Rode curry pasta heb je vast wel eens gekocht. In de supermarkt of bij de toko. 'Waarom zou ik zelf al die moeite doen?' 'Daar heb ik geen tijd voor', dacht je misschien.

Maar wat als ik je vertel dat je zelf de allerlekkerste op maat gemaakte rode curry pasta kan maken. Binnen 5 minuten! Ja, het is echt waar.

Je kunt het natuurlijk in een vijzel maken zoals dat al eeuwenlang wordt gedaan. Maar waarom niet gewoon je keukenmachine gebruiken? Haal alle ingrediënten bij de Aziatische toko en doe ze in de keukenmachine. That's it! Het exacte recept vind je hieronder.

Thaise Rode Curry Pasta

0 from 0 votes
Cuisine: Thais
Portie

12

Personen
Bereidingstijd

5

minutes

Terwijl je de curry pasta maakt, kun je dingen toevoegen en weglaten naar smaak. Hou je van iets zoeter, dan doe je er meer bruine suiker bij. Voor meer zuur voeg je meer limoen toe. Afijn, proeven dus! En maak gewoon een dubbele of driedubbele porties. Dat is net zoveel werk en de rest kan je perfect invriezen voor een volgende keer.

Ingrediënten

  • 3 cm gemberwortel, geschild

  • 3 cm laoswortel, geschild

  • 6 tenen knoflook

  • 1 stengel citroengras

  • 1 rode ui, in grove stukken

  • 6 lime leaves/kaffir blaadjes, zonder nerf en in stukjes gesneden

  • 1/2 bosje koriander, blaadjes en steeltjes

  • 2 el bruine suiker

  • 2 rode pepers met zaadlijst

  • 2 el vissaus

  • 1 tl korianderpoeder

  • 1 el sojasaus

  • sap van 1 limoen

  • 2 el zonnebloemolie

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten, behalve de zonnebloemolie, beetje voor beetje in een draaiende keukenmachine tot je een pasta hebt.

    Je kunt er een gladde puree van maken maar het is ook lekker als er nog wat structuur in zit. Doe als laatste de olie erbij en draai een paar seconden.

  • Proef de curry pasta en pas het aan naar jouw wens. Let wel, smaken zoals knoflook en het pittige van de rode pepers worden minder als ze zijn verhit/gebakken. Zuur, zoet en zout trekt nog verder in met de tijd.

    Je ziet het, rode curry pasta maken is zo gepiept!

Tips

  • Doe de overgebleven pasta in ijsblokbakjes en bewaar in de vriezer. Of grotere hoeveelheden in bakjes.
  • Houd jijzelf of de kleintjes niet zo van pittig? Laat de rode pepers weg. Voor minder pittig laat je de zaadlijsten weg, die zijn het heetst.
  • Deze pasta is ideaal voor Aziatische en natuurlijk Thaise sauzen, soepen en curry's. Maak eens een Tom Ka Kai of Tom Ka Kung. Zo lekker...

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

tom ka soep-curry-garnaal

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten