over voor een extra 'crunch'.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten