Vegetarische wraps zijn supergezond, gemakkelijk te maken en met wat basisingrediënten de ideale oplossing voor als je tegelijkertijd honger en haast hebt. 

Een vegetarische wrap is DE manier om de restjes in de koelkast op te maken. Je kunt ze ’s avonds klaarmaken en de volgende dag tijdens je lunchpauze opeten. Maar wat een wrap is zo interessant maakt is dat je er werkelijk alles mee kunt doen. Lees snel verder om onze 6(!) verrassende vegetarische receptente ontdekken. Of maak wraps met kip, of met zalm. Zoek je meer inspiratie voor wraps recepten? 

Heb je zelf nog een goede combinatie gevonden? Laat het ons weten. 

6 vegetarische wraps, verrassende recepten

➡️ Houd dit wel even in de gaten [sidenote]

Wanneer je wraps van tevoren klaarmaakt moet je het recept  een beetje aanpassen, zodat de natte ingrediënten de wrap niet te ‘zompig’ maken. Dit doe je door de volgorde van de vullingen te veranderen. Leg de saus tussen de groenten in plaats van direct op de wrap.

Laat gekookte ingrediënten afkoelen en zorg dat gewassen sla of spinazie goed droog is.

Welke vega wrap maak jij?

Vegetarische wraps

1. Wraps met hummus en gegrilde groente

Hummus en gegrilde groenten, niet voor niets de meest gemaakt combinatie aller tijden? Ook op een wrap niet te versmaden. 

Klik hier voor het recept

2. Wraps met 'smokey beans' en zoete aardappel

Een wrap met Mexicaanse invloeden. De smokey beans en geroosterde zoete aardappel zorgen voor een verrassende smaak. Hier ga je zeker mee scoren. Deze texmex wrap geeft kick aan je dag. Kan voor lunch, maar ook voor een feestje. 

Klik hier voor het recept

Wraps met avocado

3. Wraps met avocado en gebakken halloumi

Waarom halloumi? Halloumi is een Cypriotisch kaas die je kunt bakken en grillen, zonder dat het smelt of z’n vorm verliest. Dat maakt de kaas zo interessant voor wraps of salades.

Gezond en lekker. Avocado & halloumi maakt je blij. 

Klik hier voor het recept

Wrap met tofu

4. Wraps met tandoori bloemkool en basilicumsaus

Eerlijk gezegd, voor dit recept moet je wel even de tijd nemen. De tandoori bloemkool moet een uur in de oven staan, maar het geduld wordt zeker beloond.

Wat een creatieve combi, en zo gezond! Haal al je vitamientjes binnen met dit recept.

Klik hier voor het recept

Crispy tofu

5. Wraps met krokante tofu en wasabimayonaise

Zo lekker at je tofu nog nooit. 

Klik hier voor het recept

6. Wraps met kikkererwtenshoarma

Goed gevulde wrap voor stevige trek. Perfect voor vrijdagavond op de bank. 

Klik hier voor het recept

Naan

Wraps, Naan, Libanees brood

Bij wraps denk je waarschijnlijk direct aan tortilla’s. Het ongerezen brood uit Mexico, dat inmiddels de hele wereld heeft veroverd.

Maar waarom zou je niet eens anders kiezen. Je kunt immers heerlijke wraps maken met Naan, Libanees brood of rotiplaten.