Wraps met kip, het ideale zomervoer en lunchgerecht. 

Gezond, goed voor te bereiden en makkelijk mee te nemen als lunch, picknick of avondmaaltje op het strand. En wraps met kip zijn zo lekker veelzijdig

Wraps met kip 'caesarstyle'

0 from 0 votes
Course: LunchCuisine: Mexicaans
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

20

minutes

Ik maak misschien wel wekelijks wraps met kip, altijd een beetje anders. Maak de koelkast leeg of verwerk je favoriete seizoensgroenten. Voor dit artikel zet ik mijn favorieten op een rijtje. Er zit vast ook een wrap met kip voor jou bij! Liever een vegetarische wrap? Die hebben we ook. 

En heb je zelf een waanzinnig lekkere combi ontdekt? Deel het met ons! Of wil je liever een ander recept met wraps? Bijvoorbeeld wraps met zalm, of vegetarisch? Die hebben we ook. 

Ingrediënten

  • 4 4 wraps

  • 200 gram 200 kippendijen,

  • 2 2 little gemkropjes, of bindsla of kropsla

  • 8 8 filets ansjovis

  • 40 gram 40 parmezaan,

  • 4 4 gekookte eieren,

  • aliminiumfolie

  • en voor de saus
  • 6 el 6 mayonaise

  • 1 1 teentje knoflook geraspt

  • peper en zout

  • 1 el 1 mosterd

  • 1 1 scheutje Worcestershire

Bereiding

  • Voor deze wraps met kip ga je als volgt te werk.
  • Bak de kippendijen gaar en bruin in wat boter of olijfolie. Vergeet niet er wat peper en zout op te doen. Koop de eieren in 7 minuten gaar.
  • Maak ondertussen de dressing. Meng de mayonaise, met mosterd, Worcestershire, peper en zout en geraspte knoflook. Proef even of je nog iets wilt toevoegen en zet opzij. Rasp de parmezaan en zet opzij.
  • Was de sla en maak goed droog. Pel de eieren en halveer. Meng de dressing door de sla.
  • Verwarm de wraps volgens de verpakking. (Als je de wraps wilt meenemen is het fijn als je de ingrediënten even laat afkoelen voordat je de wraps gaat oprollen) Leg elke wrap op een stukje folie en vul ze vervolgens met de alle ingrediënten. Begin met de aangemaakte sla, ansjovis, parmezaan en de kip. Rol strak in de folie. Snijd schuin door en eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Wat zijn wraps?

Wraps zijn platte opgerezen broden gemaakt van tarwe of maisbloem die als bord, brood en lepel tegelijk dienen. Deze ‘tortilla’s’ komen uit de Mexicaanse keuken, waar ze de hele dag door worden gegeten. Traditioneel gegeten als burrito, faijita en tortilla of quesadilla. 

Inmiddels heeft de wrap de wereld verovert en ook Nederlanders zijn dol op wraps. Je hoeft ze zeker niet alleen met Mexicaanse vulling te maken. Ook andere keukens, zoals de Thaise, Vietnamese, Italiaanse of Libanese keuken lenen zich uitstekend voor de wrap. 

Zelf wraps maken

Je vindt de wraps in de supermarkt. Volkoren, bloem tortilla’s, klein of groot, en zelfs gemaakt van verschillende soorten groenten. Zelf wraps maken is trouwens helemaal niet zo moeilijk en heel erg lekker. 

Een keer iets anders proberen? Bovenstaand recept kun je natuurlijk ook toepassen op zelfgemaakte pita broodjes, naanbrood, flatbread, pide, of piadina wat je maar lekker lijkt. 

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten