Rode bietensap is een van mijn favoriete sapjes uit de slowjuicer. Terwijl ik verder helemaal niet zo gek ben op bieten, gek genoeg.

Omdat bieten wel heel gezond zijn maak ik regelmatig vers bietensap. De meeste voedingstoffen blijven bewaard door te persen met een goede slowjuicer. Heb je nog geen slowjuicer? Kijk dan hier wat de beste slowjuicer is.

Naast bieten voeg ik ook bleekselderij, groene appel en citroen toe. Er zijn talloze andere combinaties mogelijk, dus voel je vrij om te experimenteren en je eigen favoriete bietensapjes te maken!

Bietensap met bleekselderij

Bietensap met bleekselderij

0 from 0 votes

Dit gezonde sapje van rode biet en bleekselderij is fantastisch. Niet alleen gezond, maar ook heel erg lekker en prachtig om te zien. Bieten bevatten veel goede stoffen. Mineralen, ijzer, calcium, fosfor en magnesium bovenop een flink portie vitamine C.

Drink dit bietensap bij voorkeur direct op. Of bewaar hem donker en koud nog zo'n drie dagen in de koelkast.

Kies bij voorkeur biologische groenten en fruit als je gaat sappen. Vaak gebruik je de groenten inclusief schil en die is bij biologische producten onbespoten. Wel alles heel goed wassen natuurlijk, maar dat spreekt voor zich.

Sapje

2

Personen
Bereidingstijd

15

minutes

Ingrediënten bietensap

  • 2 2 bieten

  • 2 stengels 2 bleekselderij

  • 1 1 groene appel

  • 1 1 komkommer

  • 1 1 citroen

  • 3 cm 3 gember

Zelf bietensap maken

  • Schil de citroen. Was de rest van de groenten en snijd ze in stukken die in de slowjuicer passen.
  • Slowjuicen maar! Drink je bietensap bij voorkeur zo snel mogelijk op. Of bewaar hem in een licht en luchtdichte container in de koelkast tot maximaal 3 dagen.

Tips

  • Laat je slowjuicer niet staan, maar maak hem direct schoon. Dat is echt de snelste manier.

🍴Gang


🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten