Een goede kokosmakroon is onweerstaanbaar. Zacht en smeuïg vanbinnen, goudgeel en licht krokant vanbuiten. Kokosmakronen zijn lekker zonder verdere toevoegingen, maar je kunt ook eindeloos variëren met dit kokosmakronen recept. Dit recept is glutenvrij!
Met wat geraspte kokos en een paar eieren kun je binnen drie kwartier een partij heerlijke kokosmakronen op tafel zetten.
Heb je snel iets lekkers voor bij de koffie of thee nodig? Lees dan snel verder voor dit eenvoudige en snelle recept of bekijk dit artikel over koekjes bakken!
Kokosmakronen met eetpapier
Als je kokosmakronen in de supermarkt koopt, dan zie je vaak dat er een eetbaar papiertje aan de onderkant vastgekleefd zit. Als je dat lekker vindt bij je kokosmakronen, dan kan je het zelf toevoegen aan je recept.
Dit eetpapier, dat ook wel bekend staat als ouwel, is verkrijgbaar bij de betere supermarkten en ketens zoals Jamin.
Knip met een scherpe schaar rondjes van 4 tot 5 cm uit het eetbare papier. Verdeel de rondjes over de met bakpapier bedekte ovenplaat en leg hierop het makronenbeslag. Zelfde tijd in de oven, zelfde resultaat!