Onderschat nooit de kracht van rijst. Dit nederige ingrediënt geeft andere smaken ruim baan, neemt smaak, saus en bouillon op en geeft alle gerechten een prachtige structuur. I love rijst.

Gerechten die de beste kanten van rijst laten zien vind ik simpele gerechten als Pollo Arroz. Er zijn duizenden manieren om dit gerecht te maken (en je kunt er goed je groentelade mee leegkoken) maar dit is mijn favoriet. 

pollo arroz

In het boek Rijst & co krijgt rijst de hoofdrol. Risotto, rijstepap, rijstwafels en vele andere verrassende rijstgerechten komen aan bod.

Ook Pollo arroz.

Dit is een typisch Spaans en Latijns-Amerikaans gerecht. Pluspunten voor dit type keuken! Ze zijn er namelijk geweldig goed in het gebruik van gerookte paprika en kip. Deze klassieker moet jij proberen! Waar wacht je nog op.

Favoriete Pollo Arroz 

Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 1 hele kip, in 8 stukken
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 el olijfolie
  • 2 kleine uien, fijngesnipperd
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in repen
  • 2 tl zoete gerookte paprika
  • 240 g langkorrelige witte rijst, afgespoeld en uitgelekt
  • 200 ml droge witte wijn
  • 200 g tomatenblokjes uit blik
  • 300 ml kippenbouillon
  • ½ tl saffraandraadjes
  • 2 ingemaakte citroenen, in kwarten
  • 2 kleine laurierblaadjes
  • 100 g bevroren erwten, ontdooid
  • 10 ontpitte groene olijven, gehalveerd

Zo maak je Pollo Arroz 

  1. Bestrooi de kipstukken met zout en peper. Verhit de olie in een pan met zware bodem en voeg de kipstukken toe zodra de olie goed heet is. Keer ze steeds vlug om totdat de kip rondom bruin is. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  2. Voeg de ui, knoflook en paprika toe aan de pan en bak op middelhoog vuur tot de ui zacht en glazig is.
  3. Voeg de gerookte paprika en rijst toe en roerbak een minuutje op middelhoog vuur tot alle korrels bedekt zijn en zoet rokerig ruiken.
  4. Giet de wijn erbij en draai het vuur naar middelhoog. Voeg, zodra de wijn bubbelt, de tomatenblokjes, kippenbouillon, saffraan, ingemaakte citroenen laurier toe.
  5. Draai het vuur helemaal omlaag en doe de kip met eventuele vleessappen terug in de pan. Bedek de kip met het rijstmengsel. Doe het deksel op de pan en laat zachtjes koken tot de kip gaar is en de meeste vloeistof is opgenomen door de rijst. Dit duurt ongeveer 20 tot 25 minuten.
  6. Haal de pan van het vuur en roer de erwten en olijven erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Doe het deksel op de pan en laat 15 minuten rusten. Serveer warm.

Rijst & co

Meer bijzondere rijstrecepten vind je in de rijstbijbel van het moment: Rijst & co. De recepten in dit boek laten zien dat rijst een van de meest veelzijdige producten van de wereld is. Van voorgerechten tot desserts tot ontbijt, het is allemaal lekker! Ook leert het boek koken met en geeft veel informatie over diverse soorten rijst. Ga jij ook direct dit boek kopen? Rice your hand!


➡️ Uit dit boek mochten wij ook het recept
voor Japans kleipotje met kip en paksoi delen!

Rijst & Co

Rijst & co

Auteur | Nisha Katona
Uitgever | Good Cook B.V. 
Omvang | 224 pagina's
ISBN | 9789461432131
Prijs | €23,50

Koop 'Rijst & co' hier op bol.com