Soms heb je gewoon zin in snel en makkelijk eten, waar je toch iedereen blij mee maakt. Wraps met gehakt zijn de oplossing! Voor de vulling hoef je maar 1 pan vies te maken en omdat je gehakt niet hoeft te snijden, blijft het snijwerk ook beperkt.

Het leuke aan wraps is dat iedereen zijn eigen variant kan maken. Veel vulling of weinig vulling, veel saus of weinig saus? Zeg het maar, iedereen kan het lekker zelf bepalen. Extra pittig? Een paar ringetjes peper of een goede lepel sambal, ook dat is zo gefikst.

Het enige nadeel van wraps eten, is dat het nog weleens een kliederboel kan worden... Maar daar heb ik een oplossing voor! Met onderstaande tips en stap voor stap foto-uitleg, vouw je de perfecte wrap. Zo kan je onbezorgd eten, zonder vieze handen of kleren!

Wraps met gehakt, groenten en cheddar

4 from 6 votes
Course: AvondetenCuisine: MexicanDifficulty: Easy
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

25

minutes

Ingrediënten

  • 1 1 ui

  • 250 g 250 kastanje champignons

  • 1 kleine 1 spitskool (+/- 500 gram)

  • 400 g 400 gehakt

  • 1 x 1 kruidenmix (zie onderstaande kruidenmix of kijk bij tips)

  • 1 bosje 1 bosui

  • 300 g 300 maïs uit blik

  • 8 (grote) 8 wraps

  • 200 g 200 crème fraîche

  • 150 g 150 cheddar rasp

  • Kruidenmix
  • 1 tl 1 chilipeper gemalen

  • 1 tl 1 (gerookt) paprikapoeder

  • 1 tl 1 knoflookpoeder

  • 1/2 tl 1/2 zout

  • 1/2 tl 1/2 korianderzaad gemalen

  • 1/2 tl 1/2 komijn gemalen

  • 1/2 tl 1/2 gemberpoeder

  • 1/2 tl 1/2 oregano

Bereiding

  • Snijd de ui in kleine blokjes en de kastanje champinons in schijfjes. Halveer de spitskool, maak nu over lengte drie sneden maar snijd niet helemaal door. Op deze manier kan je makkelijk kleine strips snijden.Gesneden spitskool
  • Zet een grote hapjes-of koekenpan op hoog vuur en laat even warm worden. Doe het gehakt in de pan en roer met een spatel tot rul gehakt. Wanneer het gehakt los is geroerd voeg je de ui en kruidenmix toe. Bak dit geheel 2 minuten en voeg dan de champignons en spitskool toe. Laat op middel hoog vuur en met geregeld roeren gaar worden.
  • Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en laat de mais uitlekken. Roer de crème fraîche goed door zodat deze lekker te smeren is en warm de wraps op volgens de verpakking.
  • Zet nu alles in leuke bakjes op tafel en laat iedereen zijn eigen wrap vullen en vouwen. Een stappenplan voor de perfect gevulde en gevouwen wrap vind je hieronder!

Tips

  • Niet alle kruiden in huis? Helemaal niet erg, gebruik dan de kruiden die je hebt. Proef! En pas naar eigen smaak aan.
  • Geen grote groente liefhebbers aan tafel? Snijd de kastanje champignons en de spitskool lekker fijn. Dan bakken ze samen met het gehakt tot een fijn mengsel en zullen ze niet eens merken dat er stiekem best veel groente inzitten!
  • Eet je vegan? Wraps blijven een feest, ook geheel veganistisch (of vegetarisch). Gelukkig kan je tegenwoordig hele goede vegan alternatieven vinden. Vervang het gehakt, de crème fraîche en de cheddar door plantaardige alternatieven, en klaar is kees!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Wraps met gehakt vullen en vouwen

Kan je wraps eten zonder te knoeien? Ja zeker! De truc is juist vouwen, én (hoe jammer ook) niet te vol proppen. Mijn tips zijn:

  1. Smeer de crème fraîche over de hele bodem uit maar houdt een randje vrij. Dit zorgt er voor dat de wrap wel aan elkaar blijft plakken maar dat de saus er niet bij de randjes uitloopt.
  2. Leg de rest van de vulling in een verticale streep op de saus. Zorg er voor dat er aan de boven en onderkant wat ruimte vrij is. Zo kan je goed vouwen en de wrap straks ook goed oppakken zonder dat er gelijk een hoop uitvalt.
  3. Klap aan de onderkant een klein stukje van de wrap naar binnen over de vulling, dit zorgt er voor dat je een soort opvangbakje creëert zodat de vulling niet er uit kan zakken. Vouw nu aan de linker en rechter kant de wrap naar binnen en ta-da! Eetsmakelijk!
Wraps met gehakt vouwen

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten