Het is eindelijk koud genoeg voor warme chocolademelk. En dan heb ik het niet over opgewarmde weeïge Chocomel of die troep uit een zakje. Dit is het recept voor chocolademelk voor volwassenen. Intens van smaak, romig van structuur en genoeg suiker om je de rest van de dag te laten stuiteren van geluk.

Lees snel verder voor het chocolademelk recept!

Warme Chocolademelk

0 van 0 Beoordelingen
Gerecht: Dranken
Portie

2

Koppen
Bereidingstijd

10

minuten

Dit is het recept voor chocolademelk voor volwassenen. Geen slappe chocomel, maar heerlijke volle en krachtige chocolademelk!

Ingrediënten

  • 6 el cacao van een goed merk (Droste of Van Houten)

  • 4 el kristalsuiker

  • snufje zout

  • volle verse melk

Wat je moet doen

  • Doe de cacao, de suiker en het zout bij elkaar in een pannetje met een dikke bodem en roer goed door met een garde.
  • Voeg twee eetlepels warm water toe en roer door tot je een egaal papje hebt.
  • Zet de pan op een laag vlammetje en voeg, beetje voor beetje, de melk toe.
  • Gebruik niet te veel melk, je moet een dikke chocolademelk over houden. Less is more. Verwarm tot net onder het kookpunt.

    Enjoy!
    Warme chocomelk recept

Warme chocolade don’t’s En Do's

  • DON'T - Geen zout toevoegen
    Het zout zorgt ervoor dat je chocolade precies een lekker kick krijgt. Het brengt alle smaken omhoog.
  • DON'T - Halfvolle of magere melk gebruiken
    Als je het doet, doe het dan goed! Je wilt een weelderige romige chocolademelk, dat krijg je niet met die aangelengde rommel…
  • DON'T - De chocolade laten koken 
    Je hebt dus alle ingrediënten in huis gehaald, alle instructies nauwkeurig gevolgd en daardoor is je chocolade craving alleen nog maar sterker geworden. Je hebt bijna je doel bereikt.. Het is bijna zover, de chocolade moet alleen nog warm worden.. En juist op dit moment besluit je even de keuken uit te lopen..Kom op! Laat je niet afleiden!
  • DON'T - Nesquick gebruiken
  • DON'T - Je mond verbranden bij de eerste slok 
    En daarna niks meer proeven. Even geduld aub..
  • DON'T - Bacardi toevoegen 
    Echt mensen…gatverdamme. De enige, allerbeste rum voor warme chocolade is Strohrum. Een half dopje doet de verrukkelijke truc.
  • DO - Eet er een schaaltje zelfgemaakte pepernoten of kruidnoten bij! (Weet jij eigenlijk de verschillen?) Of maak het feestje compleet met een stukje homemade speculaas!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍾 Gelegenheid

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten