Dit leuke recept is voor als je wat mensen op bezoek hebt en je niet zelf in de keuken wilt staan. Ideaal om ze op te kluiven met een drankje in de andere hand. En ze zijn onweerstaanbaar lekker, dus maak er genoeg!

De teriyaki marinade geven de kipkluifjes een mooie glans en doordat je ze eerst marineert, is het vlees al mals voordat ze de oven in gaan. Elke keer weer een showstopper dus. Serveer er een fris sausje bij op basis van yoghurt.

Deze teriyaki kip is trouwens ook mega lekker als hoofdgerecht met wat gekookte rijst erbij.

Kip Teriyaki

0 from 0 votes
Course: Borrelhapjes, SnacksCuisine: Japans
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

45

minutes

We gaan de kip teriyaki borrelsticks eerst marineren, dan grillen en tenslotte in de oven afmaken. Kip teriyaki maken kun je makkelijk plannen. De eerste twee stappen kun je namelijk van te voren doen, dat scheelt op de avond zelf veel tijd. Het recept voor de teriyaki saus/marinade vind je hier.

Ingrediënten

  • 1 kg 1 borrelsticks/kipkluifjes

  • 300 ml 300 teriyaki saus

  • 2 el 2 sesamzaadjes, licht geroosterd

  • 250 gr 250 volle yoghurt

  • 2 teentjes 2 knoflook, geperst

  • 1/2 1/2 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt

  • sap van 1/2 limoen

  • 2 el 2 bieslook, fijn geknipt

  • zout en peper

Bereiding

  • Maak eerst het recept voor teriyaki saus.
  • Marineer de kip door ze goed in te wrijven met ongeveer 3/4 van de teriyaki saus. Dek af met folie en zet de kip in de koelkast totdat je het nodig hebt. Marineer minimaal 3 uur. Of eventueel een dag ervoor.
  • Verhit een grillpan maar vet het niet in. Grill de kipjes even kort aan. Let op, door de suikers in de teriyaki kan het snel gaan. We willen wel grillstreepjes maar geen pikzwarte kluifjes. Leg de kluifjes apart op een bord en dek af met aluminiumfolie.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de kip in een ovenschaal. Bestrijk met een kwast alle borrelsticks met de teriyaki saus en bak ze 15 minuten in de oven terwijl je de yoghurt-saus maakt. Bestrijk ze als ze uit de oven komen met de eventueel overgebleven teriyaki en besprenkel met de sesamzaadjes.
  • Doe de yoghurt, knoflook, rode peper, limoensap en bieslook in een kom en roer door. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de teriyaki kip.

Tips

  • Heb je geen borrelsticks? Dit kan natuurlijk ook met drumsticks en kippendijen. De tijd in de oven is dan 30 minuten.
  • Maak dit recept een dag van te voren. En peuzel ze koud op in het park! De kipkluifjes zijn koud eigenlijk nét zo lekker.
  • Ga je niet borrelen maar wil je dit recept maken als hoofdgerecht, serveer er dan frites en een salade bij. Of maak kip teriyaki rijst met satésaus en kroepoek.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.


🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten