Libanese wraps met kip
Course: LunchCuisine: Mexicaans
Portie
4
PersonenBereidingstijd
20
minutesIngrediënten
4 Libanese wrap of flatbread
1 teen knoflook, fijn gehaktt
1/2 rode peper, fijn gehakt
snuf pul biber
1 tl komijn
200 gram kippendij in stukken
100 gram kikkererwten
komkommer
2 grote tomaten
100 gram feta, verkruimeld
4 takjes munt, fijngesneden
4 takjes koriander, fijngesneden
verse peper en zout
4 grote eetlepels hummus (de lekkerste hummus maak je natuurlijk zelf)
Bereiding
- Bak de flatbreads in de oven af volgens de verpakking.
- Verwarm wat olie in een koekenpan. Fruit de knoflook met de rode peper en komijn aan. Voeg na twee minuten de kip toe. Bak bruin en gaar. Voeg zout en zwarte peper toe.
- Laat de kikkererwten uitlekken. Haal wanneer de kip gaar is de pan van het vuur en meng de kikkererwten door het mengsel.
- Snijd de komkommer in lange repen – net iets langer als de opgerolde broden straks worden – van een halve centimeter dik. Hak de tomaten in grove stukken. Meng nu alle ingredienten, behalve de komkommer en de hummus, door het kipmengsel.
- Smeer de broden in met hummus. Beleg met een paar lepels van het mengsel en een paar stengels komkommer. Bindt de broden dicht met een stukje slagerstouw of een prikker. Serveer met pittige saus, zoals harissa of siracha naar smaak. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Tag @wijnspijs op Instagram.
🍴Gang
🥧 Gemak