Sardientjes van de BBQ geven je een instant vakantiegevoel. Erbij een simpele salade, mooi stokbrood om het vet op te dippen en een koud glas wijn. En dan lekker met je handen eten natuurlijk.
Het is helemaal geen gek idee om soms zelfs buiten het bbq seizoen om sardines klaar te maken, want deze haringachtige zijn het hele jaar goed verkrijgbaar. Ze zijn supergezond en waarschijnlijk eet je er veel meer dan de bedoeling is.
Het lekkerst zijn sardines van de BBQ. Mocht je toch niet buiten willen koken – bijvoorbeeld omdat het regent ofzo – dan rekenen wij een grillpan ook goed.
Polvo & Pato van Jeroen Jansen
Voor meer zonnige Portugese recepten kun je alvast deze arroz doce of dit dessert van peer proberen! Die zijn echt een verwennerij.
Net als dit sardientjes recept komen ze ook uit Polvo & Pato: een ontdekkingsreis door Portugal. Het is een combinatie tussen kookboek en leesboek. Jeroen Jansen vertelt je er alles over de fantastische ingrediënten en gerechten die daar te vinden zijn.
Daarnaast staan de mooiste beelden in dit boek. Daarmee vertelt hij een verhaal. Als je soms net iets meer wilt weten over de recepten die je maakt of gek bent van de Portugese keuken is Polvo & Pato een echte aanrader.
Polvo & Pato
- Auteur | Jeroen Jansen
- Uitgever | Fontaine Uitgevers
- Omvang | 256 pagina’s
- ISBN | 9789059569140
- Prijs | € 29,95