6 vegetarische wraps | 6 verrassende recepten

David
David

Vegetarische wraps zijn supergezond, gemakkelijk te maken en met wat basisingrediënten de ideale oplossing voor als je tegelijkertijd honger en haast hebt. 

Een vegetarische wrap is DE manier om de restjes in de koelkast op te maken. Je kunt ze ’s avonds klaarmaken en de volgende dag tijdens je lunchpauze opeten. Maar wat een wrap is zo interessant maakt is dat je er werkelijk alles mee kunt doen. Lees snel verder om onze 6(!) verrassende vegetarische recepten te ontdekken. Of maak wraps met kip, of met zalm. Zoek je meer inspiratie voor wraps recepten? Lees hier 26x wraps recepten!

Heb je zelf nog een goede combinatie gevonden? Laat het ons weten. 

6 vegetarische wraps, verrassende recepten

vegetarische wraps met bonen en kikkererwten

Houd dit wel even in de gaten [sidenote]

Wanneer je wraps van tevoren klaarmaakt moet je het recept  een beetje aanpassen, zodat de natte ingrediënten de wrap niet te ‘zompig’ maken. Dit doe je door de volgorde van de vullingen te veranderen. Leg de saus tussen de groenten in plaats van direct op de wrap.

Laat gekookte ingrediënten afkoelen en zorg dat gewassen sla of spinazie goed droog is.

Welke vega wrap maak jij?

1. wraps met hummus en gegrilde groente

Hummus en gegrilde groenten, niet voor niets de meest gemaakt combinatie aller tijden? Ook op een wrap niet te versmaden. 

4. Wraps met tandoori bloemkool en basilicumsaus

Wat een creatieve combi, en zo gezond! Haal al je vitamientjes binnen met dit recept. 

2. wraps met 'smokey beans' en zoete aardappel

Deze texmex wrap geeft kick aan je dag. Kan voor lunch, maar ook voor een feestje. 

5. wraps met krokante tofu en wasabimayonaise

Zo lekker at je tofu nog nooit. 

3. Wraps met avocado en gebakken halloumi

Gezond en lekker. Avocado & halloumi maakt je blij. 

6. wraps met kikkererwtenshoarma

Goed gevulde wrap voor stevige trek. Perfect voor vrijdagavond op de bank. 

vega wrap2
4 wraps voor lunch, diner of als snack
Ingrediënten
  • 4 plakken rode ui
  • 1 paprika in kwarten gesneden (zaadjes en steel verwijderen)
  • 1 aubergine (in plakken van 0,5 cm)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Half bosje platte peterselie (gehakt)
  • Zout en peper
  • 12 eetlepels hummus
  • 4 wraps
  • Fetakaas

Zo maak je het

Stap 1

Zet de grillpan op het vuur en laat hem goed heet worden. Bestrijk de ui, paprika en aubergine aan 1 kant met wat olie.

Stap 2

Grill de groenten tot ze gaar zijn (ongeveer 3 minuten aan elke kant). Let op dat ze niet verbranden. Als de pan heet is, zet je het vuur wat lager. Wanneer de groenten klaar zijn, haal je ze uit de pan en snijd je ze in repen. Meng de groenten met wat peper en zout, olijfolie en de peterselie.

Stap 3

Smeer 3 eetlepels hummus uit over de wrap en leg de groenten er in de lengte op. Verkruimel de feta en verdeel dit over de wrap (zoveel als je wil). Rol de wrap strak op en snijd hem diagonaal door.

2. Wraps met 'smokey beans' en zoete aardappel

Een wrap met Mexicaanse invloeden. De smokey beans en geroosterde zoete aardappel zorgen voor een verrassende smaak. Hier ga je zeker mee scoren

4 wraps voor lunch, diner of als snack
Ingrediënten
Voor de Smokey beans
  • 1 blikje zwarte bonen (of kikkererwten)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 60 ml water
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • ½ theelepel komijn
  • ¼ theelepel paprikapoeder
  • Zout
Voor de geroosterde zoete aardappel
  • 1 grote zoete aardappel (geschild en in plakken gesneden van 1 cm)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • Zout en peper
Voor de afwerking van de wraps
  • 125 gram guacamole 
  • 4 wraps
  • 300 gram verse jonge spinazie
  • Geroosterde zoete aardappel
  • Smokey beans
  • 1 grote tomaat (in dunne plakken)
  • 1 ui (in dunne plakken)

Zo maak je het

Je begint met de smokey beans

Stap 1. 

