Dit is een briljant recept voor een tosti van traditionele Koreaanse Kimchi. Het bereiden kost iets langer dan een normale tosti, maar dat maakt de smaak van de tosti Kimchi ruimschoots goed!

Ga je helemaal home made? Dan maak je natuurlijk ook je eigen kimchi. Anders verkoopt dit merk ook een paar hele fijne.

Tosti Kimchi

0 from 0 votes
Course: LunchCuisine: KoreaansDifficulty: Makkelijk
Porties

1

persoon
Voorbereidingstijd

30

minutes
Bereidingstijd

15

minuten

Dorothy Porker zag het recept voor een Koreaanse cheese melt van Angry Asian Man en was gelijk verkocht. Door gebrek aan bepaalde Koreaanse producten in Nederland, heeft ze het recept een beetje aangepast, maar natuurlijk niet ten kosten van de smaak.

Ingrediënten

  • 1 el gochujang (chilipasta)

  • 125 ml sojasaus

  • 1 el honing

  • 1 teen knoflook, fijngehakt

  • 1 dunne speklap

  • zonnebloemolie

  • 1/4 groene paprika, in dunne reepjes

  • 1/4 ui, dun gesneden

  • peper en zout

  • 1 tl balsamicoazijn

  • 2 sneden goed stevig brood

  • 1 el mayonaise

  • 2 plakken jong belegen kaas

  • 1/2 bol mozzarella, in plakjes

  • 1 handje fijngehakte kimchi

Bereiding

  • Meng de gochujang, soja, honing en knoflook en marineer de speklap hier minimaal 30 minuten in. Een nacht in de koelkast kan ook geen kwaad.
  • Verhit intussen een beetje olie in een koekenpan, bak hierin de ui en de paprika tot ze zacht zijn en beginnen te kleuren en blus af met de balsamico. Breng op smaak met peper en zout en haal de groenten uit de pan.
  • Bak de speklap in dezelfde pan in wat olie tot de randjes flink beginnen te karamelliseren.
  • Haal de speklap uit de pan en snijd hem in hapklare plakjes. Heel laten kan ook, maar in plakjes eet straks wat makkelijker.
  • Smeer de sneden brood aan één kant in met mayonaise.
  • Bak het brood op de mayonaise kant kort in een droge koekenpan. Leg op één snee vast de belegen kaas en op de andere de mozzarella.
  • Beleg wanneer het brood begint te kleuren de snee met de mozzarella met het paprika-uienmengsel, de speklap en de kimchi. Wip de snee met de belegen kaas hier bovenop. Druk even lekker aan en je hebt een killer-pantosti.

Tips

  • Eet je graag vega? Vervang de speklappen met tempeh!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

NomNomNom van Dorothy Porker

In NomNomNom van Dorothy Porker staan verschillende recepten in een Aziatische stijl. De gerechten zijn op een originele en humoristische manier gefotografeerd. In het receptenboek zijn gerechten te vinden die snel op tafel staan, zoete gerechten of gerechten die iets meer tijd kosten.

NomNomNom Receptenboek

NomNomNom

  • Auteur | Dorothy Porker
  • Fotografie | Tessa Wiegerinck
  • Uitgever | Fontaine Uitgever
  • Omvang | 160 pagina's
  • ISBN | 9789046827611
  • Prijs | €24,99

🍴Gang


🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten