Beurre noisette is een bereidingswijze waarbij je boter op laag vuur verhit totdat het een nootachtige smaak en aroma krijgt, en een mooie goudbruine kleur. In feite is het geklaarde boter maken maar net anders . De boter wordt zo genoemd omdat door verhitting de eiwitdelen lichtelijk verbranden en de boter een geur afgeeft die lijkt op geroosterde hazelnoten.
Roer het door sauzen, marinades en andere gerechten voor extra smaak en aroma. Of gebruik het als botersaus an sich. Ook een lekker idee: roer het door je botercrème voor een extra notige smaak.
Boter
Boter maken, heb jij dat ooit zelf gemaakt? Het is helemaal niet zo ingewikkeld en je maakt er nogal de blits mee aan het kerstdiner. En wat dacht je van zelf kruidenboter maken? Echt zoveel beter dan dat spul uit de supermarkt! Fantastisch natuurlijk op je baguette en vlees.
Maar goed, beurre noisette dus. Deze klassieker is niet alleen leuk om in je repertoire te hebben maar oprecht lekker. Zoals gezegd wordt je stamppot en dessert er lekkerder van. En voor in de saus ook natuurlijk. Waar beurre noisette ook al uitermate geschikt voor is, is om het bij je geroosterde groenten te doen. En dan met name bij bloemkool past ´ie goed! Kijk even naar deze bloemkool recepten en kies er wat uit. Vanavond liever pasta? Dan zit er tussen deze pasta recepten vast wel iets bij voor jou.