Dit recept voor Nasi Goreng met bloemkoolrijst, is fantastisch lekker eten zonder of met weinig koolhydraten.
Het geheim van dit soort gerechten is om de structuur van rijst zoveel mogelijk te benaderen. Bloemkool werkt het beste. Die hoef je trouwens helemaal niet te kopen, wat zelf bloemkoolrijst maken is heel eenvoudig en lekker vers.
Natuurlijk smaakt bloemkool anders dan rijst. Dus is het de truc om het rijstgerecht te evenaren (of verbeteren) door de bloemkool op dezelfde manier te kruiden.
Bloemkool
Bloemkool is gezond en natuurlijk lekker. Daarnaast kun je bloemkool op veel manieren eten en verwerken. Rauw is 'ie heerlijk knapperig en stevig. Gekookt heeft 'ie weer een compleet ander mondgevoel en smaak.
Omdat bloemkool rauw niet een heel uitgesproken smaak heeft, is 'ie zeer geschikt om te marineren. Daarnaast lijken de kleine witte korreltjes erg op witte rijst. Dat is handig, want je brein denkt: hee, ik eet lekkere nasi of risotto. Maar ondertussen krijg je een fractie van de calorieën en koolhydraten binnen!
Op zoek naar meer manieren om deze prachtige kool klaar te maken? Neem een kijkje op deze pagina vol bloemkoolrecepten.