Doe alle ingrediënten voor de smokey beans (ook het vocht uit het blikje) in een pan en laat alles 5-8 minuten sudderen. Giet de bonen af, maar spoel ze niet af.

Nu ga je de geroosterde zoete aardappel maken. 

Stap 2.  

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de zoete aardappelplakken met de olijfolie, korianderpoeder, olijfolie, zout en peper. Leg ze op bakpapier in een ovenschaal.

Stap 3. 

Rooster de zoete aardappel 10 minuten in de hete oven. Draai ze om en rooster ze nog eens 10-15 minuten tot ze mooi bruin en krokant zijn.

Stap 4. 

Bestrijk de wraps met de guacamole. Laat aan de rand wat ruimte vrij. Leg hierop de spinazie. Verdeel de smokey beans, geroosterde zoete aardappel, tomaat en ui over de wraps. Rol ze strak op en snijd ze door de helft.

 

vega wrap

3. Wraps met avocado en gebakken halloumi

Waarom halloumi? Halloumi is een Cypriotisch kaas die je kunt bakken en grillen, zonder dat het smelt of z’n vorm verliest. Dat maakt de kaas zo interessant voor wraps of salades.

4 wraps voor lunch, diner of als snack
Ingrediënten
  • 8 eetlepels hummus (link recept)
  • ½ wortel (geraspt)
  • ½ avocado (in repen gesneden)
  • 400 gram halloumi (in plakjes gesneden)
  • 8 zongedroogde tomaten (in stukjes gesneden)
  • 4 wraps

Zo maak je het

Stap 1

Schep de hummus op de wrap in een lange strook. Leg er wat geraspte wortel naast.

Stap 2

Bak de plakjes halloumi in een droge pan tot ze aan beide kanten mooi bruin zijn. Leg de halloumi met de avocado op de wraps. Garneer de wraps met de zongedroogde tomaten.

Stap 3

Rol de wraps strak op en snijd ze doormidden.

4. Wraps met tandoori bloemkool en basilicumsaus

Eerlijk gezegd, voor dit recept moet je wel even de tijd nemen. De tandoori bloemkool moet een uur in de oven staan, maar het geduld wordt zeker beloond.

4 wraps voor ontbijt, lunch, diner of als snack
Ingrediënten
Voor de tandoori bloemkool
  • 300 gram bloemkoolroosjes (ongeveer 2 cm groot)
  • 100 gram bloem
  • Zout
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • ¼ theelepel uienpoeder
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • 120 ml water
Voor de tandoori yoghurtsaus
  • 200 gram yoghurt
  • 2 theelepels tandoorikruiden
  • zout
Voor de basilicumsaus
  • 200 gram ongezouten cashewnoten
  • ½ bosje basilicum
  • ½ limoen
  • Zout
  • 250 ml water
  • Wat warm water om de cashewnoten in te wellen
Voor de afwerking van de wraps
  • Gesneden sla
  • 1 komkommer (in reepjes gesneden)
  • 12 kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 4 wraps

Zo maak je het

Je begint met de bloemkool tandoori

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix de bloem met de specerijen en wat zout. Laat de cashewnoten voor de basilicumsaus een half uur wellen in warm water. We maken de saus later af.

Stap2

Doe de bloemkoolroosjes in het bloemmengsel en zorg dat ze volledig bedekt zijn. Leg ze op bakpapier in een grote ovenschaal. Bak ze 15 minuten in de hete oven. Draai ze om en bak ze nogmaals 15 minuten in de oven.

Ondertussen ga je de tandoori yoghurtsaus maken.

Stap 3

Meng de tandoorikruiden en het zout door de yoghurt. Haal de bloemkoolroosjes uit de oven en doe ze in de tandoori yoghurtsaus. Zorg dat ze volledig bedekt zijn.

Stap 4

Leg de bloemkoolroosjes terug in de ovenschaal en bak ze 15 minuten aan de ene kant en 15 minuten aan de andere kant. Als het goed is zijn de bloemkoolroosjes krokant aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant.

