Chocoladekoekjes

4 from 7 votes
Course: SnacksCuisine: Amerikaans
Portie

40

Koekjes
Bereidingstijd

20

minutes
Totaal

200

min

Knapperige, rijke koekjes met een smeuïge binnenkant en knapperige stukjes chocola. Een troost na een break-up en een groot succes bij kinderen. Chocoladekoekjes bakken is een van de fijnere dingen in het leven. 

Hoe bak je de lekkerste chocoladekoekjes? Dat lees je in dit artikel. Bereid je maar vast voor op een huis dat heerlijk ruikt en natuurlijk op een schaal vol fantastische verse chocoladekoekjes. 

Ingrediënten

  • 350 gram 350 melkchocolade

  • 70 gram 70 70% (of meer) pure chocolade

  • 80 gram 80 roomboter

  • 200 gram 200 suiker

  • 3 3 grote eieren

  • 1 tl 1 vanille-extract (zelf maken?)

  • 65 gram 65 bloem

  • 2 el 2 cacao

  • 1/4 tl 1/4 bakpoeder

  • ​Snufje zout

  • ​Snufje kristalsuiker

  • ​Poedersuiker

Bereiding

  • Hak de chocolade in fijne snippers met een groot mes. Smelt de helft van de chocolade vervolgens samen met de boter in een pannetje. Blijf rustig roeren tot de boter en de chocolade met elkaar zijn versmolten. Laat de massa ongeveer tien minuten afkoelen.
  • Pak een grote beslagkom. Klop hierin de eieren en de suiker gedurende twee minuten. Klop er vervolgens de chocolademix en het vanille-extract doorheen. Neem nu een andere kom. Daarin meng je de bloem, cacao, bakpoeder en zout. Gebruik een zeef, om een zo luchtig mogelijk beslag te krijgen.
  • Als dit goed gemengd is, meng je het bloem-cacaomengsel met de chocolademix. Gebruik hierbij een garde of een keukenmixer. Schep, terwijl je aan het kloppen bent, de overige chocoladesnippers erbij. Je hebt nu een mooi deeg dat tenminste drie uur moet rusten. Dek de beslagkom goed af en plaats deze in je koelkast.
  • Als de drie uur er bijna op zit, verwarm je de oven voor op 175° Celsius. Haal het deeg uit de koelkast en draai er balletjes van. De balletjes kunnen het beste ongeveer 2,5 centimeter in doorsnee zijn. Plakt het deeg? Wrijf dan wat bloem over je handen, dat werkt makkelijker. Plaats de balletjes ongeveer 5 centimeter uit elkaar op een vel bakpapier.
  • Leg het vel op een ovenrooster en bak de balletjes tien tot twaalf minuten. Laat de truffelkoekjes nog even rusten en afkoelen op een bord of koekenpan. Trek hiervoor minstens drie minuten uit. Strooi er wat poedersuiker over en deze heerlijke chocolade truffelkoekjes zijn klaar om uitgedeeld te worden. Yum!

Tips

  • Heb je de smaak te pakken? Lees hier tips & tricks, recepten en meer als je gek bent op koekjes bakken!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten