Prawn Curry

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: Indiaas
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

30

minutes

The Curry Guy Easy

Dan Toombs startte in 2010 zijn blog The Curry Guy met als doel af en toe een recept te delen. Toen hij besloot een jaar lang alleen maar Indiaas te koken, werd zijn blog opgepikt door The Mirror en People Magazine. Sindsdien bereikt hij maandelijks ruim 130.000 volgers, met in 2018 zijn eerste boek The Curry Guy als gevolg, dat een regelrechte bestseller werd.

Waan je in de Indiase Keuken met deze Prawn Curry. Want wie is er nou niet gek op garnalen?!

Ingrediënten

  • 3 el 3 koolzaadolie

  • 1 tl 1 geel mosterdzaad

  • 1 1 kaneelstokje van 2,5 cm

  • 2 el 2 knoflook-gemberpasta

  • 2 2 groene chilipepers, fijngehakt

  • 2 el 2 kruidenpoeder of kerriepoeder

  • 50 ml 50 tomatenpuree

  • 400 ml 400 basiscurrysaus

  • 600 gram 600 rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt

  • 200 ml 200 kokosroom

  • 2 el 2 lichte sojasaus of coconut aminos

  • 1 klein bosje 1 koriander, blaadjes fijngehakt

  • Zout en versgemalen zwarte peper

  • 1 - 2 1 - 2 limoenen, sap

  • 1 tl 1 garam masala

  • 10 10 curryblaadjes (optioneel)

Zo maak je deze garnalen curry

  • Verhit de koolzaadolie in een grote koekenpan. Voeg het mosterdzaad en het kaneelstokje toe aan de zichtbaar hete olie. Bak tot het mosterdzaad begint te springen. Voeg dan de curry blaadjes toe en bak ongeveer 15 seconden tot het aroma vrijkomt.
  • Roer de knoflook-gemberpasta erdoor, laat het even goed sissen en voeg dan de gehakte chilipepers toe. Roer goed door en voeg dan het kruidenpoeder, de tomatenpuree en ongeveer 125 ml basis currysaus toe.
  • Breng op laag tot middelhoog vuur aan de kook en roer alleen als de saus aanbakt. Schraap gekaramelliseerde saus van de zijkant van de pan en roer door de saus, want dat zorgt voor extra smaak.
  • Voeg de rauwe garnalen en de rest van de basiscurrysaus toe en laat zachtjes koken tot de garnalen gaar zijn en je tevreden bent met de consistentie van de saus.
  • Voeg nu de kokosroom en de sojasaus of coconut aminos toe. Roer de gehakte korianderblaadjes erdoor en breng op smaak met zout en peper. Sprenkel limoensap naar smaak erover, bestrooi met de garam masala en serveer.

Tips

  • De meeste sojasauzen zijn niet glutenvrij. Gebruik coconut aminos als dat wel gewenst is.
  • Naanbrood bij de curry? Maak het zelf! 
  • Prawn Curry niet jouw ding? Wat dacht je van een vegetarisch curry met kikkererwten?

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

The Curry Guy Easy

Na het succes van zijn eerste kookboek The Curry Guy komt Dan Toombs nu met het vervolg: The Curry Guy Easy. Dit boek geeft meer dan 100 recepten voor curry’s, tandoorimaaltijden en Indiase voor-, groente- en bijgerechten die heel eenvoudig thuis te bereiden zijn, zonder dat ze aan smaak inboeten.

Van kip 65, dhal makhani en aloo tikki chaat tot vindaloo met varken, lam masala en garnalencurry: toegankelijke recepten voor deze populaire gerechten van je favoriete Indiase restaurant zijn nu voor handen. Natuurlijk ontbreken ook de basisrecepten voor sauzen en chutneys niet en is geen curry compleet zonder geurige rijst en naan.

The curry guy easy

The Curry Guy Easy

  • Auteur | Dan Toombs
  • Uitgever | Good Cook
  • Omvang | 160 pagina's
  • ISBN | 9789461432063
  • Prijs | € 20,95

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten