Hou jij er ook zo van om zoveel mogelijk zélf te maken? Dan moet je echt verder lezen. Want in dit recept leggen we uit hoe je de lekkerste wraps met gemarineerde kip op helemaal zelf op tafel zet.

Met heerlijke huisgemaakte knoflooksaus en een recept voor eigengebakken tortilla's. Zelfs de marinade verdwijnt niet door de gootsteen, want ook daar maak jij een lekker sausje van. En dat alles in nog geen 30 minuten!

Heb je nou liever een versie met zalm of zelfs liever vegetarisch? Lees dan hier de heerlijke recepten voor wraps met zalm en vegetarische wraps.

​Wraps met groenten en gemarineerde kip

​Bij- of hoofdgerecht | 4 personen

Ingrediënten:
  • 400 gram gemarineerde kip
  • ​één grote rode ui
  • ​één komkommer
  • 2 tomaten
  • 100 gram fetakaas
  • 100 gram olijven (ontpit)
  • jalapeñopepers naar smaak
  • 200 gr ijsbergsla
  • blikjes tomatenpuree
  • 10 gr crème fraîche
  • ​één tl sambal
  • 4 tortilla wraps
Ingrediënten voor de knoflooksaus:
  • 190gr crème fraîche
  • 4 el mayonaise
  • 2 kleine tenen knoflook
  • snufje peper
  • snufje zout
wraps met kip en groenten
Ingrediënten voor de kipmarinade:
  • 400 gr kip
  • sap van 2 limoenen
  • 4 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl oregano
  • één tl paprikapoeder
  • snufje peper
  • snufje zout

Ben je benieuwd naar meer heerlijke recepten met kip? Dit zijn een paar van onze favorieten:       Kip Piri PiriKip Tandoori en de Pasta Pesto met Kip.

​Aan de slag!

Begin met het marineren van de kip. Neem een kom en doe daarin alle ingrediënten die bij de marinade horen, behalve de kip. Roer de ingrediënten door elkaar en snijd de kipfilet in brede reepjes. Doe de kipreepjes vervolgens bij de marinade, even roeren en lekker laten rusten. Dat hoeft helemaal niet zo lang te zijn, pak ‘m beet één kwartier. Zo heb jij mooi tijd om je aan de knoflooksaus te wijden.

Zelfgemaakte knoflooksaus is namelijk hartstikke simpel om te maken én bevat minder toegevoegde suikers en andere fratsen. Doe de crème fraîche in een kom, samen met de mayonaise, en voeg de twee geperste teentjes knoflook toe. Roer goed door elkaar met een lepel en voeg de peper en het zout toe. Geef nog één keer een zwieper met de lepel en laat de saus apart staan.

groenten

Begin aan het voorbereiden van de groenten. Snijd de ui in ringetjes, de komkommer in halve maantjes, de tomaten in partjes en de fetakaas in blokjes. Als je wilt, kun je ook de olijven halveren of in plakjes snijden, maar zeg nou zelf: een hele olijf is de lekkerste olijf.

Doe de groenten, ook de jalapeñopepers, in aparte kommetjes of neem een mooi groot bord en stal daarop de gesneden groentjes uit. Hak de ijsbergsla fijn en doe deze in een kom. Je groentetoppings voor deze eigenwijze wrap zijn nu klaar voor gebruik.

Ergens op je aanrecht, is de kip nog steeds aan het zwemmen in zijn bad van limoen en knoflook. Tijd om dat feestje te beëindigen. Neem een bord met daarop wat keukenpapier en laat daarop de kip eventjes uitlekken. Gooi de marinade niet weg, daar ga je zo meteen nog iets overheerlijks van maken. Verwarm twee eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kip mooi goudbruin. Zodra de kip gaar is leg je deze weer op een bord met een paar velletjes keukenpapier.

Neem een sauspannetje en verhit daarin de marinade tot deze kookt. Dat is erg belangrijk omdat er rauwe kip in heeft gezeten. Doe de marinade vervolgens in de blender en voeg een theelepel sambal toe, de blikjes tomatenpuree en het laatste beetje crème fraîche. Druk op de knop en er vormt zich een heerlijk sausje, zo recht voor je neus.

groenten en staafmixer

Meng dit sausje, samen met de kip, in een kom. Je bent nu helemaal klaar om je tortilla te beleggen. Eventueel kun je de tortilla verwarmen in de oven of magnetron, of je maakt je eigen tortilla's. Dat recept kun je verderop vinden.

Het beleggen van een tortilla is vrij simpel, maar we helpen je toch graag een handje op weg. Je garandeert jezelf – en anderen – van een smulpartij als je de tortillabodem belegt met één volle eetlepel knoflooksaus. Je kunt de saus met de achterkant van de lepel over de bodem smeren. Let er tijdens het smeren en toppen op, dat je aan de onderkant van de tortilla een ‘half maantje’ onbelegd laat. Zo kun je straks de tortilla beter vouwen.

wraps met kip

Beleg ‘m allereerst met de kip, gevolgd door zware groenten als: komkommer, tomaat, fetakaas en olijven. Maak de tortilla af met de ui, ijsbergsla en jalapeñopepers.Vouw nu het halve maantje aan de onderkant over de ingrediënten en rol de tortilla van links naar rechts – of andersom – dicht. Eet smakelijk!


​Koude wraps met kip?

Deze wraps kun je ook lekker koud eten. In de koelkast zijn ze, als je de kip goed hebt gebakken, zeker een goede paar dagen houdbaar in de koelkast. Of snijd ze in plakjes, prik een satéprikkertje erin en je hebt een fantastisch borrelhapje.


​Zelf tortilla's maken

We geven het toe: als je zelf je tortilla's maakt, moet je ietsje langer dan een halfuur in de keuken staan. Eerlijk is eerlijk, deze tortilla's zijn het wel dubbel en dwars waard.

​Zelfgemaakte tortillas | 8 stuks

​Ingrediënten:
  • 200 gr bloem
  • ½ tl zout
  • ½ tl bakpoeder
  • 35 ml rijstolie
  • 125 ml lauwwarm water
tortilla

​Deegroller paraat!

Neem een beslagkom en meng daarin de bloem, het zout en het bakpoeder goed door elkaar. Voeg de olie en het lauwwarm water beetje voor beetje toe. Kneed het geheel tot een mooi en glad deeg. Na het kneden vorm je 8 bolletjes. Strooi wat bloem evenredig over het schone aanrecht en leg daarop de bolletjes. Gebruik de palm van je hand om ze plat te drukken, zodat er schijfjes ontstaan. Dek af met een schone theedoek, zodat de schijven niet uitdrogen, en laat een kwartier rusten.

tortillas

Na de rustperiode rol je het deeg met een deegroller tot mooie tortilla's van ongeveer 20 centimeter doorsnede. Verhit een koekenpan zonder boter op middelhoog vuur en bak daarin de tortilla één minuut per kant.

Kijk vlak voor het omdraaien of de pannenkoek gaar is, er zouden een paar goudbruine vlekjes te zien zijn. Is dit niet het geval, dan moet je nog iets langer bakken. Gaat het te snel? Zet dat je pitje wat lager. Als je de tortilla hebt omgedraaid hoeft deze nog maar 15 tot 20 seconden te bakken. Bak ze alle acht, stuk voor stuk. Deze tortilla's bewaar je het beste in een vochtige theedoek in de koelkast. Verwarm ze voor gebruik 15 tot 30 seconden in de magnetron.