Soms heb je gewoon zin in snel en makkelijk eten, waar je toch iedereen blij mee maakt. Wraps met gehakt zijn de oplossing! Voor de vulling hoef je maar 1 pan vies te maken en omdat je gehakt niet hoeft te snijden, blijft het snijwerk ook beperkt.
Het leuke aan wraps is dat iedereen zijn eigen variant kan maken. Veel vulling of weinig vulling, veel saus of weinig saus? Zeg het maar, iedereen kan het lekker zelf bepalen. Extra pittig? Een paar ringetjes peper of een goede lepel sambal, ook dat is zo gefikst.
Het enige nadeel van wraps eten, is dat het nog weleens een kliederboel kan worden... Maar daar heb ik een oplossing voor! Met onderstaande tips en stap voor stap foto-uitleg, vouw je de perfecte wrap. Zo kan je onbezorgd eten, zonder vieze handen of kleren!
Wraps met gehakt vullen en vouwen
Kan je wraps eten zonder te knoeien? Ja zeker! De truc is juist vouwen, én (hoe jammer ook) niet te vol proppen. Mijn tips zijn:
- Smeer de crème fraîche over de hele bodem uit maar houdt een randje vrij. Dit zorgt er voor dat de wrap wel aan elkaar blijft plakken maar dat de saus er niet bij de randjes uitloopt.
- Leg de rest van de vulling in een verticale streep op de saus. Zorg er voor dat er aan de boven en onderkant wat ruimte vrij is. Zo kan je goed vouwen en de wrap straks ook goed oppakken zonder dat er gelijk een hoop uitvalt.
- Klap aan de onderkant een klein stukje van de wrap naar binnen over de vulling, dit zorgt er voor dat je een soort opvangbakje creëert zodat de vulling niet er uit kan zakken. Vouw nu aan de linker en rechter kant de wrap naar binnen en ta-da! Eetsmakelijk!
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
🥧 Gemak
🍉 Ingredienten