Prawn Curry

Waan je in de Indiase Keuken met deze Prawn Curry. Want wie is er nou niet gek op garnalen?!

Voorbereiding: 10 minuten + het maken van de basiscurrysaus.
Bereiding: 10 minuten.

  • 3 el koolzaadolie
  • 1 tl geel mosterdzaad
  • kaneelstokje van 2,5 cm
  •  2 el knoflook-gemberpasta
  • 2 groene chilipepers, fijngehakt
  • 2 el kruidenpoeder of kerriepoeder
  • 50 ml tomatenpuree
  • 400 ml basiscurrysaus
  • 600 g rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 200 ml kokosroom
  • 2 el lichte sojasaus of coconut aminos
  • 1 klein bosje koriander, blaadjes fijngehakt
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • sap van 1-2 limoenen
  • 1 tl garam masala
  • 10 curryblaadjes (optioneel)

prawn curry garnalen

Bereiding:
Verhit de koolzaadolie in een grote koekenpan. Voeg het mosterdzaad en het kaneelstokje toe aan de zichtbaar hete olie. Bak tot het
mosterdzaad begint te springen. Voeg dan de curryblaadjes toe en bak ongeveer 15 seconden tot het aroma vrijkomt.

Roer de knoflook-gemberpasta erdoor, laat het even goed sissen en voeg dan de gehakte chilipepers toe. Roer goed door en voeg dan het kruidenpoeder, de tomatenpuree en ongeveer 125 ml basiscurrysaus toe. Breng op laag tot middelhoog vuur aan de kook en roer alleen als de saus aanbakt. Schraap gekaramelliseerde saus van de zijkant van de pan en roer door de saus, want dat zorgt voor extra smaak.

Voeg de rauwe garnalen en de rest van de basiscurrysaus toe en laat zachtjes koken tot de garnalen gaar zijn en je tevreden bent met de consistentie van de saus. Voeg nu de kokosroom en de sojasaus of coconut aminos toe. Roer de gehakte korianderblaadjes erdoor en breng op smaak met zout en peper. Sprenkel limoensap naar smaak erover, bestrooi met de garam masala en serveer.

Opmerking: De meeste sojasauzen zijn niet glutenvrij. Gebruik coconut aminos als dat wel gewenst is.

Naanbrood bij de curry? Maak het zelf!

Prawn Curry niet jouw ding? Wat dacht je van een vegetarisch curry met kikkererwten?

The Curry Guy Easy

Na het succes van zijn eerste kookboek The Curry Guy komt Dan Toombs nu met het vervolg: The Curry Guy Easy. Dit boek geeft meer dan 100 recepten voor curry’s, tandoorimaaltijden en Indiase voor-, groente- en bijgerechten die heel eenvoudig thuis te bereiden zijn, zonder dat ze aan smaak inboeten.

The Curry Guy Easy biedt Indiase recepten die minder ingrediënten en weinig (voor)bereiding nodig hebben. Bovendien geven symbolen aan of een recept vegetarisch of glutenvrij is, het binnen 30 minuten op tafel kan staan, of dat de kooktijd iets langer is, maar de bereiding alsnog eenvoudig. Zo kun je in één oogopslag zien welk snel en simpel gerecht voor jou geschikt is.

the curry guy

Van kip 65, dhal makhani en aloo tikki chaat tot vindaloo met varken, lam masala en garnalencurry: toegankelijke recepten voor deze populaire gerechten van je favoriete Indiase restaurant zijn nu voor handen. Natuurlijk ontbreken ook de basisrecepten voor sauzen en chutneys niet en is geen curry compleet zonder geurige rijst en naan.

Dan Toombs startte in 2010 zijn blog The Curry Guy met als doel af en toe een recept te delen. Toen hij besloot een jaar
lang alleen maar Indiaas te koken, werd zijn blog opgepikt door The Mirror en People Magazine. Sindsdien bereikt hij maandelijks ruim 130.000 volgers, met in 2018 zijn eerste boek The Curry Guy als gevolg, dat een regelrechte bestseller werd.

 

the curry guy easy kookboek

The Curry Guy Easy
meer dan 100 eenvoudige curry’s en bijgerechten uit de Indiase keuken
Dan Toombs
Good Cook uitgevers
€ 20,95
160 blz.

Koop hier jouw exemplaar van: The Curry Guy Easy