Wokken blijft toch wel een van mijn favoriete bereidingstechnieken. Grappig genoeg is het precies het tegenovergestelde van slow cooking, mijn andere favoriete techniek.
Dit recept heb je binnen no time op tafel gezet en het heeft alles; koolhydraten, proteïnen, groente en vooral veel smaak! Kippendij heeft de fijne eigenschap mals te blijven, dus marineer de kip van te voren. Het zal niet droog worden of te ver garen in de marinade omdat kippendij vetter is dan kipfilet.
Noedels, ouder dan de weg naar Rome...
Noedels worden al duizenden jaren gegeten in China en alle Aziatische landen. Er zijn dan ook ontelbaar veel verschillende noedels. Sowieso in veel maten, vormen, breedtes en diktes. Maar ook verschillen de noedels waarvan ze zijn gemaakt. Zo zijn er dikke paars-bruine soba noedels, gemaakt van boekweit, die in Japan populair zijn. Maar ook mihoen hele dunne bijna doorzichtige noedels die gemaakt worden van het zetmeel van aardappels, cassave of mungbonen.
Elke noedel heeft zijn eigen smaak, maar vooral een eigen structuur. En waar sommige noedels geschikt zijn om te wokken omdat ze stevig zijn, kunnen andere noedels weer beter in een bouillon tot hun recht komen.
Kies de noedel die bij jou past!