5 x wraps met kip, welke kies jij?

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Wraps met kip, het ideale zomervoer en lunchgerecht. 

Gezond, goed voor te bereiden en makkelijk mee te nemen als lunch, picknick of avondmaaltje op het strand. En ze zijn zo lekker veelzijdig

Ik maak misschien wel wekelijks wraps met kip, altijd een beetje anders. Maak de koelkast leeg of verwerk je favoriete seizoensgroenten. Voor dit artikel zet ik mijn favorieten op een rijtje. Er zit vast ook een wrap met kip voor jou bij! Liever een vegetarische wrap? Die hebben we ook. 

En heb je zelf een waanzinnig lekkere combi ontdekt? Deel het met ons! Of wil je liever een ander recept met wraps? Bijvoorbeeld wraps met zalm, of vegetarisch? Die hebben we ook. 

 

wrap-met-kip

5 x wrap met kip [recepten]

1. Wrap met kip, avocado en siracha

4 wraps voor lunch, diner of als snack
Ingrediënten
  • 4 wraps 
  • 1 avocado, geprakt 
  • 1 maiskolf 
  • 1 limoen 
  • 1 rode ui
  • 100 gram feta 
  • een half bosje koriander 

Zo maak je het

2. Wraps met kip 'caesarstyle'

4 wraps voor lunch, diner of als snack
Ingrediënten
  • 4 wraps 
  • 200 gram kippendijen, 
  • 2 little gemkropjes, of bindsla of kropsla 
  • 8 filets ansjovis 
  • 40 gram parmezaan, 
  • 4 gekookte eieren,
  • aliminiumfolie
     

    en voor de saus 

  • 6 el mayonaise
  • 1 teentje knoflook geraspt 
  • peper en zout 
  • 1 el mosterd
  • 1 scheutje Worcestershire 
wraps-met-kip-recept

Zo maak je het

Voor deze wraps met kip ga je als volgt te werk. 

Stap 1. 

Bak de kippendijen gaar en bruin in wat boter of olijfolie. Vergeet niet er wat peper en zout op te doen. Koop de eieren in 7 minuten gaar. 

Stap 2.  

Maak ondertussen de dressing. Meng de mayonaise, met mosterd, Worcestershire, peper en zout en geraspte knoflook. Proef even of je nog iets wilt toevoegen en zet opzij. Rasp de parmezaan en zet opzij. 

Stap 3. 

Was de sla en maak goed droog. Pel de eieren en halveer. Meng de dressing door de sla. 

Stap 4. 

Verwarm de wraps volgens de verpakking. (Als je de wraps wilt meenemen is het fijn als je de ingrediënten even laat afkoelen voordat je de wraps gaat oprollen) Leg elke wrap op een stukje folie en vul ze vervolgens met de alle ingrediënten. Begin met de aangemaakte sla, ansjovis, parmezaan en de kip. Rol strak in de folie. Snijd schuin door en eet smakelijk! 

 

wraps met kip en sla

3. Wraps met Thaise kip

4 wraps voor lunch, diner of als snack
Ingrediënten
  • 4 wraps 
  • 2 cm gember, geraspt  
  • 1 teen knoflook, geraspt   
  • 1/2 groene peper, fijn 
  • 200 gram kippendijen, in kleine stukken
  • rode paprika, in reepjes
  • een scheut sojasaus 
  • 2 eetlepels ketjap manis 
  • 100 gram taugé, schoon  
  • 4 lente uien, in ringen   
  • 1 limoen, rasp en sap  
  • 1/2 bosje koriander 

Zo maak je het

Stap 1. 

Verwarm een wok of koekenpan. Voeg olie toe en de gember, knoflook en peper aan. Voeg na twee minuten de kip toe bak de kip bruin.  

Stap 2. 

Voeg na zo’n drie minuten de paprika toe. Blus af met de sojasaus en ketjap. Schep het mengsel zo nu en dan even goed door en bak de kip vlug en op hoog vuur gaar.  

Stap 3. 

Controleer of de kip gaar is. Haal de wok van het vuur. Meng de lente ui, koriander en het sap en rasp van de limoen erdoor. Proef even of de mix nog peper en zout nodig heeft. 

Stap 4 

Verwarm de wraps zoals aangegeven op de verpakking. Beleg de wraps met de kip en groenten en steek er een prikkertje door. Eet smakelijk! 

