Recept | Gebakken mosselen met sumak
Course: HoofdgerechtCuisine: Spaans
Portie
2
PersonenBereidingstijd
30
minutesIngrediënten
1 kg gekookte mosselen in schelp*
50 gr. bloem
1/2 gedroogde sumak
1 tl gedroogde oregano
peper
mespuntje chilipoeder
olie om in te bakken
zeezout
gehakte peterselie
citroen
Werkwijze
- Haal de mosselen uit de schelp
- Doe de bloem in een kom met de sumak, oregano, peper en chilipoeder.
- Doe de gekookte mosselen erbij en schud het goed door elkaar. Als de mosselen goed bedekt zijn met het bloemmengsel schud de overtollige bloem van de mosselen.
- Doe een bodempje olie in een hapjespan en zet het op het vuur. Als de olie heet is doe je de mosselen erin en bakt ze mooi goudbruin. Bak ze niet allemaal tegelijkertijd (1 laag mosselen per keer). Laat de mosseltjes uitlekken op keukenpapier
- Doe de mosselen in een schaal. Strooi er wat grof zeezout en de gehakte peterselie over en serveer met een schijfje citroen.
Tips
- *Bekijk hier het basisrecept voor het koken van mosselen.
Heb je dit recept gemaakt?
Tag @wijnspijs op Instagram.