Als de bloemkoolroosjes in de oven staan begin je aan de basilicumsaus.

Stap 5

Doe de gewelde, uitgelekte cashewnoten in een blender met de rest van de ingrediënten voor de saus, behalve het water. Dit voeg je beetje bij beetje toe, tot de saus de gewenste dikte heeft.

Nu kun je de wraps samenstellen.

Stap 6

Leg wat sla op de wraps. Verdeel hierover de bloemkoolroosjes, komkommer en tomaat. Werk de wraps af met een flinke lepel basilicumsaus. Rol de wrap strak op en snijd hem doormidden.  

4 wraps voor ontbijt, lunch, diner of als snack
Ingrediënten
  • 400 gram tofu
  • 120 ml soyamelk
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • 1 eetlepel dijon mosterd
  • 100 gram bloem
  • 200 gram cornflakes
  • 1 theelepel kipkruiden
  • Olie om in te bakken
  • Mayonaise
  • Wasabipasta
  • Sla (geplukt)
  • ½ ui (in halve ringen gesneden)
  • 1 komkommer (in reepjes gesneden)
  • 12 kerstomaatjes (gehalveerd)

Zo maak je het

Stap 1

Snijd de tofu in ‘vingers’ (langwerpige stukken, ongeveer vingerdikte).

Stap 2

Zet 3 kommen klaar. In kom 1 doe je de soyamelk, azijn en mosterd. Roer dit tot alles goed is gemengd. In kom 2 gaat de bloem en in kom 3 de cornflakes. Doe de tofu eerst in kom 1, dan in kom 2, weer in kom 1 en vervolgens in kom 3. Nu hebben de stukken tofu een mooi cornflakeslaagje.

Stap 3

Bak de tofustukjes in hete olie tot ze mooi bruin en krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met wat zout.

Stap 4

Meng een beetje wasabipasta met wat mayonaise. Proef of de smaak goed is en voeg indien nodig wat meer wasabipasta toe.

Stap 5

Smeer een strookje wasabimayonaise op de wraps. Verdeel de sla, ui, komkommer en kerstomaatjes en leg hierop de krokante tofublokjes. Rol de wraps strak op en snijd ze doormidden.

krokante tofu

6. Wraps met kikkererwtenshoarma

4 wraps voor ontbijt, lunch, diner of als snack
Ingrediënten
Voor de kikkererwtenshoarma
  • 1 blik kikkererwten (afgespoeld, uitgelekt en drooggedept)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels shoarmakruiden
Voor de knoflook-dillesaus
  • 70 gram Tahin
  • Sap van ½ citroen
  • ¼ bosje verse dille (gehakt)
  • 3 tenen knoflook (geperst)
  • 2-3 eetlepels water (om de saus te verdunnen)
  • Zout en peper
Voor de afwerking van de wraps
  • 1 krop romana sla
  • 1 grote tomaat (in plakjes)
  • ½ rode ui (in halve ringen)

Zo maak je het

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de kikkererwten met de olie en shoarmakruiden. Leg de kikkererwten op bakpapier in een grote ovenschaal. Bak de kikkererwten 25 minuten in de hete oven. Breng ze eventueel op smaak met wat zout.

Stap 2

Terwijl de kikkererwten in de oven staan, kun je aan de saus beginnen. Meng de tahin met het citroensap, de dille en de knoflook. Voeg beetje bij beetje het water toe, tot de saus de gewenste dikte heeft (smeerbaar). Breng de saus op smaak met zout en peper.

Stap 3

Bestrijk de wraps met een strook van de dille-knoflooksaus. Verdeel de sla, tomaat, ui en kikkererwten. Rol de wraps strak op.

libanees brood

Wraps, Naan, Libanees brood

Bij wraps denk je waarschijnlijk direct aan tortilla’s. Het ongerezen brood uit Mexico, dat inmiddels de hele wereld heeft veroverd.

Maar waarom zou je niet eens anders kiezen. Je kunt immers heerlijke wraps maken met Naan, Libanees brood of rotiplaten.

Geef je mening!
recipe image
Recept
Vegetarische wraps
Geschreven door
Gepubliceerd op
Totaal
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

- drop a line, get in touch

PRAAT JE MEE?