4. Wraps met kip a la club

4 wraps voor ontbijt, lunch, diner of als snack
Ingrediënten
  • 4 wraps 
  • 4 gekookte eitjes 
  • 4 plakken dikke bacon 
  • 350 gram kippendij in stukken 
  • 2 grote tomaten 
  • 4 el mayonaise 
  • 4 plakken kaas 
  • 4 grote bladeren botersla (andere soort sla kunnen natuurlijk ook) 
wraps kip

Zo maak je het

Stap 1. 

Breng water aan de kook en kook de eitje in acht minuten gaar. Bak de bacon knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en bak in dezelfde pan de kippendijen met wat peper en zout. 

Stap 2. 

Snijd de tomaten in stukken, was en droog de sla bladeren. Snijd de eitjes door midden. 

Stap 3. 

Leg de wraps op een stuk folie. Beleg in deze volgorde de wraps; kaas, sla, mayonaise, tomaat, kip, bacon en ei. Bestrooi met verse peper en rol strak op in de folie. Eet smakelijk! 

wraps met kip

5. Libanese wraps met kip

4 wraps voor ontbijt, lunch, diner of als snack
Ingrediënten
  • 4 x Libaneese wrap of flatbread  
  • 1 teen knoflook, fijn gehaktt  
  • 1/2 rode peper, fijn gehakt
  • snuf pul biber 
  • 1 theelepel komijn 
  • 200 gram kippendij in stukken 
  • 100 gram kikkererwten 
  • komkommer 
  • 2 grote tomaten 
  • 100 gram feta, verkruimeld  
  • 4 takjes munt, fijngesneden  
  • 4 takjes koriander, fijngesneden  
  • verse peper en zout 
  • 4 grote eetlepels hummus (de lekkerste hummus maak je natuurlijk zelf)  
wrap-met-kip

Zo maak je het

Stap 1. 

Bak de flatbreads in de oven af volgens de verpakking. 

Stap 2. 

Verwarm wat olie in een koekenpan. Fruit de knoflook met de rode peper en komijn aan. Voeg na twee minuten de kip toe. Bak bruin en gaar. Voeg zout en zwarte peper toe. 

Stap 3. 

Laat de kikkererwten uitlekken. Haal wanneer de kip gaar is de pan van het vuur en meng de kikkererwten door het mengsel. 

Stap 4. 

Snijd de komkommer in lange repen – net iets langer als de opgerolde broden straks worden –  van een halve centimeter dik. Hak de tomaten in grove stukken. Meng nu alle ingredienten, behalve de komkommer en de hummus, door het kipmengsel. 

Stap 5. 

Smeer de broden in met hummus. Beleg met een paar lepels van het mengsel en een paar stengels komkommer. Bindt de broden dicht met een stukje slagerstouw of een prikker. Serveer met pittige saus, zoals harissa of siracha naar smaak. Eet smakelijk! 

wrap-met-kip

Wat zijn wraps?

Wraps zijn platte opgerezen broden gemaakt van tarwe of maisbloem die als bord, brood en lepel tegelijk dienen. Deze ‘tortilla’s’ komen uit de Mexicaanse keuken, waar ze de hele dag door worden gegeten. Traditioneel gegeten als burrito, faijita en tortilla of quesadilla. 

Inmiddels heeft de wrap de wereld verovert en ook Nederlanders zijn dol op wraps. Je hoeft ze zeker niet alleen met Mexicaanse vulling te maken. Ook andere keukens, zoals de Thaise, Vietnamese, Italiaanse of Libanese keuken lenen zich uitstekend voor de wrap. 

 

Nog meer recepten met wraps enzo

Dol op wraps? Bekijk alle recepten met wraps en andere dingen die je kunt oprollen. 

Zelf wraps maken

Je vindt de wraps in de supermarkt. Volkoren, bloem tortilla’s, klein of groot, en zelfs gemaakt van verschillende soorten groenten. Zelf wraps maken is trouwens helemaal niet zo moeilijk en heel erg lekker. 

Een keer iets anders proberen? Bovenstaande recepten voor wraps met kip kun je natuurlijk ook toepassen op zelfgemaakte pita broodjes, naanbrood, flatbread, pide, of piadina wat je maar lekker lijkt. 

 

Geef je mening!
recipe image
Recept
Wraps met kip
Geschreven door
Gepubliceerd op
Totaal
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!