Het is eindelijk koud genoeg voor warme chocolademelk. En dan heb ik het niet over opgewarmde weeïge Chocomel of die troep uit een zakje. Dit is het recept voor chocolade voor volwassenen. Intens van smaak, romig van structuur en genoeg suiker om je de rest van de dag te laten stuiteren van geluk.
[Tip] Maak het feestje compleet met een stukje homemade speculaas!
Warme Chocolade
Wat heb je nodig voor twee koppen warme chocolademelk
- 6 eetlepels cacao van een goed merk (Droste of Van Houten)
- 4 eetlepels kristalsuiker
- snufje zout
- volle verse melk
Wat je moet doen
- Doe de cacao, de suiker en het zout bij elkaar in een pannetje met een dikke bodem en roer goed door met een garde.
- Voeg twee eetlepels warm water toe en roer door tot je een egaal papje hebt.
- Zet de pan op een laag vlammetje en voeg, beetje voor beetje, de melk toe.
- Gebruik niet te veel melk, je moet een dikke chocolademelk over houden. Less is more. Verwarm tot net onder het kookpunt.
- Enjoy!
Warme chocolade don’t’s
Geen zout toevoegen
Het zout zorgt ervoor dat je chocolade precies een lekker kick krijgt. Het brengt alle smaken omhoog.
Halfvolle of magere melk gebruiken
Als je het doet, doe het dan goed! Je wilt een weelderige romige chocolademelk, dat krijg je niet met die aangelengde rommel…
De chocolade laten koken
Je hebt dus alle ingrediënten in huis gehaald, alle instructies nauwkeurig gevolgd en daardoor is je chocolade craving alleen nog maar sterker geworden. Je hebt bijna je doel bereikt.. Het is bijna zover, de chocolade moet alleen nog warm worden.. En juist op dit moment besluit je even de keuken uit te lopen..Kom op! Laat je niet afleiden!
Nesquick gebruiken
…
Je mond verbranden bij de eerste slok
En daarna niks meer proeven. Even geduld aub..
Bacardi toevoegen
Echt mensen…gatverdamme. De enige, allerbeste rum voor warme chocolade is Strohrum. Een half dopje doet de verrukkelijke truc.
Warme chocolade do
Eet er een schaaltje zelfgemaakte pepernoten of kruidnoten bij! (Weet jij eigenlijk de verschillen?)